دوره 10، شماره 23 - ( بهار 1398 )                   جلد 10 شماره 23 صفحات 116-108 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

didarkhah M, sarir H, Vatandoost M. (2019). Effects of using Different Additives on Blood Metabolites, Digestibility of Nutrients and Production Performance of Dairy Cows. rap. 10(23), 108-116. doi:10.29252/rap.10.23.108
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-939-fa.html
دیدارخواه مسعود، سریر هادی، وطن دوست موسی. اثرات استفاده از افزودنی های متفاوت بر متابولیت های خون، قابلیت هضم مواد مغذی و عملکرد تولیدی گاوهای شیری پژوهشهاي توليدات دامي 1398; 10 (23) :116-108 10.29252/rap.10.23.108

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-939-fa.html


دانشگاه بیرجند
چکیده:   (3364 مشاهده)
هدف از این آزمایش اثرات مصرف مکمل ­های افزودنی پروبیوتیکی و پری­بیوتیکی در جیره گاوهای شیری، بر عملکرد کمی وکیفی تولید شیر، مصرف خوراک،  قابلیت هضم مواد مغذی و فراسنجه‌های خون بود. تعداد 40 رأس گاو شیری نژاد هلشتاین با تولید شیر روزانه 5 ± 37 کیلوگرم و وزن اولیه 40 ± 700 کیلوگرم در چهار گروه در قالب طرح کاملا تصادفی قرار گرفتند. تیمارهای آزمایشی به ترتیب شامل: 1- گروه شاهد (جیره پایه)، 2- گروه پروبیوتیک (جیره پایه + چهار گرم پروبیوتیک به ازای هر رأس در روز)، 3- گروه پری بیوتیک (جیره پایه + 14گرم پری­بیوتیک به ازای هر رأس در روز)، 4- گروه سین بیوتیک (جیره پایه + چهار گرم پروبیوتیک + 14گرم پری­بیوتیک به ازای هر رأس در روز) بود. مقدار خوراک مصرفی هر گاو در کل دوره ثبت شد. جهت تعیین ترکیبات شیر، هفته ای دو مرتبه از شیر هر وعده شیردوشی شده، نمونه برداشته شد و ترکیبات شیر (درصد چربی، پروتئین، لاکتوز و مواد جامد بدون چربی) اندازه­گیری شد. مدفوع درهفت روز آخر آزمایش برای تعیین قابلیت هضم جمع­آوری شد. نمونه های خون ساعت 9.00 صبح (دو ساعت بعد از خوراک­دهی صبح) در هفته پایانی آزمایش از گاوها برای تعیین غلظت کلسترول، گلوکز، تری گلیسرید، پروتئین کل و آلبومین با استفاده از لوله­های تحت خلا دارای ماده ضد انعقاد از سیاهرگ گردنی وداج گرفته شد. چهار ساعت پس از خوراک‌دهی صبح مایع شکمبه گرفته شد و بلافاصله   pH آن تعیین گردید. نتایج آزمایش نشان داد مقدار تولید شیرخام روزانه و میزان چربی  افزایش پیدا کرد و اختلاف­ معنی­داری با گروه شاهد (جیره پایه بدون افزودنی) داشت (05/0p<). نتایج مربوط به میانگین ماده خشک مصرفی نشان داد که هیچ­گونه اختلاف معنی­داری بین جیره­های مختلف وجود نداشت. بیشترین ضریب قابلیت هضم ماده خشک، چربی و ماده آلی مربوط به گروهی بود که پروبیوتیک مصرف کرده بودند و با سایر گروه­ها اختلاف معنی­داری داشت (05/0>p). غلظت گلوکز پلاسما با افزایش مقدار پروبیوتیک افزایش پیدا کرد، بطوری­که باعث کاهش معنی­داری در گروه شاهد در مقایسه با سایر جیره­ها شد (05/0p<). با مصرف پروبیوتیک مقدارpH  مایع شکمبه دام‌های آزمایشی تغییر نکرد و هیچ گونه اختلاف معنی­داری با سایر تیمارها نداشت (05/0<p). بطور کلی می­توان نتیجه گرفت که مکمل­های پروبیوتیکی که در این پژوهش استفاده شده، می­تواند باعث بهبود عملکرد تولیدی گاوهای شیری گردد، ولی تاثیر معنی­داری بر قابلیت هضم مواد مواد مغذی ندارد.
متن کامل [PDF 490 kb]   (1005 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی
دریافت: 1397/3/13 | ویرایش نهایی: 1398/3/1 | پذیرش: 1397/10/15 | انتشار: 1398/3/1

فهرست منابع
1. Abe, F., N. Ishibashi and S. Shimamura. 1995. Effect of administration of bifidobacteria and lactic acid bacteria to newborn calves and piglets. Journal of Dairy Scienc, 78: 2838-2846. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(95)76914-4]
2. Adams, D.C., M.L. Galyean, H. Kiesling, E. Wallace, D. Joe and M.D. Finkner. 1981. Feedlot performance of rowing steers and digestibility in monensinon liquid dilution rate, rumen fermentati and Influence of viable Yeast cultu, sodium bicarbonate and lambs. Journal Animal Science, 53: 780-789. [DOI:10.2527/jas1981.533780x]
3. Afshar Mazandaran, N.V. and A. Rajab. 2002. Probiotics and their application in feeding livestock and poultry. Nourbakhsh Publication, (In Persian).
4. Aldana, C., S. Cabra, A. Carlos, F. Carvajal and F. Rodriguez. 2009. Effect of probiotic compound in rumen development, diarrhea incidence and weight gain in young Holstein calves. World Academy of Science, Engineering and Technology, 33 pp.
5. Ali, M.F., B.E. Ei-Saidy, M.I. Mohsen and M.M.E. Kalalfalla. 2005. Performance of lambs fed on ration containing soybean meal treated with formaldehyde and probiotics: Productive and eproductive performance. Egyptian Journal of Nutrition and Feeds, 8: 511-527.
6. AOAC. 1990. Official Methods of Analysis. Vol. I. 15th ed. Association of Official Analytical Chemists, Arlington, VA.
7. Azimzadeh, A., A. Asadi al-Mutati, A. Akbar Khadem and J. Mohammad Moradi. 2015. Effects of feeding a synbiotic additive on the growth and health performance of Holstein calves. Animal production research, 6(12): 113-105 (In Persian).
8. Ballou, M.A. 2011. Case study: Effects of a blend of prebiotics, probiotics, and hyperimmune dried egg protein on the performance, health and innate immune responses of Holstein calves. The Professional Animal Scientist, 27: 262-268. [DOI:10.15232/S1080-7446(15)30483-6]
9. Bach, A., S. Calsamiglia and M.D. Stern. 2005. Nitrogen metabolism in the rumen. J. Dairy Sci. 88(E Suppl.): E9-E21. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(05)73133-7]
10. Bayat Koharsar, J., A. Tahmasebi, A. Nasserian and M.R. Rezaei. 2014. Effect of using probiotic produced in laboratory on the performance of infant calves. 6th Iranian Congress of Animal Sciences. Tabriz University (In Persian).
11. Beauchemin, K.A., W.Z. Yung, D.P. Morgavi, G.R. Ghorbani and J.A.Z. leedle. 2003. Effects of bacterial direct-fed microbial and yeast on site and extent of digestion, blood chemistry and ubclinical ruminal acidosis in feedlot cattle. Journal of Animal Science, 81: 1628-1640. [DOI:10.2527/2003.8161628x]
12. Chimwano, A.M., E.R. Orskov and C.S. Stewart. 1976. Effect of dietary proportions of roughage and concentrate on rate of dried grass disappearance in the rumen of sheep. Proceedings of the Nutrition Society, 35(2): 101A-102A.
13. Darreh Zarashkipour, M., Kh. Parsaei Mehr, F. Hossein Zadeh and P. Farhomand. 2013. The effect of different levels of prebiotic supplementation (E-max) on digestibility and some biochemical parameters of serum of West Azarbaijan native pups. Veterinary Clinic Pathology, 7(4): 321-314 (In Persian).
14. El-Hassan, S.M., C.J. New bold and I.E. Edwards. 1996. Effect of yeast culture on rumen fermentation, microbial protein flow the rumen and live weight gain in bulls given high concentrate diets Animal Product, 62: 43-48. [DOI:10.1017/S1357729800014296]
15. Enjalbert, F., J.E. Garrett, R. Moncoulon, C. Bajourthe and P. Chicoteau. 1999. Effects of yeast culture (saccharomyces cerevisiae) on ruminal digestion in non-lactating dairy cows. Animal Feed Science and Tech, 183: 140-151.
16. Firouznia, H. 2013. Effect of Saccharomyces cerevisiae on the production, composition of milk and blood parameters in Holstein lactating cows. master thesis. Faculty of Agriculture, Tabriz University (In Persian).
17. Fowler, J., R. Kakani, A. Haq, J.A. Byrd and C.A. Bailey. 2015. Growth promoting effects of prebiotic yeast cell wall products in starter broilers under an immune stress and clostridium perfringens challenge. The Journal of Applied Poultry Research, 24: 66-72. [DOI:10.3382/japr/pfv010]
18. Frizzo, L.S., M.V. Zbruna, L.P. Sotoa and M.L. Signorinib. 2011. Effects of probiotics on growth performance in young calves: a meta-analysis of randomized controlled trials. Animal Feed Science and Technology, 169: 147-156. [DOI:10.1016/j.anifeedsci.2011.06.009]
19. Fuller, R. 1992. Probiotics: the scientific basis chapman and Hall.London.pp: 1-20Galip N, 2006. Effects ofdietary Saccharomyces cerevisiae live Yeast culture supplementation on ruminal digestion and protozoa count in rams fed with diets with or high ratio forage / concentrate.Faculty of veterinary medicine.16059 bursa /Turkey, 157 (12): 609-613.
20. Fuller, R. 1977. The importance of lactobacilli in maintaining normal microbial balance in the crop. British Poultry Science, 18: 85-94. [DOI:10.1080/00071667708416332]
21. Gibson, G.R. 2004. Fibre and effects on probiotics (the prebiotic concept). Clinical Nutrition Supplements, 1(2): 25-31. [DOI:10.1016/j.clnu.2004.09.005]
22. Gibson, G.R. and M.B. Roberfroid. 1995. Dietary modulation of the human colonicmicrobia: Introducing the concept of prebiotics. Journal of Nutrition, 125: 1401-1412. [DOI:10.1093/jn/125.6.1401]
23. Heydari Khormizy, S., R. Dehghan, M. Benadiki, K. Researcher and A. Zali. 2007. Study of the effect of probiotic and fungal probiotics on production performance of Holstein cattle in early lactation. Master's thesis, University of Tehran (In Persian).
24. Higginbotham, G.E. and D.L. Bath. 1993. Evaluation of Lactobacillus fermentation cultures in calf feeding systems. Journal of Dairy Science, 76: 615-620. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(93)77382-8]
25. Hossein Abadi, M., M. Dehghan Banadaki and A. Zali. 2013. Effect of adding probiotic bacteria in milk or initial feed on growth performance, health condition, blood and stomatal parameters of Holstein calves. Animal Production Research, 4(8): 69-57 (In Persian).
26. Houdijk, J.G.M., M.W. Bosch, S. Tamminga, M.W.A. Verstegen and E.B. Berenpas. 1999. Apparent ileal and total-tract nutrient digestion by pigs as affected by dietary non-digestible oligosaccharides. Journal of Animal Science, 77: 148-158. [DOI:10.2527/1999.771148x]
27. Dawson, J.S. and A.F. Carson. 2010. The effects of mannan oligosaccharide and Streptococcus faecium addition to milk replacer on calf health and performance. Livestock Science, 131: 292-296. [DOI:10.1016/j.livsci.2010.04.002]
28. Kong, X.F., G.Y. Wu and Y.L. Yin. 2011. Roles of phytochemicals in amino acid nutrition. Front. Biosci, S3: 372-384. [DOI:10.2741/s157]
29. Krehbiel, C.R., S.R. Rust, G. Zhang and S.E. Gilliland. 2003. Bacterial direct-fed microbials in ruminant diets: Performanceresponse and mode of action. Journal of Animal Science, 81: E120-E132.
30. Kritas, S.K. and R.B. Morrison. 2005: Evaluation of probiotics as a substitute for antibiotics in a large pig nursery. The Veterinary Record, 156: 447-448. [DOI:10.1136/vr.156.14.447]
31. Lindsay, D.B. and D.W. Pcthick. 1983. Dynamic biochemistry of animal production. Edited by Riis, P.M. Chapter 16. 471 pp.
32. Morrison, S.J., S. Dawson and A.F. Carson. 2010. The effects of mannan oligosaccharide and Streptococcus faecium addition to milk replacer on calf health and performance. Livestock Science, 131: 292-296 [DOI:10.1016/j.livsci.2010.04.002]
33. Mwenya, B., B. Sntoso, C. Pen, R. Morikava, K. Takaura and K. Umetsu. 2005. Effects of yeast زulture and galacto-oligosaccharides on luminal fermentation in Holstein cows. Journal of Dairy Science, 88: 1404-1412. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(05)72808-3]
34. Nikkhah, A., M. Dehghan-banadaki and A. Zali. 2004. Effects of feeding yeast (Saccharomyces Cerevisiae) on productive performance of lactating Holstein dairy cows. Iranian Journal Agriculture, 35: 53-60.
35. Piva, G., S. Belladonna, G. Fusconi and F. Sicoaldi. 1993. Effects of yeast on dairy cow performance, ruminal fermentation, blood composition and milk manufacturing properties. Journal of Dairy Science, 76: 2717-2722. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(93)77608-0]
36. Rezaee, M., M. Rezaeian, S.A. Mirhadi and M. Moradi. 2008. Effects of yeast supplementation on rumenfermentation, microbial population and the performance of male fattening calves. Journal Veterinary Research. 62: 403-409.
37. Riddell, J.B., A.J. Gallegos, D.L. Harmon and K.R. Mcleod. 2010. Addition of a Bacillus based probiotic to the diet of pre ruminant calves: influence on growth, health and blood parameters. Intern. Journal of Applied Research in Veterinary Medicine, 8: 78-85.
38. Santoso, B., B. Mwenya, C. Sar, Y. Gamo, T. Kobayashi and R. Morikawa. 2004. Effects of supplementing galacto-oligosaccharids, Yucca schidigra or nisin on rumen metanogenesis, nitrogen and energy metabolism in sheep. Livestock Production Science, 91: 209-217. [DOI:10.1016/j.livprodsci.2004.08.004]
39. Santoso, B., B. Mwenya, C. Sar, Y. Gamo, T.R. Kobayashi and R. Morikawa. 2004. Effects of supplementing galacto-oligosaccharids, Yucca schidigra or nisin on rumen metanogenesis, nitrogen and energy metabolism in sheep. Livestock Production Science, 91: 209-217. [DOI:10.1016/j.livprodsci.2004.08.004]
40. SAS, Institute. 2003. SAS User's Guide. Version 9.1 ed. SAS Institute Inc., Cary, NC.
41. Titi, H.H., R.O. Dmour and A.Y. Abdullah. 2008. Growth performance and Carcass characteristics of Awassi lambs and Shami goat kid culture in their finishing diet. Journal Animal Science, 142: 375-383. [DOI:10.1016/j.anifeedsci.2007.06.034]
42. Williams, P.E.V., C.A.G. Tait, G.M. Innes and C.J. Newbeld .1991. Effects of the inclusion of yeast culture Sacharomyces cervisiac plus growth medium) in the diet of dairy cows on milk yield and forage degradation and fermentation patterns in the rumen of steers. Journal of Animal Science, 69: 3015-3026. [DOI:10.2527/1991.6973016x]
43. Zhang, R., M. Zhou, Y. Tu, N.F. Zhang, T.M. Deng and Q.Y. Diao. 2015. Effect of oral administration of probiotics on growth performance, apparent nutrient digestibility and stress-related indicators in Holstein calves. Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition, 100: 33-38. [DOI:10.1111/jpn.12338]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb