تحقیق حاضر به منظور بررسی تاثیر سطوح مختلف جایگزینی نیمدانه برنج با ذرت در دوره رشد جوجههای گوشتی انجام شد. تعداد 400 قطعه جوجه یک روزه گوشتی سویه راس 308 در قالب طرح کاملا تصادفی، به مدت 42 روز در 5 تیمار و با 4 تکرار 20 قطعه ای، گروهبندی شدند. تیمارها شامل جیره شاهد، 10 درصد جایگزینی نیم دانه با ذرت در جیره ( R1 )، 20 درصد جایگزینی نیم دانه با ذرت در جیره ( R2 )، 30 درصد جایگزینی نیم دانه با ذرت در جیره ( R3 )، 40 درصد جایگرینی نیم دانه با ذرت در جیره ( R4 ) بودند. همه جیرهها دارای انرژی و پروتئین یکسان بوده و براساس توصیه های انجمن ملی تحقیقات ( NRC ، 1994) تنظیم شدند. میانگین وزن هفتگی، افزایش وزن روزانه، ضریب تبدیل غذایی، خوراک مصرفی به صورت هفتگی در دوره رشد محاسبه گردید. جوجه ها تا 20 روزگی با یک جیره تجاری تغذیه شدند. آزمایش از سن 21 روزگی شروع شد. بیشترین افزایش وزن بدن در جوجههای گروه شاهد، R1 و R2 در طی هفتههای چهارم، پنجم و ششم مشاهده شد (05/0 P< ). نتایج این آزمایش نشان میدهد ، که جایگزین کردن نیم دانه برنج تا سطح 20 درصد، اثرات معنیداری بر وزن کبد، مصرف خوراک و افزایش وزن داشت (05/0 P< ). نتایج این آزمایش نشان داد که نیم دانه برنج می تواند تا سطح 20 درصد در جیره جوجه های گوشتی مورد استفاده قرار گیرد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |