دوره 8، شماره 15 - ( بهار 1396 )                   جلد 8 شماره 15 صفحات 58-67 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Effects of Different Level of Gamma Irradiation on Barley and Soybean Seeds on Rumen Degradation Rate and Performance of Lambs. rap. 2017; 8 (15) :58-67
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-757-fa.html
قربانی بهنام، قورچی تقی، شورنگ پروین، زره داران سعید. بررسی روند تجزیه‌پذیری دانه جو و سویای پرتوتابی شده با سطوح مختلف پرتو گاما و اثر آنها در عملکرد پرواری بره‌ها . پژوهشهاي توليدات دامي. 1396; 8 (15) :58-67

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-757-fa.html


دانش‌آموخته دکتری
چکیده:   (266 مشاهده)

     به­منظور بررسی اثر سطوح مختلف پرتوتابی گاما بر روند تجزیه­پذیری دانه جو و سویا و نیز استفاده آنها در جیره بره­های پرواری، این مطالعه در قالب دو آزمایش انجام شد. در آزمایش اول دو سطح پرتوتابی گاما (50 و 75 کیلوگری) روی دانه جو و سویا اعمال و روند تجزیه­پذیری آنها در زمان­های مختلف انکوباسیون در شکمبه اندازه­گیری شد. داده­های حاصل از آزمایش اول نشان داد که پرتوتابی گاما موجب افزایش بخش تند تجزیه و کند تجزیه ماده خشک دانه جو شد، ولیکن بخش تند تجزیه پروتئین دانه جو را کاهش و بخش کند تجزیه را افزایش داد (05/0>p). پرتوتابی گاما روی دانه سویا موجب کاهش بخش تند تجزیه پروتئین و ماده خشک دانه سویا و افزایش بخش کند تجزیه پروتئین و ماده خشک دانه سویا شد (05/0>p). آزمایش دوم به منظور ارزیابی علمکرد بره­های پرواری در قالب طرح کاملاً تصادفی با 3 تیمار (جیره غذایی) و 6 تکرار روی بره­های نر نژاد دالاق انجام شد. تیمارهای این مطالعه شامل دانه­های جو و سویای پرتوتابی نشده (شاهد)، پرتوتابی شده با دزهای 50 و 75 کیلوگری بودند. نمونه­گیری از مدفوع به­منظور تعیین قابلیت هضم خوراک انجام شد. پس از طی دوره پروار از هر تیمار 3 بره کشتار و اعضای داخلی آنها به طور جداگانه توزین شد. داده­های حاصل از آزمایش توسط نرم­افزار SAS مورد آنالیز قرار گرفت. نتایج تجزیه واریانس در این مطالعه نشان داد پرتوتابی به طور معنی­داری وزن­گیری در طول دوره پروار را افزایش داد (05/0>p).  پرتوتابی با دز 75 کیلوگری به طور معنی­داری باعث بهبود ضریب تبدیل و قابلیت هضم خوراک شد (05/0>p). با توجه به نتایج بدست آمده در این مطالعه می­توان استفاده از پرتوتابی را برای فرآوری منابع پروتئینی با ارزش به منظورعبوری کردن آنها و نیز بر منابع غلات به­منظور افزایش بهره­گیری از آنها توصیه نمود. 

متن کامل [PDF 551 kb]   (113 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb