دوره 11، شماره 29 - ( پاییز 1399 )                   جلد 11 شماره 29 صفحات 47-39 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

doralibeni M, Rezai Sarteshnizi F, Karimi Dehkordi S, Moharrery A, Mehrban H. The Effect of Adding of Protexin Probiotic in the Last Month of Pregnancy on Weight, Hematological and blood Parameters of Lori Bakhtiyari ewes. rap. 2020; 11 (29) :39-47
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1045-fa.html
درعلی بنی محمد، رضائی سرتشنیزی فریبا، کریمی دهکردی سعید، محرری علی، مهربان حسین. تأثیر افزودن پروبیوتیک پروتکسین در ماه آخر آبستنی بر وزن، فراسنجه‌های هماتولوژی و خونی میش‌های لری بختیاری. پژوهشهاي توليدات دامي. 1399; 11 (29) :47-39

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1045-fa.html


دکترای تغذیه دام دانشگاه محقق اردبیلی
چکیده:   (737 مشاهده)
   هدف از انجام این تحقیق، بررسی تأثیر استفاده از پروبیوتیک پروتکسین در ماه آخر آبستنی بر وزن میش‌ها، وزن تولد بره‌ها، فراسنجه‌های هماتولوژی و خونی میش‌های لری بختیاری بود. برای این منظور از تعداد 28 رأس میش چند شکم زایش که در ماه آخر آبستنی و روز آبستنی 5±120 بودند، در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با 2 تیمار و 14 تکرار به‌مدت یک ماه استفاده شد. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از: 1- شاهد (میش‌هایی که پروبیوتیک مصرف نکردند)، 2- میش‌هایی که هر روز 1 گرم پروبیوتیک را از طریق دهانی مصرف کردند. پروبیوتیک استفاده ­شده در این تحقیق پروتکسین بود. میش‌ها بلافاصله بعد از زایش وزن­کشی شدند. به‌منظور تعیین تأثیر افزودن پروبیوتیک پروتکسین بر فراسنجه‌های هماتولوژی و خونی میش‌ها، بلافاصله بعد از زایش خونگیری به‌عمل آمد. نتایج نشان داد که افزودن پروبیوتیک پروتکسین در ماه آخر آبستی بر وزن میش‌ها و وزن تولد بره‌ها تأثیر معنی‌داری نداشت. همچنین فراسنجه‌های هماتولوژی شامل غلظت ائوزینوفیل، لنفوسیت، مونوسیت، نوتروفیل، هماتوکریت و گلبول‌های سفید تحت تأثیر افزودن پروبیوتیک پروتکسین قرار نگرفتند. در بین فراسنجه‌های خونی فقط غلظت تری‌گلیسرید افزایش یافت (03/0=P) و دیگر فراسنجه‌های خونی شامل غلظت گلوکز، آلبومین، گلوبولین، نسبت آلبومین به گلوبولین، پروتئین کل، گاما گلوتامیل ترانسفراز، گلوتامیک اگزالواستیک ترانس آمیناز، آلکالین فسفاتاز، پروتئین‌های فاز حاد، بتاهیدروکسی بوتیریک اسید، اسیدهای چرب غیراشباع با چند باند دوگانه و عناصر معدنی خون به­ طور معنی‌داری تحت تأثیر افزودن پروبیوتیک پروتکسین قرار نگرفتند .به‌طور کلی نتایج نشان دادند که افزودن پروبیوتیک پروتکسین در ماه آخر آبستنی اثر معنی‌داری بر وزن، فراسنجه‌های هماتولوژی و اکثر فراسنجه‌های خونی میش‌های لری بختیاری نداشت.
متن کامل [PDF 489 kb]   (209 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه نشخوارکنندگان
دریافت: 1398/6/25 | ویرایش نهایی: 1399/8/12 | پذیرش: 1399/5/6 | انتشار: 1399/7/14

فهرست منابع
1. Abe, F., N. Ishibashi and S. Shimamura. 1995. Effect of administration of bifidobacteria and lactic acid bacteria to newborn calves and piglets. Journal of Dairy Science, 78: 2838-2846. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(95)76914-4]
2. Agarwal, N., D.N. Kamra, L.C. Chaudhary, A. Sahoo and N.N. Pathak. 2002. Microbial status and rumen enzyme profile of crossbred calves fed on different microbial feed additives. Letters in Applied Microbiology, 34: 329-36. [DOI:10.1046/j.1472-765X.2002.01092.x]
3. Antunovic, Z.M., B. Speranda, V. Liker, D. Seric and M. Sencic. 2005. Influence of feeding the probiotic Pioneer PDFM® to growing lambs on performances and blood composition. Acta Veterinaria Brno, 55: 287-300. [DOI:10.2298/AVB0504287A]
4. Ataþoðlu, C., H.I. Akbað, C. Tölü, G. Das, T. Savas and I.Y. Yurtman. 2010. Effects of kefir as a probiotic source on the performance of goat kids. South African Journal of Animal Science, 40: 363-370. [DOI:10.4314/sajas.v40i4.65258]
5. Bahari, M., K. Jafari Khorshidi and S.M. Mousavi Kashani. 2014. Comparison the effect of adding three types of probiotics in consuming milk on performance and blood metabolites of Mazandaran native lambs. Indian Journal of Scientific Research, 4: 242-247.
6. Chiofalo, V., L. Liotta and B. Chiofalo. 2004. Effects of the administration of Lactobacilli on body growth and on the metabolic profile in growing Maltese goat kids. Reproduction Nutrition Development, 44: 449-457. [DOI:10.1051/rnd:2004051]
7. Chiquette, J. 1995. Saccharomyces cerevisiae and Aspergillus oryzae, used alone or in combination as a feed supplement for beef and dairy cattle. Journal of Animal Science, 75: 405-415. [DOI:10.4141/cjas95-060]
8. Dabiri, N., A.B. Yazdi, B. Hemati, M. Bahrani, A. Mahdavi, M. Raghebian and A. Hajimohammadi. 2016. Effect of different levels of Biosaf probiotic in Diet of Late Pregnant and Lactating Iranian Zandi Ewes on Growth Performance and Immune System of their Lambs. Journal of Fisheris and Livestock Production, 4: 4.
9. Deka, R.S. 2009. Effect of probiotic Biobloom as growth promoter in kids. Indian Veterinary, 86: 1192-1193.
10. Demigné, C., H. Jacobs, C. Moundras, M.J. Davicco, M.N. Horcajada, A. Bernalier and V. Coxam. 2008. Comparison of native or reformulated chicory fructans, or non-purified chicory, on rat cecal fermentation and mineral metabolism. European journal of nutrition, 47: 366-374. [DOI:10.1007/s00394-008-0736-5]
11. Didarkhah, M. and E. Dirandeh. 2018. The Effect of Probiotic and Prebiotic Supplements on Performance and Health of Baluchi Growing Lambs. Research on Animal production, 9(4): 36-45 (In Persian). [DOI:10.29252/rap.9.21.36]
12. Didarkhah, M. and M. Bashtani. 2018. Effects of Probiotic and Peribiotic Supplementation in Milk on Performance and Nutrition Digestibility in Holstein Calves. Research on Animal production, 9(4): 70-78 (In Persian). [DOI:10.29252/rap.9.20.70]
13. Dimova, N., M. Baltadjieva, V. Kara bashev and G. Kalaydjiev. 2013. Effect of supplementation of probiotic zoovit in diets of calves of milk breed. Bulgarian Journal of Agricultural Science, 19: 98-101.
14. Fanouraki, B.P., M. Divanach and M. Pavlidis. 2007. Baseline values for acute and chronic stress indicators in sexually immature red progy (Pargrus pagrus). Aquaculture, 265: 294-304. [DOI:10.1016/j.aquaculture.2007.01.006]
15. Fayed, A.M., M.A. El-Ashry, K.M. Youssef, F.A. Salem and H.A. Aziz. 2005. Effect of feeding falvomycin or yeast as feed supplement on ruminal fermentation and some blood constituents of sheep in Sinai Egyptian. Journal Nutrition and Feeds, 8: 619-634.
16. Galip, N. 2006. Effect of supplemental yeast culture and sodium bicarbonaet on ruminal fermentation and blood variables in rams. Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition, 90: 446-452. [DOI:10.1111/j.1439-0396.2006.00625.x]
17. Gibson, G.R. and M.B. Roberfroid. 1995. Dietary modulation of the human colonic microbia: Introducing the concept of prebiotics. Journal of Nutrition, 125: 1401-1412. [DOI:10.1093/jn/125.6.1401]
18. Hamedanipoor, M., H.A. Aliakbarpour and Y. Chashnidel. 2018. The Effect of Lactic Acid Bacteria Based Probiotic use Schedule on Growth Performance and Blood Cell Antimicrobial Activity in Kurd Calves. Research on Animal Production, 9(21): 55-61 (In Persian). [DOI:10.29252/rap.9.21.55]
19. Hillal, H., G. El-Sayaad and M. Abdella. 2011. Effect of growth promoters (probiotics) supplementation on performance, rumen activity and some blood constituents in growing lambs. Archives Animal Breeding, 54: 607-617. [DOI:10.5194/aab-54-607-2011]
20. Khan, R.U., Z. Rahman, I. Javed and F. Muhammad. 2014. Serum antioxidants and trace minerals as influenced by vitamins, probiotics and proteins in broiler breeders. Journal of Applied Animal Research, 42: 249-255. [DOI:10.1080/09712119.2013.822815]
21. Kogan, G. and A. Kocher. 2007. Role of yeast cell wall polysaccharides in pig nutrition and health protection. Livestock Science, 109:161-165. [DOI:10.1016/j.livsci.2007.01.134]
22. Kowalik, B., J. Skomial, R. Miltko, and M. Majewska. 2016. The effect of live Saccharomyces cerevisiae yeast in the diet of rams on the digestibility of nutrients, nitrogen and mineral retention, and blood serum biochemical parameters. Turkish Journal of Veterinary and Animal Sciences, 40: 534-539. [DOI:10.3906/vet-1511-37]
23. Krehbiel, C.R., S.R. Rust, G. Zhang and S.E. Gillilan. 2003. Bacterial direct-fed microbials in ruminant diets: Performance response and mode of action. Journal of Animal Science, 81: 120-132.
24. Le, O., D. Mcneill, A. Klieve, P. Dart, D. Ouwerkerk, B. Schofield and M. Callaghan. 2014. Probiotic Bacillus amyloliquefaciens Strain H57 improves the Performance of Pregnant and Lactating Ewes Fed a Diet Based on Palm Kernel Meal. Joint ISRP International Conference, Canberra, Australia, 319 P.
25. Le, O.T., B. Schofield, P.J. Dart, M.J. Callaghan, A.T. Lisle, D. Ouwerkerk and D.M. McNeill. 2017. Production responses of reproducing ewes to a by-product-based diet inoculated with the probiotic Bacillus amyloliquefaciens strain H57. Animal production science, 57: 1097-1105. [DOI:10.1071/AN16068]
26. Lubbadeh, W., M.S.Y. Haddadin, M.A. Al-Tamimi and R.K. Robinson. 1999. Effect on the cholesterol content of fresh lamb of supplementing the feed of Awassi ewes and lambs with Lactobacillus acidophilus. Meat Science, 52: 381-385. [DOI:10.1016/S0309-1740(99)00017-0]
27. Masek, T., Z. Mikulec, H. Valpotic, N. Antunac, N. Mikulec, Z. Stojevic, N. Filipovic and S. Pahovic. 2008. Influence of live yeast culture (Saccharomyces cerevisiae) on milk production and composition, and blood biochemical of grazing dairy ewes during the milking period. Acta Veterinaria Brno, 77:547-554. [DOI:10.2754/avb200877040547]
28. Masek, T., Z. Mikulec, H. Valpotic, L. Kusce, N. Mikulec, and N. Antunac. 2008. The influence of live yeast cells (Saccharomyces cerevisiae) on the performance of grazing dairy sheep in late lactation. Veterinarski arhiv, 78: 95.
29. Milewski, S. and P. Sobiech. 2009. Effect of dietary supplementation with saccharomyces cerevisiae dried yeast on milk yield, blood biochemical and haematological indices in ewes. Bulletin Veterinary Institute Pulawy, 53: 753-758.
30. Mohamadi Roodposhti, P. and N. Dabiri. 2012. Effects of Probiotic and Prebiotic on Average Daily Gain, Fecal Shedding of Escherichia Coli, and Immune System Status in Newborn Female Calves. Asian-Aust Journal Animal Science, 25: 1255-1261. [DOI:10.5713/ajas.2011.11312]
31. National Research Council. 1985. Nutrient Requirements of Sheep. 6th Edition. National Academy Press, Washington DC, USA.
32. Nikkah, A., M. Dehghan Bonadki and A. Zali. 2004. Effects of Feeding Yeast (Saccharomyces cerevisiae) on Productive Performance of Lactating Holstein Dairy Cow. Iranian Journal Agriculture, 35: 53-60 (In Persian).
33. Pazzola, M., M.L. Dettori, V. Carcangiu, S. Luridiana, M.C. Mura and G.M. Vacca. 2011. Relationship between milk urea, blood plasma urea and body condition score in primiparous browsing goats with different milk yield level. Archives Animal Breeding, 54: 546-556. [DOI:10.5194/aab-54-546-2011]
34. Petersen, M.K., C.M. Streeter and C.K. Clark. 1987. Mineral availability with lambs fed yeast culture. Nutrition Reports International, 36: 521-525.
35. Piva, G., S. Belladonna, G. Fusconi and F. Sicoaldi. 1993. Effects of yeast on dairy cow performance, ruminal fermentation, blood composition and milk manufacturing properties. Journal of Dairy Science, 76: 2717-2722. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(93)77608-0]
36. Rehulka, J. 2000. Influence of astaxanthin on growth rate, condition and some blood indices of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). Aquaculture, 190: 27-47. [DOI:10.1016/S0044-8486(00)00383-5]
37. Saleem, A.M., A.L. Zanouny and A.M. Singer. 2017. Growth performance, nutrients digestibility, and blood metabolites of lambs fed diets supplemented with probiotics during pre-and post-weaning period. Asian-Australasian Journal of Animal Sciences, 30(4): 523. [DOI:10.5713/ajas.16.0691]
38. Scholz-Ahrens, K.E., G. Schaafsma, E.G. Van den Heuvel and J. Schrezenmeir. 2001. Effects of prebiotics on mineral metabolism. The American Journal of Clinical Nutrition, 73: 459-464. [DOI:10.1093/ajcn/73.2.459s]
39. Shalaei, M. and S.M. Hosseini. 2016. Acidity of gastrointestinal tract and tibia characteristics of laying hens fed diets supplemented with antibiotic, organic acid, probiotic and prebiotic. Animal Production Research, 5: 1-11.
40. Swartz, L., L.D. Muller, G.W. Rogers and G.A. Vorga. 1994. Effect of yeast cultures on performance of lactating dairy cows: a field study. Journal of Dairy Science, 77: 3073-3080. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(94)77249-0]
41. Tizard, I.R. 1977. An introduction to veterinary immunology. 1rd edn., WB Saunders, London, UK, 367 pp.
42. Vasconcelos, J.T., N.A. Elam, M.M. Brashears and M.L. Galyean. 2008. Effects of increasing dose of live cultures of Lactobacillus acidophilus (Strain NP 51) combined with a single dose of Propionibacterium freudenreichii (Strain NP 24) on performance and carcass characteristics of finishing beef steers. Journal of Animal Science, 86: 756-762. [DOI:10.2527/jas.2007-0526]
43. Zhang, A.W., B.D. Lee, S.K. Lee, K.W. Lee, G.H. AN, K.B. Song and C.H. Lee. 2005. Effects of yeast (Saccharomyces cerevisiae) cell components on growth performance, meat quality, and lleal mucosa development of broiler chicks. Poultry Science, 84: 1015-102. [DOI:10.1093/ps/84.7.1015]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2021 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb