دوره 8، شماره 15 - ( بهار 1396 )                   جلد 8 شماره 15 صفحات 84-95 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Study of Chemical Composition, Quality and Ruminal Degradability Parameters of Silaged Orange Pulp with Wheat Straw and Urea . rap. 2017; 8 (15) :84-95
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-749-fa.html
تیموری چمه بن آناهیتا، تیموری یانسری اسداله، چاشنی‌دل یداله، جعفری صیادی علیرضا. بررسی ترکیب شیمیایی، ویژگی‌های کیفی و فراسنجه‌های تجزیه‌پذیری شکمبه‌ای تفاله‌ی پرتقال سیلو شده با کاه گندم و اوره . پژوهشهاي توليدات دامي. 1396; 8 (15) :84-95

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-749-fa.html


دانش‌آموخته‌ کارشناسی ارشد
چکیده:   (269 مشاهده)

برای بررسی اثر افزودن کاه گندم و اوره بر ترکیب شیمیایی، ویژگی­های کیفی و فراسنجه­های تجزیه­پذیری شکمبه­ای ماده خشک، الیاف نامحلول در شوینده­ی خنثی (NDF) و پروتئین خام تفاله­ی پرتقال سیلویی، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با روش کیسه­های نایلونی با چهار تیمار شامل تفاله­ی پرتقال 1) بدون افزودنی، 2) با 40 درصد کاه گندم، 3) با 5/38 درصد کاه گندم و 5/1 درصد اوره، 4) با 37 درصد کاه گندم و 3 درصد اوره، انجام شد. تیمار 2 بالاترین نمره­ی ارزیابی ظاهری سیلو را داشت. تیمار یک و چهار به ­ترتیب کمترین (53/3) و بیشترین (36/4) pH را داشتند. افزودن کاه گندم به تفاله­ی پرتقال مقدار ماده­ی خشک، خاکستر و NDF را افزایش، چربی و کربوهیدرات غیرالیافی (NFC) را کاهش داد. اوره مقدار پروتئین خام، pH و نیتروژن آمونیاکی را افزایش، اما NFC را کاهش داد. شاخص نمره­ی فلیت تیمار 1، 2، 3 و 4 به ترتیب 72/90، 64/113، 54/94 و 75/82 بود. تیمار یک بیشترین ماده­ی خشک با نرخ تجزیه زیاد، کند و پتانسیل تجزیه‌پذیری را داشت اما افزودن کاه گندم و اوره تجزیه­پذیری ماده­ی خشک را نسبت به تیمار شاهد به ­طور معنی­داری کاهش داد. تیمار دو کمترین پروتئین با نرخ تجزیه بالا و پتانسیل تجزیه‌پذیری را داشت اما افزودن کاه گندم تجزیه­پذیری پروتئین را کاهش داد. تیمار (یک و سه) و تیمار دو به ترتیب بیشترین و کمترین  NDFبا نرخ تجزیه بالا، تیمار سه بیشترین و تیمار یک کمترین NDF با نرخ تجزیه کند و پتانسیل تجزیه‌پذیری را داشتند، بنابراین افزودنی­ها تجزیه­پذیری NDF را افزایش دادند. نتایج نشان داد با مخلوط تفاله­ی پرتقال، کاه گندم و اوره می­توان سیلوی با کیفیتی تهیه کرد اما با افزایش اوره بیش از 5/1 درصد، برای بهبود کیفیت سیلو منبع کربوهیدرات محلول ضروری است، بنابراین، با افزایش اوره باید سطح تفاله­ی مرکبات را نیز افزایش داد.

متن کامل [PDF 679 kb]   (114 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb