دوره 9، شماره 20 - ( تابستان 1397 )                   جلد 9 شماره 20 صفحات 18-10 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

daliri R, Kermanshahi H, goliyan A, jafari M, tavakolafshari J. (2018). The Effect of Different Levels of Curcuminoids on Performance, Egg Quality, Some Biochemical Blood Indices, Immune System Response and their Digestibility in Laying Hens. rap. 9(20), 10-18. doi:10.29252/rap.9.20.10
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-782-fa.html
دلیری رضا، کرمانشاهی حسن، گلیان ابوالقاسم، جعفری محمود رضا، توکل افشاری جلیل. تأثیر سطوح مختلف کورکومینوئیدها بر عملکرد،کیفیت تخم‌مرغ، برخی فراسنجه های بیوشیمیایی خون، پاسخ سیستم ایمنی و قابلیت هضم آن در مرغ های تخم‌گذار پژوهشهاي توليدات دامي 1397; 9 (20) :18-10 10.29252/rap.9.20.10

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-782-fa.html


دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده:   (4296 مشاهده)
این مطالعه با هدف ارزیابی اثر سطوح مختلف کورکومینوئیدها در جیره بر صفات تولیدی، کیفیت تخم‌مرغ، برخی فراسنجه‌های بیوشیمیایی خونی، سیستم ایمنی و قابلیت هضم آنها در مرغ­های تخم‌گذار طی مرحله پایانی دوره تولید اجرا شد. تعداد 160 قطعه مرغ تخم‌گذار با سن 60 هفته در قالب طرحی کاملا تصادفی مشتمل بر چهار تیمار، هر تیمار متشکل از چهار تکرار و هر تکرار شامل ده پرنده مورد استفاده قرار گرفتند. تیمارها عبارت بودند از جیره پایه فاقد کورکومینوئید (جیره شاهد) و جیره ­های حاوی 400، 800 و 1200 میلی­گرم در کیلوگرم کورکومینوئید خالص. صفات عملکرد به‌صورت هفتگی و صفات کمی و کیفی تخم‌مرغ هر دو هفته یکبار ارزیابی شدند. افزودن کورکومینوئیدها به جیره با بهبود معنی­ دار (05/0>P) درصد تولید همراه بود. گروه­های دریافت کننده کورکومینوئید در قیاس با گروه شاهد، توده­ تخم­مرغ تولیدی بیشتری را به خود اختصاص دادند. تغییرات رنگ زرده از جمله تغییرات کیفیت داخلی تخم‌مرغ در نتیجه افزودن کورکومینوئیدها به جیره بود که از حیث آماری از هفته اول به بعد اختلاف معنی­ داری را نشان داد (05/0>P) . در هفته 64 افـزایش معنی ­داری در فعالیت آنزیم آلانین آمینو ترانسفراز (ALT) در نمونه­ سرم­ گروهای دریافت­ کننده ی 1200 میلی­گرم درکیلوگرم نشان داده شد (05/0>P). در هفته 68 آزمایش، نسبت HDL:LDL در گروه­های دریافت­ کننده سطح 400 و 800 میلی­گرم کورکومینوئید نسبت به گروه شاهد بالاتر بوده و اختلاف معنی­ داری را نشان داد (05/0>P). افزودن 400 میلی­گرم کورکومینوئیدها توانست بالاترین تیتر آنتی‌بادی نسبت به تیمارهای دیگر را به خود اختصاص دهد، همچنین همین سطح بیشترین میزان جذب را نیز دارا بود (05/0>P). استفاده از کورکومینوئیدها در سطح 400 میلی‌گرم توانست در رنگ زرده را بهبود و پاسخ ایمنی ایجاد کرده، همچنین سبب کاهش LDL شده و این سطح بیشترین جذب را به‌خود اختصاص داد.
 
 
متن کامل [PDF 463 kb]   (1038 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه طیور
دریافت: 1396/5/21 | ویرایش نهایی: 1397/7/11 | پذیرش: 1396/12/7 | انتشار: 1397/7/11

فهرست منابع
1. Aggarwal, B.B., C. Sundaram, N. Malani and H. Ichikawa. 2007. Curcumin: The Indian Solid siold. Advance in Experimental and Medicine and Biology, 595: 1-75. [DOI:10.1007/978-0-387-46401-5_1]
2. Albatshan H.A., S.E. Scheideler, B.L. Black, J.D. Garlich and K.E. Anderson. 1994. Duodenal calcium-uptake, femur ash and eggshell quality decline with age and increase following molt. Poultry Science, 73: 1590-1596. [DOI:10.3382/ps.0731590]
3. AL-Sultan, S.I. 2003. The Effect of Curcuma longa (Tumeric) on overall performance of broiler chickens. International Journal of Poultry Science, 2: 351-353. [DOI:10.3923/ijps.2003.351.353]
4. American Council on Science and Health. 2002. The Role of Eggs in the Diet: Update Prepared for the American Council on Science and Health. American Council on Science and Health, 1995 Broadway, 2nd Floor, New York, NY.
5. Arpasova, H., M. Halaj and P. Halaj. 2010. Eggshell quality and calcium utilization in feed of hens in repeated laying cycles. Czech Journal of Animal Science, 55: 66-74. [DOI:10.17221/90/2009-CJAS]
6. Asai, A., K. Nakagawa and T. Miyazawa. 1999. Antioxidative effects of turmeric rosemary and capsicum extracts on membrane phospholipids peroxidation and liver lipid metabolism in mice. Bio sci Biotech Biochem, 63(12): 2118-22. [DOI:10.1271/bbb.63.2118]
7. Asai, A. and T. Miyazawa. 2001. Dietary curcuminoids prevent highfat diet-induced lipid accumulation in rat liver and epididymal Adipose tissue. Journal of Nutrition, 131: 2932-2935. [DOI:10.1093/jn/131.11.2932]
8. Asmundson, V.S. and G.A. Baker. 1940. Percentage shell as a function of shell thickness, egg volume, and egg shape. Poultry Science, 19(4): 227-232. [DOI:10.3382/ps.0190227]
9. Babu, P.S., K. Srinivasan. 1997. Hypolipidemic action of curcumin the activity principle of turmeric in streptozotocin induced diabetic rats. Mol Cell Biochem, 166(1-2): 169-175. [DOI:10.1023/A:1006819605211]
10. Bergmeyer, H.U., M. Grassl Walter, H.E. Hexokinase. In Methods of Enzymatic Analysis, 3rd edn, vol II, Bergmeyer HU, Bergmeyer J, Grassl M (eds). VCH Verlagsgesellschaft: Weinheim: 222-223.
11. Bollengier-Lee, S., M.A. Mitchell, D.B. Utomo, P.E.V. Williams and C.C. Whitehead. 1998. Influence of high dietary vitamin E supplementation on egg production and plasma characteristics in hens subjected to heat stress. British Poultry Science, 39(1): 106-112. [DOI:10.1080/00071669889466]
12. Dikmen, B.Y., A. ˙Ipek, U.S. Ahan, M. Petek and A. Sözcü. 2016. The egg production and welfare of laying hens kept in different housing systems (conventional, enriched cage, and free range). Poultry Science, 1-9.
13. Dorman, H.J.D. and S.G. Deans. 2000. Antimicrobial agents from plants: Antibacterial activity of plant volatile oils. Journal of Applied Microbiology, 88: 308-316. [DOI:10.1046/j.1365-2672.2000.00969.x]
14. Emadi, M., H. Kermanshahi and E. Maroufyan. 2007. Effect of varying levels of turmeric rhizome powder on some blood parameters of broiler chickens fed corn soybean meal based diets. International journal of Poulrty science, 6(5): 345-348. [DOI:10.3923/ijps.2007.345.348]
15. Garcea, G., D.J. Jones, R. Singh, A.R. Dennison, P.B. Farmer, R.A. Sharma, W.P. Steward, A.J. Gescher and D.P. Berry. 2004. Detection of curcumin and its metabolites in hepatic tissue and portal blood of patients following oral administration. British Journal of Cancer, 90(5): 1011-1015. [DOI:10.1038/sj.bjc.6601623]
16. Govindarajan, V.S. 1980. Turmeric-chemistry, technology and quality. Critical Review in Food Science and Nutrition, 12: 199-301. [DOI:10.1080/10408398009527278]
17. Hoehle, S.I., E. Pfeiffer, A.M. Solyom and M. Metzler. 2006. Metabolism of curcuminoids in tissue slices and subcellular fractions from rat liver. J. Agric. Food Chem, 54(3): 756-64. [DOI:10.1021/jf058146a]
18. Hy-Line International. 2015. Hy-Line W-36 Commercial layer Management Guide. Hy-Line International, Des Moines, IA.
19. Jayaprakasha, G.K., L.J.M. Rao and K.K. Sakariah. 2005. Chemistry and Biological activities of C. longa. Trends in Food Science & Technology, 16: 533-548. [DOI:10.1016/j.tifs.2005.08.006]
20. Kamal-Eldin, A., J. Frank, A. Razdan, S. Tengblad, S. Basu and B. Vessby. 2000. Effects of dietary phenolic compounds on tocopherol, cholesterol, and fatty acids in rats. Lipids, 35(4): 427-35. [DOI:10.1007/s11745-000-541-y]
21. Keshavarz, K. 1976. The influence of turmeric and curcumin on cholesterol concentration of eggs and tissues. Poultry Science, 55: 1077-1083. [DOI:10.3382/ps.0551077]
22. Kim, M. and Y. Kim. 2010. Hypocholesterolemic effects of curcumin via up-regulation of cholesterol 7a-hydroxylasein rats fed a high fat diet. Nutrition Research and practice, 4(3): 191-5. [DOI:10.4162/nrp.2010.4.3.191]
23. Kumar, M., R.S. Choudhary and J.K. Vaishnav. 2005. Effect of supplemental prebiotic, probiotic and turmeric in diet on the performance of broiler chicks during summer. Indian Journal of Poultry Science, 40: 137-141.
24. Kumari, P., M.K. Gupta, R.K. Ranjan, K.K. Singh and R. Yadava. 2007. Curcuma longa as feed additive in broiler birds and its pathophysiological effects. Indian Journal of Experimental Biology, 45: 272-277.
25. Laganá, C., C.C. Pizzolante, P.H.N. Turco, J.E. de Moraes and É.S.P.B. Saldanha. 2012. Influence of the natural dyes bixin and curcumin in the shelf life of eggs from laying hens in the second production cycle. Acta Scientiarum. Animal Sciences, 34(2): 155-159. [DOI:10.4025/actascianimsci.v34i2.12096]
26. Lantz, R.C., G.J. Chen, A.M. Solyom, S.D. Jolad and B.N. Timmermann. 2005. The effect of turmeric extracts on inflammatory mediator production. Phytomedicine, 12(6-7): 445-452. [DOI:10.1016/j.phymed.2003.12.011]
27. Marczylo, T.H., R.D. Verschoyle, D.N. Cooke, P. Morazzoni, W.P. Steward and A.J. Gescher. 2007. Comparison of systemic availability of curcumin with that of curcumin formulated with phosphatidylcholine. Cancer Chemother. Pharmacol, 60(2): 171-7. [DOI:10.1007/s00280-006-0355-x]
28. Mézes, M. and A. Hidas. 1992. Is there lipid peroxidation induced malondialdehyde production during egg shell formation? Acta Veterinaria Hungarica, 40(4): 297-301.
29. Namagirilakshmi, S. 2005. Turmeric (Curcuma longa) as nutraceutical to improve broiler performance. M.V.Sc., thesis submitted to Tamil Nadu Veterinary and Animal Sciences University, Chennai-51.
30. Nelson, N.A., N. Lakshmanan and S.J. Lamont. 1995. Sheep red blood cell and Brucella abortus antibody responses in chickens selected for multitrait immunocompetence. Poultry Science, 74: 1603-1609. [DOI:10.3382/ps.0741603]
31. Park, S.S., J.M. Kim, E.J. Kim, H.S. Kim, B.K. An and C.W. Kang. 2012. Effects of dietary turmeric powder on laying performance and egg qualities in laying hens. Korean Journal of Poultry Science, 39(1): 27-32. [DOI:10.5536/KJPS.2012.39.1.027]
32. Platel, K. and K. Srinivasan. 2000. Influence of dietary spices and their active principles on pancreatic digestive enzymes in albino rats. Nahrung, 44(1): 42-46. https://doi.org/10.1002/(SICI)1521-3803(20000101)44:1<42::AID-FOOD42>3.0.CO;2-D [DOI:10.1002/(SICI)1521-3803(20000101)44:13.0.CO;2-D]
33. Rahardja D.P., M.R. Hakim and V.S. Lestari. 2015. Egg production performance of old laying hen fed dietary turmeric powder. International Journal of Animal and Veterinary Sciences, 2(7): 264 (Abstract).
34. Richmond, W. 1973. Preparation and properties of a cholesterol oxidase from Nocardia sp. and its application to the enzymatic assay of total cholesterol in serum. Clinical Chemistry, 19: 1350-1356.
35. Riasi, A., H. Kermanshahi and A.H. Mahdavi. 2012. Production performance, egg quality and some serum metabolites of older commercial laying hens fed different levels of turmeric rhizome (Curcuma longa) powder. Journal of Medicinal Plants Research, 6(11): 2141-2145. [DOI:10.5897/JMPR11.1316]
36. Rivera-Espinoza, Y. and P. Muriel. 2009. Pharmacological actions of curcumin in liver diseases or damage. Liver International, 29: 1457-1466. [DOI:10.1111/j.1478-3231.2009.02086.x]
37. Rolan D.A. 1980. The Ability of Young and Old Hens to Change Shell Deposition with Sudden Natural Drastic Changes in Egg Size. Poultry Science, 59: 924-926. [DOI:10.3382/ps.0590924]
38. Samarasinghe, K.C., S.T. Wenk, K.F. Silva and J.M.D.M. Gunasekera. 2003. Turmeric (Curcuma longa) root powder and mannanoligosaccharides as alternatives to antibiotics in broiler chicken diets. Asian-Australian Journal of Animal Science, 16(10): 1495-1500. [DOI:10.5713/ajas.2003.1495]
39. Saraswati, T.R., W. Manalu, D.R. Ekastuti and N. Kusumorini. 2013. The role of turmeric powder in lipid metabolism and its effect on quality of the first quail's egg. Journal of the Indonesian Tropical Animal Agriculture, 38(2): 123-130. [DOI:10.14710/jitaa.38.2.123-130]
40. SAS Institute. 2005. SAS Users guide: Statistics. Version 9.12. SAS Institute Inc., Cary, NC. pp: 126-178.
41. Sharma, R.A., A.J. Gescher and W.P. Steward. 2005. Curcumin: The story so far. European Journal Cancer, 41: 1955-1968. [DOI:10.1016/j.ejca.2005.05.009]
42. Sharif, H. 2016. Effects of adding different dietary levels of turmeric (Curcuma longa Linn) on productive performance and egg quality of laying hens. International Journal of Poultry Science, 15 (4): 156-160. [DOI:10.3923/ijps.2016.156.160]
43. Sreejayan, N. and M.N. Rao. 1996. Free radical scavenging activity of curcuminoid. Drug Research, 46: 169-171.
44. Steiner, T. 2006. Natural Growth Promoters as a Key to Animal Performance. Nottingham University Press, Nottingham, United Kingdom.
45. Sundari, S., Z. Zuprizal, T. Yuwanta and R. Martien. 2014. The effect nanocapsule of turmeric extracts in rations on nutrient digestibility of broiler chickens. Animal Production, 16(2): 107-113.
46. Toda, S., M. Ohnishi, M. Kimura, K. Nakashima. 1988. Action of curcuminoids on the hemelysis and lipid perxidation of mouse erythrocytes induced by hydrogen peroxide. J Ethnopharmacol, 23(1): 105-8. [DOI:10.1016/0378-8741(88)90119-5]
47. Vlizadeh, M. and M. Moghaddam. 1984. Exprimental designs in agricultur. Pistaz Elem Press, 1: 90-105.
48. Zaghari, M., V. Sedaghat and M. Shivazad. 2013. Effect of vitamin E on reproductive performance of heavy broiler breeder hens. Journal Apply Poultry Reserch, 22: 808-813. [DOI:10.3382/japr.2012-00718]
49. Zuprizal, Z., T. Yuwanta, S. Supadmo, A. Kusmayadi, A.K. Wati, R. Martien and S. Sundari. 2015. Effect of liquid nanocapsule level on broiler performance and total cholesterol. International Journal of Poultry Science, 14(7): 403-406. [DOI:10.3923/ijps.2015.403.406]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb