دوره 10، شماره 23 - ( بهار 1398 )                   جلد 10 شماره 23 صفحات 35-44 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Parizadian Kavan B, Karimirad R, Khosravinia H. Effects of In Ovo Feeding of L-Carnitine and Satureja Khuzistanica Extract on Hatchability, Post-Hatch Performance and Carcass Characteristics in Broiler Chickens. rap. 2019; 10 (23) :35-44
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-961-fa.html
پریزادیان کاوان بهمن، کریمی‎راد رزاق، خسروی‌ نیا حشمت‌ اله. تاثیر تغذیه جنینی ال-کارنیتین و عصاره مرزه خوزستانی بر قابلیت جوجه‌ درآوری، وزن تولد و شاخص ‌های رشد جوجه‌ های گو شتی. پژوهشهاي توليدات دامي. 1398; 10 (23) :35-44

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-961-fa.html


دانشگاه لرستان
چکیده:   (410 مشاهده)
این تحقیق به منظور بررسی تاثیر تغذیه جنینی ال-کارنیتین و عصاره مرزه خوزستانی بر قابلیت جوجه ‏درآوری و شاخص‏های رشد جوجه ‏های گوشتی پس از تفریخ انجام شد. برای انجام تحقیق 560 عدد تخم ‏مرغ نطفه ‏دار سویه راس 308 (سن مرغ ‏های مادر 36 هفته و میانگین وزن تخم‏ مرغ ها 30/64 گرم) در قالب هفت تیمار، چهار تکرار و تعداد 20 عدد تخم‏ مرغ در هر تکرار استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل گروه شاهد (بدون تزریق)، تزریق خشک، تزریق سرم فیزیولوژی (نیم میلی‏ لیتر)، تزریق درون تخم ‏مرغی ال-کارنیتین (20 و 30 میلی‏ گرم) و تزریق درون تخم‏ مرغی عصاره مرزه (10 و 20 میلی‏ گرم) بود. تزریق در روز 17 جوجه ‏کشی در کیسه هوایی با استفاده از سرنگ انسولین انجام شد. بیشترین درصد جوجه‏ درآوری با تزریق 30 میلی‏ گرم ال-کارنیتین و در گروه شاهد (بدون تزریق) مشاهده شد و کمترین درصد جوجه‏ درآوری در تخم ‏مرغ ‏های تزریق شده با 20 میلی‏ گرم عصاره مرزه بدست آمد (05/0>p). تزریق 20 میلی‏ گرم ال-کارنیتین در دوره جوجه‏ کشی سبب افزایش وزن تولد جوجه ‏ها شد و کمترین وزن تولد در جوجه‏ های تفریخ شده از تخم‏ مرغ ‏های تحت تزریق با 20 میلی‏ گرم عصاره مرزه بدست آمد (05/0>p). در کل دوره پرورش بیشترین افزایش وزن روزانه با استفاده از تغذیه جنینی 30 میلی‏ گرم ال-کارنیتین حاصل شد (05/0p<). تزریق 30 میلی‏ گرم ال-کارنیتین به تخم ‏مرغ ‏های نطفه‏ دار سبب بهبود معنی‏ دار ضریب تبدیل غذایی در کل دوره پرورش شد (05/0p<). بطور کلی بر مبنای نتایج مشاهده شده می‏ توان بیان کرد که تغذیه جنینی جوجه‏ های گوشتی با ال‏-کارنیتین در مقایسه با عصاره مرزه خوزستانی سبب بهبود قابلیت جوجه‏ درآوری، وزن پس از هچ و ضریب تبدیل غذایی در طی دوره پرورش می‏ شود.
متن کامل [PDF 284 kb]   (83 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه طیور
دریافت: ۱۳۹۷/۷/۱۸ | ویرایش نهایی: ۱۳۹۸/۳/۴ | پذیرش: ۱۳۹۷/۱۰/۱۹ | انتشار: ۱۳۹۸/۳/۱

فهرست منابع
1. Al-Daraji, H.J. and A.O. Tahir. 2014. Effect of L-carnitine on fertility, hatchability and sex hormones in duck breeder. Research Opinions in Animal and Veterinary Sciences, 4: 608-613.
2. Araujo, I.C.S.I., N.S.M.I. Leandro, M.A.I. Mesquita, M.B.I. Cafe, H.H.C.I. Mello and E.I. Gonzales. 2016. Effect of incubator type and broiler breeder age on hatchability and chick quality. Brazilian Journal of Poultry Science, 18: 17-25. [DOI:10.1590/1806-9061-2015-0146]
3. Chiodi, P., B. Ciani, S. Kentroti, F. Maccari, A. Vernadakis, L. Angelucci and M.T. Ramacci. 1994. Carnitine and derivatives in the central nervous system of chick embryo. International Journal of Biochemistry, 26: 711-720. [DOI:10.1016/0020-711X(94)90171-6]
4. Ebrahimi, M., G.A. Moghaddam, H. Janmohammadi, M. Adibmoradi, F. Abdolalizadeh Alvanegh and R. Ghochkhani. 2018. The impact of in ovo injection with different levels of dl- methionine on carcass characteristics and blood parameters of day-old broiler chicks. Research on Animal Production, 20: 43-52 (In Persian).
5. Eftekhar, F., N. Ashoori and M. Yousefzadi. 2017. In-vitro antimicrobial activity and chemical composition of Satureja khuzestanica jamzad essential oils against multidrug-resistant acinetobacter baumanni. Avicenna Journal of Clinical Microbiology and Infection, 4: e45601. [DOI:10.5812/ajcmi.45601]
6. Golzaradabi, S.H., R.G. Cooper, N. Ceylan and M. Corduk. 2011. L-carnitine and its functional effects in poultry nutrition. World's Poultry Science Journal, 67: 277-296. [DOI:10.1017/S0043933911000304]
7. Haghighi Khoshkhoo, P., G. Akbari Azad, N. Ila, F. Moayer and H. Dehghan Nayeri. 2006. Effect of dietary L-carnitine supplementation on overall performance, carcass traits, serum components and immune response in broiler chicken. XIIth European Poultry Conference. Verona, Italy.
8. Johnston, A.P., H. Liv, T. Oconnell, P. Phelps, M. Bland, J. Tyczkowski, A. Kemper, T. Hording, A. Avakian, E. Handdad, C. Whitfill, R. Gildesleeve and G. Ricks. 1997. Application of in ovo technology. Poultry Science, 76: 165-178. [DOI:10.1093/ps/76.1.165]
9. Karadas, F., P.F. Surai and N.H.C. Sparks. 2011. Changes in broiler chick tissue concentrations of lipid-soluble antioxidants immediately post-hatch. Comparative Biochemistry and Physiology, 160: 68-71. [DOI:10.1016/j.cbpa.2011.05.006]
10. Keralapurath, M.M., A. Corzo, R. Pulikanti, W. Zhai and E.D. Peebles. 2010. Effects of in ovo injection of L-carnitine on hatchability and subsequent broiler performance and slaughter yield. Poultry Science, 89: 1497-1501. [DOI:10.3382/ps.2009-00551]
11. Keralapurath, M.M., R.W. Keirs, A. Corzo, L.W. Bennett, R. Pulikanti and E.D. Peebles. 2010. Effects of in ovo injection of L-carnitine on subsequent broiler chick tissue nutrient profiles. Poultry Science, 89: 335-341. [DOI:10.3382/ps.2009-00333]
12. Kidd, M.T., C.D. McDaniel, E.D. Peebles, S.J. Barber, A. Corzo, S.L. Branton and J.C. Woodworth. 2005. Breeder hen dietary L-carnitine affects progeny carcass traits. British Poultry Science, 46: 91-103. [DOI:10.1080/00071660400024027]
13. Kidd, M.T., J. Gilbert, A. Corzo, C. Page, W.S. Virden and J.C. Woodworth. 2009. Dietary L-carnitine influences broiler thigh yield. Asian-Australasian Journal of Animal Sciences, 22: 681-685. [DOI:10.5713/ajas.2009.60665]
14. Kita, K., S. Kato, M. Aman, J. Okumura and H. Yokota. 2002. Dietary L-carnitine increase plasma insulin- like growth factor- I- concentration in chicks fed a diet with adequate dietary protein level. British Poultry Science, 43: 117-121. [DOI:10.1080/00071660120109980]
15. Lee, S.H., H.S. Lillehoj, S.I. Jang, M.S. Jeong, S.Z. Xu, J.B. Kim, H.J. Park, H.R. Kim, E.P. Lillehoj and D.M. Bravo. 2014. Effects of in ovo injection with selenium on immune and antioxidant responses during experimental necrotic enteritis in broiler chickens. Poultry Science, 93: 1113-1121. [DOI:10.3382/ps.2013-03770]
16. Leibetseder, J. 1995. Studies on the effects of L-carnitine in poultry. Archives of Animal Nutrition, 48: 97-108. [DOI:10.1080/17450399509381832]
17. Moran, E.T. 2007. Nutrition of the developing embryo and hatchling. Poultry Science, 86: 1043-1049. [DOI:10.1093/ps/86.5.1043]
18. NRC. 1994. Nutrient Requierements of Domestic Animals. Nutrient Requierements of Poultry. 157P. 9th rev. ed. National Research Concil, National Academy Press. Washington, DC.
19. Oliveira, T.F.B., A.G. Bertechini, R.M. Bricka, E.J. Kim, P.D. Gerard and E.D. Peebles. 2015. Effects of in ovo injection of organic zinc, manganese, and copper on the hatchability and bone parameters of broiler hatchlings. Poultry Science, 94: 2488-2494. [DOI:10.3382/ps/pev248]
20. Parsaeimehr, K., M. Afrouziyeh and S. Hoseinzadeh. 2014. The effects of L-carnitine and different levels of animal fat on performance, carcass characteristics, some blood parameters and immune response in broiler chicks. Iranian Journal of Applied Animal Science, 4: 561-566.
21. Peebles, E.D., M.T. Kidd, C.D. McDaniel, J.P. Tanksley, H.M. Parker, A. Corzo and J.C. Woodworth. 2007. Effects of breeder hen age and dietary L-carnitine on progeny embryogenesis. British Poultry Science, 48: 299-307. [DOI:10.1080/00071660701261278]
22. Rabie, M.H, F.S.A. Ismail and A.A.S. Ahmed. 2015. Effect of in ovo injection of L-carnitine at different incubational ages on egg hatchability in broiler breeders and post-hatch performance. Asian Journal of Animal and Veterinary Advances, 10: 875-884. [DOI:10.3923/ajava.2015.875.884]
23. Rebouche, C.J. 1992. Carnitine function and requirements during the life cycle. The FASEB Journal, 6: 3379-3386. [DOI:10.1096/fasebj.6.15.1464372]
24. Rinaudo, M.T., M. Curto, R. Bruno, M. Piccinini and C. Marino. 1991. Acid soluble, short chain esterified and free carnitine in the liver, heart, muscle and brain of pre and post hatched chicks. International Journal of Biochemistry, 23: 59-65. [DOI:10.1016/0020-711X(91)90009-C]
25. Rodehutscord, M., R. Timmler and A. Dieckmann. 2002. Effect of L-carnitine supplementation on utilization of energy and protein in broiler chicken fed different dietary fat levels. Archiv fur Tierernahrung, 56: 431-441. [DOI:10.1080/00039420215637]
26. Safamehr, A., F. Chavooshi and A. Nobakht. 2017. The effects of saturea and thyme medicinal plants with or without enzyme on performance and blood parameters in broiler chickens. Research on Animal Production, 16: 70-78 (In Persian). [DOI:10.29252/rap.8.16.70]
27. Saki, A.A. and J. Salary. 2013. In ovo injection of silver nano particles, thyme and savory extract on growth performance and blood parameters in broiler chicks. Animal Sciences Journal (Pajouhesh & Sazandegi), 101: 71-78 (In Persian).
28. Saki, A.A., J. Salary, H. Aliarabi, M. Vatanchian and M. Abbasinejad. 2014. Effect of in ovo injection of silver nanoparticles, thyme and savory extracts in broiler breeder eggs on hatchability, digestive and immune parameters on hatch day. Iranian Journal of Animal Science Research, 62: 18-226 (In Persian).
29. Salmanzadeh, M., Y. Ebrahimnezhad and H.A. Shahryar. 2013. The effects of in ovo injection of L-carnitine on hatching traits, growth performance and carcass characteristics of turkey poults. Bulletin of Environment, Pharmacology and Life Sciences, 2: 125-128.
30. SAS Institute. 1999. SAS/STAT Users Guide. SAS Inc, NC.
31. Shafey, T.M., H.A. Al-Batshan, A.N. Al-Owaimer and K.A. Al-Samawei. 2010. Effects of in ovo administration of L-carnitine on hatchability performance, glycogen status and insulin-like growth factor-1 of broiler chickens. British Poultry Science, 51: 122-131. [DOI:10.1080/00071660903271190]
32. Zhai, W., S. Neuman, M.A. Latour and P.Y. Hester. 2008. The Effect of in ovo injection of L-carnitine on hatchability of white leghorns. Poultry Science, 87: 569-572. [DOI:10.3382/ps.2007-00348]
33. Zhai, W., S. Neuman, M.A. Latour and P.Y. Hester. 2008. The effect of male and female supplementation of L-carnitine on reproductive traits of white leghorns. Poultry Science, 87: 1171-1181. [DOI:10.3382/ps.2007-00325]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2020 All Rights Reserved | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb