دوره 9، شماره 19 - ( بهار 1397 )                   جلد 9 شماره 19 صفحات 31-26 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shawrang P, Mortaheb M, Motamedi-sede F, Askari H. (2018). Application of Gamma Irradiation for Eliminating Bacterial Contamination of Bovine Colostrums. Res Anim Prod. 9(19), 26-31. doi:10.29252/rap.9.19.26
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-723-fa.html
شورنگ پروین، مرتهب محسن، بهگر مهدی، معتمدی سده فرحناز، عسکری حامد. استفاده از پرتوتابی گاما برای حذف آلودگی باکتریایی آغوز گاو پژوهشهاي توليدات دامي 1397; 9 (19) :31-26 10.29252/rap.9.19.26

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-723-fa.html


1- انرژی اتمی
2- شرکت کشاورزی فجر اصفهان
چکیده:   (4033 مشاهده)

به­منظور سترون کردن آغوز گاو و رسم منحنی دز پایندگی آلودگی اشریشیا کولای و استافیلوکوکوس آرئوس، نمونه­ های آغوز با دزهای صفر، 5/0، 1 و 2 کیلوگری پرتو گاما پرتوتابی شد. برای تعیین کیفیت آغوز قبل و بعد از پرتوتابی، ترکیبات شیمیایی، پروتئین حقیقی، الکتروفورز پروتئین، مقدار قند لاکتوز، مقدار پراکسید و pH نمونه­ های آغوز تعیین شد. داده­های آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با استفاده از نرم­ افزار آماری SAS آنالیز شد. طبق نتایج به­ دست آمده اثر پرتوتابی بر آلودگی اشریشیا کولای و استافیلوکوکوس آرئوس معنی­ دار بود (05/0 p<). آلودگی اشریشیا کولای و استافیلوکوکوس آرئوس در تیمارهای پرتوتابی شده کاهش پیدا کرد و در دز 2 کیلوگری به صفر رسید. پرتوتابی گاما اثری بر ترکیبات شیمیایی، پروتئین حقیقی، ترکیب اسیدهای چرب، مقدار پراکسید، pH و الگوی زیرواحدهای پروتئین آغوز نداشت (05/0 p>). باتوجه به نتایج این پژوهش دز لازم برای کاهش یک سیکل لگاریتمی از جمعیت میکروبی اشریشیا کولای و استافیلوکوکوس آرئوس در نمونه آغوز به­ ترتیب 68/0 و 15/1 کیلوگری بود، بنابراین می ­توان از دزهای پایین پرتو گاما بدون اثرات منفی بر کیفیت آغوز برای حذف آلودگی اشریشیا کولای و استافیلوکوکوس آرئوس استفاده کرد.
 

متن کامل [PDF 1279 kb]   (2089 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه نشخوارکنندگان
دریافت: 1395/11/20 | پذیرش: 1396/8/15

فهرست منابع
1. Amini-robati, E., P. Shawrang, F. Fattahnia and A. Mehrabi. 2013. The effect of irradiation on immunoglobulin G concentration in colostrums. Proceeding of National Congress on Animal and Poultry in North of Iran. Sari Agricultural Science and Natural Resources University, pp: 1614-1617 (In Persian).
2. Amini-robati, E., P. Shawrang, F. Fattahnia and A. Mehrabi. 2014. The comparison between irradiation and freezing effects on colostrum quality. The 6th Iranian Congress on Animal Science. The University of Tabriz, 113 pp (In Persian).
3. Association of Official Analytical Chemists. 2000. Official Methods of Analysis of the Association of Official Analytical Chemists, 17th edition Arlington, VA.
4. Bradford, M.M. 1997. A rapid and sensitive method for the quantitation of microgram quantities of protein utilizing the principle of protein-dye binding. Analytical Biochemistry, 72: 248. [DOI:10.1016/0003-2697(76)90527-3]
5. Campbell, J.M., L.E. Russell, J.D. Crenshaw, E.M. Weaver, S. Godden, J.D. Quigley, J. Coverdale and H. Tyler. 2007. Impact of irradiation and immunoglobulin G concentration on absorption of protein and immunoglobulin G in calves fed colostrum replacer. Journal of Dairy Science, 90: 5726-5731. [DOI:10.3168/jds.2007-0151]
6. Esterbauer, H. and K.H. Cheeseman. 1990. Determination of aldehydic lipid peroxidation products: malonaldehyde and 4-hydroxynonenal. Methods in Enzymology, 186: 407-421. [DOI:10.1016/0076-6879(90)86134-H]
7. Food and Agriculture Organization. 2003. General Standard for Irradiated Foods, CODEX STAN106-1983, Rev.1-2003, FAO/WHO, Rome.
8. Garbarino, C., G. Cammi, I. Archetti, M. Amadori, G. Panella, M. Ricchi, V. Tranquillo and N. Arrigoni. 2012. Heat treatment and gamma-irradiation of bovine colostrum: Impact on survival of Mycobacterium avium subsp. paratuberculosis (MAP) and other pathogens and on immunoglobulin content Proceedings of the 11th International Colloquium on Paratuberculosis. Sydney, Australia, 197.
9. Garin-Bastuji, B., B. Perrin, M.F. Thorel and J.L. Martel. 1990. Evaluation of γ-ray irradiation of cows' colostrum for Brucella abortus, Escherichia coli K99, Salmonella dublin and Mycobacterium paratuberculosis decontamination. Letters in Applied Microbiology, 11: 163-16. [DOI:10.1111/j.1472-765X.1990.tb00150.x]
10. Green, L., S. Godden and J. Feirtag. 2003. Effect of batch and high temperature-short time pasteurization on immunoglobulin G concentrations in colostrum. Journal of Dairy Science, 86 246 pp.
11. Godden, S.M., S. Smith, J.M. Feirtag, L.R. Green, S.J. Wells and J.P. Fetrow. 2003. Effect of On-Farm Commercial Batch Pasteurization of Colostrum on Colostrum and Serum Immunoglobulin Concentrations in Dairy Calves. Journal of Dairy Science, 86: 1503-1512. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(03)73736-9]
12. Godden, S., S. McMartin, J. Feirtag, J. Stabel, R. Bey, S. Goyal, L. Metzger, J. Fetrow, S. Wells and H. Chester-Jones. 2006. Heat-Treatment of Bovine Colostrum. II: Effects of Heating Duration on Pathogen Viability and Immunoglobulin G. Journal of Dairy Science, 89: 3476-3483. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(06)72386-4]
13. Laemmli, U.K. 1970. Cleavage of structural proteins during the assembly of the head of bacteriophage T4. Nature, 227: 680 pp. [DOI:10.1038/227680a0]
14. McGuirk, S. and M. Collins. 2004. Managing the production, storage and delivery of colostrum. in Veterinary Clinics of North America Food Animal Practice. W.B. Saunders, New York, NY, 593-603. [DOI:10.1016/j.cvfa.2004.06.005]
15. McMartin, S., S. Godden, L. Metzger, J. Feirtag, R. Bey, J. Stabel, S. Goyal, J. Fetrow, S. Wells and H. Chester-Jones. 2006. Heattreatment of bovine colostrums. I: Effects of temperature on viscosity and immunoglobulin G level. Journal of Dairy Science, 89: 2110-2118. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(06)72281-0]
16. Negrulescu, A., V. Patrulea, M.M. Mincea, C. Ionascu, B.A. Vlad-Oros and V. Ostafe. 2012. Adapting the reducing sugars method with dinitrosalicylic acid to microtiter plates and microwave heating. Journal of the Brazilian Chemical Society, 23: 2176-2182. [DOI:10.1590/S0103-50532013005000003]
17. Poulsen, K.P., F.A. Hartmann and S.M. McGuirk. 2002. Bacteria in colostrum: impact on calf health, in Proc. 20th American College of Internal Veterinary Medicine: Mira Digital Publishing. 773 pp.
18. Shannon, L.H., C. Vargas-Aburto, M.U. Roberto and C.J. Woolverton. 2005. Inactivation of Bacillus Endospores in envelopes by electron beam irradiation. Applied and Environmental Microbiology, 11-71. [DOI:10.1128/AEM.71.11.7029-7032.2005]
19. Trampuz, A., K.E. Piper, J.M. Steckelberg and R. Patel. 2006. Effect of gamma irradiation on viability and DNA of Staphylococcus epidermidis and Escherichia coli. Journal of Medical Microbiology, 55: 1271-1275. [DOI:10.1099/jmm.0.46488-0]
20. Tran, H., K. Marlowe, K. McKenney, G. Petrosian, Y. Griko, W.H. Burgess, W.N. Drohan, MA. Imboden, C. Kempf, N. Boschetti and D.M. Mann. 2004. Functional integrity of intravenous immunoglobulin following irradiation with a virucidal dose of gamma radiation. Biologicals, 32: 94-104. [DOI:10.1016/j.biologicals.2004.01.002]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb