دوره 12، شماره 34 - ( زمستان 1400 )                   جلد 12 شماره 34 صفحات 10-1 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghazvinian K, Ahmadi Hamedani M, Kafshdouzan K. (2021). The Effect of Ceratonia siliqua in Comparison with Antibiotics and Prebiotics on Performance, Carcass Characteristics, Immune System, and Blood Parameters of Broiler Chickens. Res Anim Prod. 12(34), 1-10. doi:10.52547/rap.12.34.1
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1116-fa.html
قاسمی زهرا، قزوینیان خسرو، احمدی همدانی محمود، کفشدوزان خاطره. تأثیر صمغ دانه خرنوب (Ceratonia Siliqua) در مقایسه با آنتی‌بیوتیک و پری بیوتیک برعملکرد، خصوصیات لاشه، سیستم ایمنی و فراسنجه‌های خونی جوجه‌های گوشتی پژوهشهاي توليدات دامي 1400; 12 (34) :10-1 10.52547/rap.12.34.1

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1116-fa.html


1- گروه علوم دامی دانشگاه سمنان، سمنان، ایران
2- گروه علوم دامی دانشکده دامپزشکی و دامپروری دانشگاه سمنان، سمنان، ایران
3- گروه درمانگاهی دانشکده دامپزشکی و دامپروری دانشگاه سمنان، سمنان، ایران
4- گروه پاتوبیولوژی دانشکده دامپزشکی و دامپروری دانشگاه سمنان، سمنان، ایران
چکیده:   (2355 مشاهده)

چکیده مبسوط 

مقدمه و هدف: بهبود عوامل موثر در تولید جوجه­ های گوشتی یکی از مهم­ترین اهداف صنعت پرورش طیور در کل دنیا می‌باشد. امروزه مکمل‌های طبیعی رشد جهت رسیدن به عملکرد بهینه طیور ارائه شده است که در این میان می‌توان به پری­ بیوتیک­ ها و گیاهان دارویی اشاره کرد که به­ منظور بهبود سرعت رشد و یا سلامتی پرندگان مورد استفاده قرار گرفته ­اند. این تحقیق به ­منظور بررسی تأثیر آنتی‌بیوتیک، پری­بیوتیک و صمغ دانه خرنوب بر عملکرد، خصوصیات لاشه، سیستم ایمنی و فراسنجه ­های خونی جوجه‌های گوشتی انجام شد.
مواد و روش‌ها: در این پژوهش آزمایشی در قالب طرح پایه کاملاً تصادفی با استفاده از 300 جوجه گوشتی سویه راس 308 انجام شد. جوجه ­ها در 6 تیمار و 5 تکرار (هر تکرار 10 جوجه) توزیع شدند. تیمارهای آزمایشی شامل: 1) شاهد با جیره پایه بر اساس کاتالوگ (فاقد آنتی ­بیوتیک و هرگونه محرک رشد)، 2) آنتی ­بیوتیک ویرجینیامایسین 100میلی گرم بر کیلوگرم جیره، 3) پری­بیوتیک سلماناکس 25 میلی­ گرم بر کیلوگرم جیره، 4) پری­بیوتیک سلماناکس 50
میلی­ گرم بر کیلو گرم جیره، 5) صمغ دانه خرنوب 25 میلی گرم بر کیلو گرم جیره و 6) صمغ دانه خرنوب 50 میلی­ گرم بر کیلو­گرم جیره.

یافته­ ها: نتایج نشان داد صمغ دانه در هر دو دز تاثیری بر خوراک مصرفی نداشته و بیشترین افزایش وزن در تیمار سلماناکس پری­بیوتیک 50 میلی ­گرم در کیلوگرم مشاهده شد. بهترین ضریب تبدیل خوراک در تیمار سلماناکس پری­بیوتیک 50 میلی­ گرم در کیلوگرم مشاهده گردید.  درصد سینه به طور معنی‌داری  با افزودن 50 میلی‌گرم پری‌بیوتیک در مقایسه با گروه شاهد بیشترین بود (0/05p<). وزن بورس فابریسیوس و تیتر آنتی ­بادی‌ تولید شده بر علیه نیوکاسل با افزودن 50 میلی‌گرم پری‌بیوتیک  نسبت به شاهد افزایش معنی ­داری داشتند (0/05p<). همچنین میانگین غلظت کلسترول و LDL در گروه‌های سلماناکس و صمغ دانه خرنوب در سطوح 50 میلی‌گرم، کاهش معنی­ داری نسبت به گروه شاهد داشت.
نتیجه­ گیری: اگرچه افزودن صمغ دانه خرنوب در جیره جوجه‌های گوشتی بر عملکرد، خصوصیات لاشه اختلاف معنی­ داری را نسبت به شاهد ایجاد نکرد ولی نسبت به گروه آزمایشی حاوی آنتی ­بیوتیک بازدهی بهتری داشت. با توجه به اثرات مثبت پری­بیوتیک و صمغ دانه خرنوب، می­توان با استفاده از این ترکیبات به ­عنوان محرک رشد، زمینه حذف آنتی­بیوتیک­ها از جیره طیور را فراهم نمود.
 
متن کامل [PDF 877 kb]   (675 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه طیور
دریافت: 1399/3/30 | پذیرش: 1400/4/30

فهرست منابع
1. Abdel-Hafeez, H.M., E.S.E. Saleh, S.S. Tawfeek, I.M.I. Youssef and A.S.A. Abdel-Daim. 2017. Effects of probiotic, prebiotic and symbiotic with and without feed restriction on performance, haematological indices and carcass characteristics of broiler chickens. Asian Australasian Journal of Animal Sciences, 30: 672-682. [DOI:10.5713/ajas.16.0535]
2. Adaszyńska Skwirzyńska, M. and D. Szczerbińska. 2018a. The antimicrobial activity of lavender essential oil (Lavandula angustifolia) and its influence on the production performance of broiler chickens. Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition, 102: 1020-1025. [DOI:10.1111/jpn.12907]
3. Adaszyńska-Skwirzyńska, M. and D. Szczerbińska. 2018b. The effect of lavender (Lavandula angustifolia) essential oil as a drinking water supplement on the production performance, blood biochemical parameters, and ileal microflora in broiler chickens. Poultry Science, 98: 358-365. [DOI:10.3382/ps/pey385]
4. Ahmadi, M. and M.A. Karimi Torshizi. 2016. Effects of dietary Vermi-humus in comparison to Virginiamycin on performance and small intestinal morphometric parameters in Japanese quails. Research on Animal Production, 7(13): 86-77 (In Persian). [DOI:10.18869/acadpub.rap.7.13.86]
5. Alizadeh, M., P. Munyaka., A. Yitbarek., H. Echeverry and J.C. Rodriguez-Lecompte. 2017. Maternal antibody decay and antibody-mediated immune responses in chicken pullets fed prebiotics and synbiotics. Poultry Science, 96(1): 58-64. [DOI:10.3382/ps/pew244]
6. Aviagen. 2014. Ross 308: Broiler Nutrition Specification. Aviagen Ltd., Newbridge, UK.
7. Aydin, R., M. Karaman, T. Cicek and H. Yardibi. 2008. Black cumin (Nigella sativa L.) supplementation into the diet of the laying hen positively influences egg yield parameters, shell quality, and decreases egg cholesterol. Poultry Science, 87: 2590-2595. [DOI:10.3382/ps.2008-00097]
8. Choudhari, A., S.H. Shinde and B.N. Ramteke. 2008. Prebiotics and probiotics as health promoter. Vaterinary World, 1(2): 59-61.
9. Corrigan, A., M. De Leeuw, S. Penaud-Frezet, D. Dimova and R.M. Murphy. 2015. Phylogenetic and functional alterations in bacterial community compositions in broiler ceca as a result of mannan oligosaccharide supplementation. Applied and Environmental Microbiology, 81: 3460-3470. [DOI:10.1128/AEM.04194-14]
10. Dakia, P.A., C.H. Blecker, C.H. Robert, B. Wathelet and M. Paquot. 2008. Composition and physicochemical properties of locust bean gum extracted from whole seeds by acid or water dehulling pre-treatment. Food Hydrocolloids, 22: 807-818. [DOI:10.1016/j.foodhyd.2007.03.007]
11. Dakia, P.A., B. Wathelet, M. Paquot. 2007. Isolation and chemical evaluation of carob (Ceratonia siliquaL.) seed germ. Food Chemistry, 102: 1368-1374. [DOI:10.1016/j.foodchem.2006.05.059]
12. Du, E., W. Wang, L. Gan, Z. Li, S. Guo and Y. Guo. 2016. Effects of thymol and carvacrol supplementation on intestinal integrity and immune responses of broiler chickens challenged with Clostridium perfringens. Journal of Animal Science and Biotechnology, 22: 7-19. [DOI:10.1186/s40104-016-0079-7]
13. Ghahri, H., T. Toloei and B. Soleimani. 2013. Efficacy of antibiotic, probiotic, prebiotic and symbiotic on growth performance, organ weights, intestinal histomorphology and immune response in broiler chickens. Global Journal of Animal Scientific Research, 1)1(.
14. Ghazvinian, K., A.R. Seidavi., F. Laudadio., M. Ragni and V. Tufarelli. 2018. Effects of various levels of organic acids and of virginiamycin on performance, blood parameters, immunoglobulins and microbial population of broiler chicks. South African Journal of Animal Science, 48(5): 961-967. [DOI:10.4314/sajas.v48i5.16]
15. Houshmand, M., K. Azhar, I. Zulkifli, M.H. Bejo and A. Kamyab. 2012. Effects of prebiotic, protein level, and stocking density on performance, immunity, and stress indicators of broilers. Poultry Science, 91: 393-401. [DOI:10.3382/ps.2010-01050]
16. Huang, Q., Y. Wei. Y. Lv. Y. Wang and T. Hu. 2015. Effect of dietary inulin supplements on growth performance and intestinal immunological parameters of broiler chickens. Livestock Science, 180: 172-176. [DOI:10.1016/j.livsci.2015.07.015]
17. Jamroz, D., A. Wiliczkiewicz. T. Wertelecki. J. Orda and J. Scorupinska. 2005. Use of active substances of plant origin in chicken diets based on maise and domestic grains. British Poultry Science, 46: 485-493. [DOI:10.1080/00071660500191056]
18. Kannan, M., R. Karunakaran. V. Balakrishnan and T.G. Prabhakar. 2005. Influence of prebiotic supplementation on lipid of broilers. International Journal of Poultry Science, 4: 994-997. [DOI:10.3923/ijps.2005.994.997]
19. Kim, G.B., Y.M. Seo. C.H. Kim and I.K. Paik. 2011. Effect of dietary prebiotic supplementation on the performance, intestinal microflora, and immune response of broilers. Poultry Science, 90: 75-82. [DOI:10.3382/ps.2010-00732]
20. Maier, M., M. Anderso. C. Karl and K. Magnuson. 1993. Guar, locust bean, tara, and fenugreek gums. In Whistly LR and BeMiller JN. (Eds). Industrial gums: Polysaccharides and Their Derivatives. 3rd Ed. Academic Press. New York, 205-213. [DOI:10.1016/B978-0-08-092654-4.50012-7]
21. Mehrabadi, M. and R. Jamshidi. 2019. Effect of antibiotic, probiotic and prebiotic in diets containing barley on performance, digestibility, intestinal morphology, blood parameters and immunological response in broilers. Iranian Journal of Applied Animal Science, 9(3): 497-507 (In Persian).
22. Mohnl, M., A. Aragon. Y.A. Ojeda. R.A. Sanchez and B.S. Pasteiner. 2007. Effect of synbiotic feed additive in comparison to antibiotic growth promoter on performance and health status of broilers. Poultry Science, 88: 217-233.
23. Murshed, M.A. and A.M. Abudabos. 2015. Effects of dietary inclusion of probiotic, prebiotic and symbiotic on growth perform-ance of broiler chickens. Brazilian Journal of Poultry Science, 117: 99-104. [DOI:10.1590/1516-635XSPECIALISSUENutrition-PoultryFeedingAdditives099-104]
24. Nayebpor, M., P. Farhomand and A. Hashemi. 2007. Effect of different levels of direct fed microbial (Primalac) on the growth performance and humoral immune response in broiler chickens. Journal of Animal Advances, 6: 1308-1313.
25. Nobre I.S. and L.P.G. Silva. 2008. The use of prebiotic and organic minerals in rations for Japanese laying quail. International Journal of Poultry Science, 7: 339-343. [DOI:10.3923/ijps.2008.339.343]
26. Nosrati, M., H. Deldaar and B. Navidshad. 2011. Effect of Garlic Powder, Primalac Probiotic and Fermacto Prebiotic on Production Traits and Costs in Broiler Chickens. Research on Animal Production, 2(3): 59-68 (In Persian).
27. Nosrati, M., F. Javandel. L.M. Camacho. A. Khusro. M. Cipriano. A.R. Seidavi and A.Z.M. Salem. 2017. The effects of antibiotic, probiotic, organic acid, vitamin C, and Echinacea purpurea extract on performance, carcass characteristics, blood chemistry, microbiota, and immunity of broiler chickens. Journal of Applied Poultry Research, 26(2): 295-306. [DOI:10.3382/japr/pfw073]
28. Ooi, L.G. and M.T. Liong. 2010. Cholesterol-lowering effects of probiotics and prebiotics: a review of in vivo and in vitro findings. International Journal of Molecular Sciences. 11: 2499-2522. [DOI:10.3390/ijms11062499]
29. Panda, A.K., M.R. Reddy, S.V. RamaRao, M.V.L.N. Raju and N.K. Paraharaj. 2000. Growth, carcass characteristics, immune competence and response to Escherchia coli on broiler fed diets with various level of probiotic. Archive fur Geflugelkunde, 64: 152-156.
30. Poorghasemi, M., A.R. Seidavi and A.A.A. Qotbi. 2013. Investigation on fat source effects on broiler chickens performance. Research Journal of Biotechnology, 8(1): 78-82.
31. Poorghasemi, M., A.R. Seidavi, A.A.A. Qotbi, J.R. Chambers, V. Laudadio and V. Tufarelli. 2015. Effect of dietary fat source on humoral immunity response of broiler chickens. European Poultry Science, 79: 1-8. [DOI:10.1399/eps.2015.92]
32. Poorghasemi, M., M. Chamani, S.Z. Mirhosseini, A.A. Sadeghi and A. Seidavi. 2017. Effect of probiotic and different sources of fat on performance, carcass characteristics, intestinal morphology and ghrelin gene expression on broiler chickens. Kafkas Universitesi Veteriner Fakultesi Dergisi, 24(2): 169-178.
33. Rebole, A., L.T. Ortiz, M.L. Rodriguez, C. Alzueta, J. Trevino and S. Velasco. 2010. Effects of inulin and enzyme complex, individually or in combination, on growth performance, intestinal microflora, cecal fermentation characteristics, and jejunal histomorphology in broiler chickens fed a wheat- and barley-based diet. Poultry Science, 89: 276-286. [DOI:10.3382/ps.2009-00336]
34. Salehimanesh, A., M. Mohammadi and M. Roostaei-Ali Mehr. 2016. Effect of dietary probiotic, prebiotic and synbiotic supplementation on performance, immune responses, intestinal morphology and bacterial populations in broilers. Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition, 100: 694-700. [DOI:10.1111/jpn.12431]
35. SAS Institute. 2012. SAS®/STAT Software, Release 9.2. SAS Institute, Inc., Cary, NC, USA.
36. Souri, H., A. Khatibjoo, K. Taherpoor, A. HassanAbadi, F. Fattahnia and M. Askari. 2015. Effect of Thymus vulgaris and Satureja khuzestanica ethanolic extracts on broiler chickens' performance and immune response. Iranian Journal of Applied Animal Science, 5: 437-446 (In Persian).
37. Stanley, V.G., C. Brown and A.E. Sefton. 2000. Comparative evaluation of yeast culture, mannan-oligosaccharide and antibiotic on performance of turkeys. Poultry Science, 79(1): 186-171.
38. Tayeri, V., A. Seidavi, L. Asadpour and C.J.C. Phillips. 2018. A comparison of the effects of antibiotics, probiotics, synbiotics and prebiotics on the performance and carcass characteristics of broilers. Veterinary Research Communications, 42(3): 195-207. [DOI:10.1007/s11259-018-9724-2]
39. Vase-Khavari, K., S.H. Mortezavi, B. Rasouli, A. Khusro, A.Z.M. Salem and A.R. Seidavi. 2019. The effect of three tropical medicinal plants and superzist probiotic on growth performance, carcass characteristics, blood constitutes, immune response, and gut microflora of broiler. Tropical Animal Health and Production, 51(1): 33-42. [DOI:10.1007/s11250-018-1656-x]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb