دوره 3، شماره 5 - ( پژوهشهاي توليدات دامي 1391 )                   جلد 3 شماره 5 صفحات 14-23 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Irani M, Chashnidel Y, Ebadi S, Kazemi-Fard M, Saleh H. Investigation of Different Levels of Broken Rice on Performance and Carcass Characteristics of Broiler Chicks. rap. 2013; 3 (5) :14-23
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-81-fa.html
ایرانی مهرداد، چاشنی دل یداله، عبادی شاهین، کاظمی فرد محمد، صالح حسن. تاثیر سطوح مختلف نیم دانه برنج بر عملکرد و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی . پژوهشهاي توليدات دامي. 1391; 3 (5) :14-23

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-81-fa.html


دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده:   (2899 مشاهده)

  تحقیق حاضر به منظور بررسی تاثیر سطوح مختلف جایگزینی نیم­دانه برنج با ذرت در دوره­ رشد جوجه­های گوشتی انجام شد. تعداد 400 قطعه جوجه یک روزه گوشتی سویه راس 308 در قالب طرح کاملا تصادفی، به مدت 42 روز در 5 تیمار و با 4 تکرار 20 قطعه ­ای، گروه­بندی شدند. تیمارها شامل جیره شاهد، 10 درصد جایگزینی نیم دانه با ذرت در جیره ( R1 )، 20 درصد جایگزینی نیم دانه با ذرت در جیره ( R2 )، 30 درصد جایگزینی نیم دانه با ذرت در جیره ( R3 )، 40 درصد جایگرینی نیم دانه با ذرت در جیره ( R4 ) بودند. همه   جیره­ها دارای انرژی و پروتئین یکسان بوده و براساس توصیه های انجمن ملی تحقیقات ( NRC ، 1994) تنظیم شدند. میانگین وزن هفتگی، افزایش وزن روزانه، ضریب تبدیل غذایی، خوراک مصرفی به صورت هفتگی در دوره رشد محاسبه گردید. جوجه ها تا 20 روزگی با یک جیره تجاری تغذیه شدند. آزمایش از سن 21 روزگی شروع شد. بیشترین افزایش وزن بدن در جوجه­های گروه شاهد، R1 و R2 در طی هفته­های چهارم، پنجم و ششم مشاهده شد (05/0 P< ). نتایج این آزمایش نشان ­می­دهد ، که جایگزین کردن نیم دانه برنج تا سطح 20 درصد، اثرات معنی­داری بر وزن کبد، مصرف خوراک و افزایش وزن داشت (05/0 P< ). نتایج این آزمایش نشان داد که نیم دانه برنج می تواند تا سطح 20 درصد در جیره جوجه های گوشتی مورد استفاده قرار گیرد.

متن کامل [PDF 340 kb]   (853 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۱/۱۱/۷ | ویرایش نهایی: ۱۳۹۷/۱۲/۱ | پذیرش: ۱۳۹۲/۲/۹ | انتشار: ۱۳۹۲/۲/۹

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb