دوره 9، شماره 20 - ( تابستان 1397 )                   جلد 9 شماره 20 صفحات 10-18 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

daliri R, Kermanshahi H, goliyan A, jafari M, tavakolafshari J. The Effect of Different Levels of Curcuminoids on Performance, Egg Quality, Some Biochemical Blood Indices, Immune System Response and their Digestibility in Laying Hens. rap. 2018; 9 (20) :10-18
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-782-fa.html
دلیری رضا، کرمانشاهی حسن، گلیان ابوالقاسم، جعفری محمود رضا، توکل افشاری جلیل. تأثیر سطوح مختلف کورکومینوئیدها بر عملکرد،کیفیت تخم‌مرغ، برخی فراسنجه های بیوشیمیایی خون، پاسخ سیستم ایمنی و قابلیت هضم آن در مرغ های تخم‌گذار . پژوهشهاي توليدات دامي. 1397; 9 (20) :10-18

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-782-fa.html


دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده:   (69 مشاهده)
این مطالعه با هدف ارزیابی اثر سطوح مختلف کورکومینوئیدها در جیره بر صفات تولیدی، کیفیت تخم‌مرغ، برخی فراسنجه‌های بیوشیمیایی خونی، سیستم ایمنی و قابلیت هضم آنها در مرغ­های تخم‌گذار طی مرحله پایانی دوره تولید اجرا شد. تعداد 160 قطعه مرغ تخم‌گذار با سن 60 هفته در قالب طرحی کاملا تصادفی مشتمل بر چهار تیمار، هر تیمار متشکل از چهار تکرار و هر تکرار شامل ده پرنده مورد استفاده قرار گرفتند. تیمارها عبارت بودند از جیره پایه فاقد کورکومینوئید (جیره شاهد) و جیره ­های حاوی 400، 800 و 1200 میلی­گرم در کیلوگرم کورکومینوئید خالص. صفات عملکرد به‌صورت هفتگی و صفات کمی و کیفی تخم‌مرغ هر دو هفته یکبار ارزیابی شدند. افزودن کورکومینوئیدها به جیره با بهبود معنی­ دار (05/0>P) درصد تولید همراه بود. گروه­های دریافت کننده کورکومینوئید در قیاس با گروه شاهد، توده­ تخم­مرغ تولیدی بیشتری را به خود اختصاص دادند. تغییرات رنگ زرده از جمله تغییرات کیفیت داخلی تخم‌مرغ در نتیجه افزودن کورکومینوئیدها به جیره بود که از حیث آماری از هفته اول به بعد اختلاف معنی­ داری را نشان داد (05/0>P) . در هفته 64 افـزایش معنی ­داری در فعالیت آنزیم آلانین آمینو ترانسفراز (ALT) در نمونه­ سرم­ گروهای دریافت­ کننده ی 1200 میلی­گرم درکیلوگرم نشان داده شد (05/0>P). در هفته 68 آزمایش، نسبت HDL:LDL در گروه­های دریافت­ کننده سطح 400 و 800 میلی­گرم کورکومینوئید نسبت به گروه شاهد بالاتر بوده و اختلاف معنی­ داری را نشان داد (05/0>P). افزودن 400 میلی­گرم کورکومینوئیدها توانست بالاترین تیتر آنتی‌بادی نسبت به تیمارهای دیگر را به خود اختصاص دهد، همچنین همین سطح بیشترین میزان جذب را نیز دارا بود (05/0>P). استفاده از کورکومینوئیدها در سطح 400 میلی‌گرم توانست در رنگ زرده را بهبود و پاسخ ایمنی ایجاد کرده، همچنین سبب کاهش LDL شده و این سطح بیشترین جذب را به‌خود اختصاص داد.
 
 
متن کامل [PDF 463 kb]   (90 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه طیور

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2018 All Rights Reserved | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb