دوره 6، شماره 11 - ( بهار و تابستان 1394 )                   جلد 6 شماره 11 صفحات 44-50 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Humeral and Cellular Immunity Response of Broiler Under Cold Stress Condition to Vitamin E and Coenzyme Q10. rap. 2015; 6 (11) :44-50
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-495-fa.html
نعمتی محمد حسین، شهیر محمدحسین، هرکی نژاد محمدطاهر، لطف الهیان هوشنگ. پاسخ ایمنی هومورال و سلولی جوجه‌های گوشتی تحت تنش سرمایی به ویتامین E و کوآنزیم Q10. پژوهشهاي توليدات دامي. 1394; 6 (11) :44-50

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-495-fa.html


چکیده:   (1132 مشاهده)

  به­منظور بررسی نقش آنتی اکسیدانی ویتامین E و کوآنزیم Q10 بر ایمنی جوجه­های گوشتی تحت شرایط تنش سرمایی، 500 قطعه جوجه نر در قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمار، 5 تکرار و 20 قطعه جوجه در هر تکرار، در 25 واحد آزمایشی قرار گرفتند. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از: گروه کنترل مثبت (شرایط عادی پرورش، بدون دریافت آنتی اکسیدان)، گروه کنترل منفی (تنش سرمایی، بدون دریافت آنتی‌اکسیدان)، گروه‌های دریافت­کننده ویتامین E (150 میلی‌گرم در کیلوگرم جیره)، کوآنزیم Q10 (40 میلی­گرم در کیلوگرم جیره) و مخلوط E+Q10 در شرایط تنش سرمایی. از روز 15 دوره پرورش دمای سالن برای اعمال تنش سرمایی به 15 درجه سانتی­گراد کاهش و تا پایان دوره پرورش ثابت نگه داشته شد. نتایج نشان داد که وزن نسبی طحال در نتیجه تنش کاهش یافت و استفاده از آنتی اکسیدان‌ها باعث بهبود وزن نسبی آن شد. وزن نسبی بورس در نتیجه تنش سرمایی افزایش معنی­دار داشت (01/0 p< ). تفاوتی بین تیمارهای آزمایشی از نظر فراسنجه‌های مربوط به گلبول‌های سفید، تیتر واکسن‌ها و تزریق SRBC مشاهده نشد (05/0 p> ). نتایج مربوط به تست پاسخ زیر جلدی به فایتوهماگلوتینین (01/0 p< ) و تکثیر لنفوسیت‌های T در شرایط آزمایشگاهی (05/0 p< ) معنی‌دار بود و استفاده از آنتی اکسیدان‌ها در شرایط تنش سرمایی باعث بهبود پاسخ ایمنی سلولی شد. کاهش درصد تلفات در نتیجه استفاده از آنتی اکسیدآنها به خصوص Q10 تحت شرایط تنش سرمایی مشاهده شد. نتیجه گرفته شد که مصرف آنتی اکسیدان‌ها در شرایط تنش سرمایی باعث بهبود عملکرد سیستم ایمنی سلولی شده و تلفات جوجه‌ها را کاهش داد.

متن کامل [PDF 355 kb]   (1459 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2018 All Rights Reserved | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb