دوره 10، شماره 23 - ( بهار 1398 )                   جلد 10 شماره 23 صفحات 35-44 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Parizadian Kavan B, Karimirad R, Khosravinia H. Effects of In Ovo Feeding of L-Carnitine and Satureja Khuzistanica Extract on Hatchability, Post-Hatch Performance and Carcass Characteristics in Broiler Chickens. rap. 2019; 10 (23) :35-44
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-961-fa.html
پریزادیان کاوان بهمن، کریمی‎راد رزاق، خسروی‌ نیا حشمت‌ اله. تاثیر تغذیه جنینی ال-کارنیتین و عصاره مرزه خوزستانی بر قابلیت جوجه‌ درآوری، وزن تولد و شاخص ‌های رشد جوجه‌ های گو شتی. پژوهشهاي توليدات دامي. 1398; 10 (23) :35-44

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-961-fa.html


دانشگاه لرستان
چکیده:   (45 مشاهده)
این تحقیق به منظور بررسی تاثیر تغذیه جنینی ال-کارنیتین و عصاره مرزه خوزستانی بر قابلیت جوجه ‏درآوری و شاخص‏های رشد جوجه ‏های گوشتی پس از تفریخ انجام شد. برای انجام تحقیق 560 عدد تخم ‏مرغ نطفه ‏دار سویه راس 308 (سن مرغ ‏های مادر 36 هفته و میانگین وزن تخم‏ مرغ ها 30/64 گرم) در قالب هفت تیمار، چهار تکرار و تعداد 20 عدد تخم‏ مرغ در هر تکرار استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل گروه شاهد (بدون تزریق)، تزریق خشک، تزریق سرم فیزیولوژی (نیم میلی‏ لیتر)، تزریق درون تخم ‏مرغی ال-کارنیتین (20 و 30 میلی‏ گرم) و تزریق درون تخم‏ مرغی عصاره مرزه (10 و 20 میلی‏ گرم) بود. تزریق در روز 17 جوجه ‏کشی در کیسه هوایی با استفاده از سرنگ انسولین انجام شد. بیشترین درصد جوجه‏ درآوری با تزریق 30 میلی‏ گرم ال-کارنیتین و در گروه شاهد (بدون تزریق) مشاهده شد و کمترین درصد جوجه‏ درآوری در تخم ‏مرغ ‏های تزریق شده با 20 میلی‏ گرم عصاره مرزه بدست آمد (05/0>p). تزریق 20 میلی‏ گرم ال-کارنیتین در دوره جوجه‏ کشی سبب افزایش وزن تولد جوجه ‏ها شد و کمترین وزن تولد در جوجه‏ های تفریخ شده از تخم‏ مرغ ‏های تحت تزریق با 20 میلی‏ گرم عصاره مرزه بدست آمد (05/0>p). در کل دوره پرورش بیشترین افزایش وزن روزانه با استفاده از تغذیه جنینی 30 میلی‏ گرم ال-کارنیتین حاصل شد (05/0p<). تزریق 30 میلی‏ گرم ال-کارنیتین به تخم ‏مرغ ‏های نطفه‏ دار سبب بهبود معنی‏ دار ضریب تبدیل غذایی در کل دوره پرورش شد (05/0p<). بطور کلی بر مبنای نتایج مشاهده شده می‏ توان بیان کرد که تغذیه جنینی جوجه‏ های گوشتی با ال‏-کارنیتین در مقایسه با عصاره مرزه خوزستانی سبب بهبود قابلیت جوجه‏ درآوری، وزن پس از هچ و ضریب تبدیل غذایی در طی دوره پرورش می‏ شود.
متن کامل [PDF 284 kb]   (17 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه طیور
دریافت: ۱۳۹۷/۷/۱۸ | ویرایش نهایی: ۱۳۹۸/۳/۴ | پذیرش: ۱۳۹۷/۱۰/۱۹ | انتشار: ۱۳۹۸/۳/۱

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb