دوره 8، شماره 15 - ( بهار 1396 )                   جلد 8 شماره 15 صفحات 95-84 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

(2017). Study of Chemical Composition, Quality and Ruminal Degradability Parameters of Silaged Orange Pulp with Wheat Straw and Urea . Res Anim Prod. 8(15), 84-95. doi:10.29252/rap.8.15.84
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-749-fa.html
تیموری چمه بن آناهیتا، تیموری یانسری اسداله، چاشنی‌دل یداله، جعفری صیادی علیرضا. بررسی ترکیب شیمیایی، ویژگی‌های کیفی و فراسنجه‌های تجزیه‌پذیری شکمبه‌ای تفاله‌ی پرتقال سیلو شده با کاه گندم و اوره پژوهشهاي توليدات دامي 1396; 8 (15) :95-84 10.29252/rap.8.15.84

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-749-fa.html


چکیده:   (4241 مشاهده)

برای بررسی اثر افزودن کاه گندم و اوره بر ترکیب شیمیایی، ویژگی­های کیفی و فراسنجه­های تجزیه­پذیری شکمبه­ای ماده خشک، الیاف نامحلول در شوینده­ی خنثی (NDF) و پروتئین خام تفاله­ی پرتقال سیلویی، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با روش کیسه­های نایلونی با چهار تیمار شامل تفاله­ی پرتقال 1) بدون افزودنی، 2) با 40 درصد کاه گندم، 3) با 5/38 درصد کاه گندم و 5/1 درصد اوره، 4) با 37 درصد کاه گندم و 3 درصد اوره، انجام شد. تیمار 2 بالاترین نمره­ی ارزیابی ظاهری سیلو را داشت. تیمار یک و چهار به ­ترتیب کمترین (53/3) و بیشترین (36/4) pH را داشتند. افزودن کاه گندم به تفاله­ی پرتقال مقدار ماده­ی خشک، خاکستر و NDF را افزایش، چربی و کربوهیدرات غیرالیافی (NFC) را کاهش داد. اوره مقدار پروتئین خام، pH و نیتروژن آمونیاکی را افزایش، اما NFC را کاهش داد. شاخص نمره­ی فلیت تیمار 1، 2، 3 و 4 به ترتیب 72/90، 64/113، 54/94 و 75/82 بود. تیمار یک بیشترین ماده­ی خشک با نرخ تجزیه زیاد، کند و پتانسیل تجزیه‌پذیری را داشت اما افزودن کاه گندم و اوره تجزیه­پذیری ماده­ی خشک را نسبت به تیمار شاهد به ­طور معنی­داری کاهش داد. تیمار دو کمترین پروتئین با نرخ تجزیه بالا و پتانسیل تجزیه‌پذیری را داشت اما افزودن کاه گندم تجزیه­پذیری پروتئین را کاهش داد. تیمار (یک و سه) و تیمار دو به ترتیب بیشترین و کمترین  NDFبا نرخ تجزیه بالا، تیمار سه بیشترین و تیمار یک کمترین NDF با نرخ تجزیه کند و پتانسیل تجزیه‌پذیری را داشتند، بنابراین افزودنی­ها تجزیه­پذیری NDF را افزایش دادند. نتایج نشان داد با مخلوط تفاله­ی پرتقال، کاه گندم و اوره می­توان سیلوی با کیفیتی تهیه کرد اما با افزایش اوره بیش از 5/1 درصد، برای بهبود کیفیت سیلو منبع کربوهیدرات محلول ضروری است، بنابراین، با افزایش اوره باید سطح تفاله­ی مرکبات را نیز افزایش داد.

متن کامل [PDF 679 kb]   (2060 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1396/3/27 | پذیرش: 1396/3/27

فهرست منابع
1. Alikhany, M., A. Asadi Alamuti, G.H. Ghorbani and N. Sadeghi. 2005. Effect of Molasses, Urea and Bacterial Inoculation on Chemical Composition and Dry Matter Degradability of Sunflower Silage, Science and Technology of Agriculture and Natural Resources, 3: 18-171 (In Persian).
2. Arbabi, S., T. Ghoorchi and A.A. Naserian. 2008. The Effect of Dried Citrus Pulp, Dried Sugar Beet Pulp and Wheat Straw as Silage Additives on by Product of Orange Silage. Asian Journal of Animal Science, 2: 35-42. [DOI:10.3923/ajas.2008.35.42]
3. AOAC International. 2002. Official methods of analysis of AOAC International. 17th edition. 1st revision. Gaithersburg, MD, USA, Association of Analytical Communities.
4. Bampidis, V.A. and P.H. Robinson. 2006. Citrus by-Products as Ruminant Feeds: A Review. Animal Feed Science and Technology, 128: 175-217. [DOI:10.1016/j.anifeedsci.2005.12.002]
5. Chapman, H.L., C.B. Ammerman, F.S. Baker, J.F. Hentges, B.W. Hayes and T.J. Cunha. 2000. Citrus Feeds for Beef Cattle. Cooperative Extension Service, Instite of Food and Agriculture Science, University of Florida. Bullten, 751: 1-34.
6. Chaudhry, S. and M.Z. Naseer. 2006. Silages of Citrus Pulp-Poultry Litter-Corn Forage for Sheep. Pak. Journal of Agriculture Science, 43: 3-4.
7. Denek, N. and A. Can. 2007. Effect of Wheat Straw and Different Additives on Silage Quality and in vitro Dry Matter Digestibility of Wet Orange Pulp. Journal of Animal and Veterinary Advances, 6: 217-219.
8. Fazaeli, H. 1992. The Final Report of the Identification and Use of Citrus Waste and Residues in Animal Nutrition. Journal of Research and Construction, 14: 26-35 (In Persian).
9. Ghasemi, E. and S.M. Mehdizadeh. 2008. Investigation on Lime Pulp Silage Characteristics with Surplus Whole Date Addition as Animal Feed, Third National Congress of recycling and the use of Renewable Organic Resources in Agriculture, Khorasgan, Islamic Azad University of Khorasgan, 3: 1-8 (In Persian).
10. Gohl, B.I. 1978. Citrus by- Products for Animal Feed. FAO. Animal Production and Health, 12: 41-44.
11. Joy, M., X. Alibes and F. Munoz. 1991. Technology for Trearment of Straw with Urea in Mediterranean Climates. Animal Feed Science and Technology, 38: 319-333. [DOI:10.1016/0377-8401(92)90022-X]
12. Kilic, A. 1986. Silo Feed (Instruction, Education and Application Proposals). Bilgehan press, Izmir. 327 pp.
13. Kordi, M. and A. Nasserian. 2012. The Effect of Adding Different Levels of Wheat Bran on Chemical Composition, Fermentation Characteristics, Degradability Citrus Pulp Silage. The Fifth Congress of Animal Sciences, University of Isfahan, 5: 1-5 (In Persian).
14. Lashkari, S., A. Taghizadeh and A. Ayase. 2011. Estimation of Chemical Composition, Degradability and Fermentation Parameters Citrus Pulp Using (Nylon Bags and Gas Production) In Vitro. Journal of Animal Science, 23: 1-4 (In Persian).
15. Martinez, P.J. and J.F. Carmona. 1980. Composition of Citrus Pulp. Animal Feed Science and Technology, 5: 1-10. [DOI:10.1016/0377-8401(80)90005-X]
16. McDonald, P., A.R. Henderson and S.J.E. Heron. 1991. The Biochemistry of Silage. Second Edition. Chalcombe Publications 13 Higwoods Drive, Marlow Bottom, Marlow, Bucks SL73Pu. U.K.
17. Migwi, P.K., J.R. Gallagher and R.J. Van Barneveld. 2000. Effect of Molasses on Thefermentation Quality of Wheat Straw and Poultry Litter Ensiled with Citrus Pulp. Australian Journal of Experimental Agriculture, 40: 825-829. [DOI:10.1071/EA99011]
18. Minron, J., E. Yosef, D. Ben-Ghedalia, L.E. Chase, D.E. Bauman and R. Solomon. 2002. Digestibility by Dairy Cows of Monosaccharide Constituents in Total Mixed Rations Containing Citrus Pulp. Journal of Dairy Science, 85: 89-94. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(02)74056-3]
19. Moharreri, A. 1993. Effect of Wheat Straw Treated with Urea and Molasses on the Ability to Use, Digestibility and the Ability to Produce Calves, M.Sc. Thesis and University of Mashhad (In Persian).
20. National Research Council (NRC). 2001. Nutrient Requirements of Dairy Cattle. 7th rev. ed. National Academy of Sciences, Washington, DC.
21. Nazem, K., Y. Rouzbehan and A. Shojaosadati. 2008. The Nutritional Value of Citrus Pulp (Lemon and Orange) Treated with Fungus Neurospora sitophila. Science and Technology of Agriculture and Natural Resources, 12: 495-500 (In Persian).
22. Nguyon, X.T., T.T. Mai and H.S. Nguyon. 2002. Effects of Alkali Treatment and Silage Making on in sacco Degradability of Fresh Rice Straw. Department of animal production. Hanoi Agriculture University, pp: 1-6.
23. Orskov, E.R. and P. McDonald. 1979. The Estimation of Protein Degradability in the Rumen From Incubation Measurements Weighed According to Rate of Passage. Journal of Agriculture Science, 92: 499-503. [DOI:10.1017/S0021859600063048]
24. Paya, H., A. Taghizadeh, S. Lashkari and S. Shirmohammadi. 2012. Evaluation of Rumen Fermentation Kinetics of Someby-Products Using In Situ and In Vitro Gas Production Technique. Slovak Journal of Animal Science, 45: 127-133.
25. Pereira, J.C. and J. González. 2004. Rumen Degradability of Dehydrated Beet Pulp and Dehydrated Citrus Pulp. Animal Research, 53: 99-110. [DOI:10.1051/animres:2004005]
26. Peterwen, S.C., C. Kuen-Jaw, K. Kwen-Sheng, H. Jennchung and Y. Bi. 1995. Studies on the Degradabilities of Feed Stuffs in Taiwan. Animal Feed Science and Technology, 55: 215-226. [DOI:10.1016/0377-8401(95)00798-R]
27. Ramalho Ribeiro, J.M.C. 1991. Treatment straw. Options Mediterraneennes- Serie Seminaires, 55-60.
28. AS. 2002. User's Guide: Statistics. Version 8.2 Edn. SAS Inst. Inc., Cary, NC.
29. Turgut, L. and M. Yanar. 2004. In situ Dry Matter and Crude Protein Degradation Kinetics of Some Forages in Eastern Turkey. Small Ruminant Research, 52: 217-222. [DOI:10.1016/S0921-4488(03)00261-X]
30. Vakili, A., M. Daneshmesgaran and H. Nassirimoghaddam. 2007. The Chemical Properties, Dry Matter and Crude Protein Degradability Parameters of Alfalfa Silage Supplemented with Hydrochloric Acid and Urea and Their Effect on the Production Characteristics of Holstein Cows. Journal of Animal Science, 2: 1-13 (In Persian).
31. Van Soest, P., J.B. Robertwon and B.A. Lewis. 1991. Methods of Dietary Fibre, Neutral Detergent Fibre and Nonstarch Polysaccharides in Relation to Animal Nutrition. Journal of Dairy Science, 74: 3583-3597. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(91)78551-2]
32. Vanzant, E.S., R.S. Cochran and E.C. Titgemeyer. 1998. Standardization of In Situ Techniques for Ruminant Feedstuff Evaluation. Journal of Animal Science, 76: 2717-2729. [DOI:10.2527/1998.76102717x]
33. Viuda, M., Y. Ruiz, J. Fernández-López and A. Pérez. 2008. Antifungal Activity of Lemon (Citrus Lemon L.), Mandarin (c. reticulata L.), grapefruit (c. paridisi L.) and orange (c. sinensis) vs. essential oils. Food Control, 19: 1130. [DOI:10.1016/j.foodcont.2007.12.003]
34. Yassin, E.L., J.P. Fontenot and H. Chester. 1991. Fermentation Characteristics and Nutritional Value of Ruminal Contents and Blood Ensiled with Untreated or Sodium Hydroxide Treated Wheat Straw. Journal of Animal Science, 69: 1751-1759. [DOI:10.2527/1991.6941751x]
35. Za Za, A.I. and J. Abo Omar. 2008. Performance of Awassi Lambs Fed Citrus Pulp and Olive Cake Silage. Department of Animal Production, Faculty of Agriculture, Najah National University, Nablus, Palestine. Hebron University Research Journal (A), 5: 63-75.
36. Zamira Villanueva, M., A. Ibarra1, P. Zárate, F. Briones, O.S. Escamilla, A. González and E. Gutiérrez. 2013. Productive Performance of Hair Lambs Fed Fresh Orange (Citrus sinensis) Residues Substituting Sorghum (Sorghum vulgare) grains. Cuban. Journal of Agriculture Science, 47: 27-31.

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb