دوره 7، شماره 13 - ( بهار و تابستان 1395 )                   جلد 7 شماره 13 صفحات 32-39 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shallai M, Hosseini S M. (2016). Effect of Different Levels of Purslane Seed (Portulaca Oleracea) on Performance and Some Egg Characteristics in Laying Hens. rap. 7(13), 39-32. doi:10.18869/acadpub.rap.7.13.39
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-628-fa.html
شلایی مصیب، حسینی سیدمحمد. ثر سطوح مختلف بذر خرفه (Portulaca Oleracea) بر عملکرد و برخی خصوصیات تخم‌مرغ در مرغان تخم گذار پژوهشهاي توليدات دامي 1395; 7 (13) :32-39 10.18869/acadpub.rap.7.13.39

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-628-fa.html


دانشگاه بیرجند
چکیده:   (3837 مشاهده)

     این آزمایش به منظور بررسی اثر سطوح مختلف بذر خرفه بر عملکرد، خصوصیات تخم­مرغ و کلسترول و تری­گلیسرید خون و زرده تخم­مرغ در دوره­های مختلف بر روی مرغان تخم­گذار انجام شد. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تیمار، چهار تکرار و هشت8 قطعه مرغ در هر تکرار و روی مرغ­های تخم­گذار سویه­های­لاین (W36) از سن 32 تا 42 هفتگی انجام شد. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از: 1- تیمار شاهد، 2- تیمار حاوی 1% بذر خرفه و 3- تیمار حاوی 2% بذر خرفه، نتایج نشان داد وزن تخم­مرغ در تیمار دریافت­کننده 1% بذر خرفه افزایش معنی­داری پیدا کرد (05/0P<). درصد تولید نیز در تیمار دریافت­کننده 2٪ بذر خرفه، نسبت به تیمار شاهد افزایش معنی­داری داشت (05/0P<). گرم تخم­مرغ تولیدی در تیمارهای دریافت­کننده بذر خرفه نسبت به تیمار شاهد افزایش معنی­داری نشان دادند (05/0P<). هم­چنین ضریب تبدیل غذایی در اثر مصرف بذر خرفه به­طور معنی­داری بهبود یافت (05/0P<). صفات مربوط به تخم­مرغ تحت تأثیر معنی­دار تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت. کلسترول و تری­گلیسرید خون و زرده تخم­ مرغ، اگرچه در اثر مصرف خرفه کاهش نشان داد ولی معنی­دار نبود. از نتایج حاصل چنین استنتاج می­شود که سطح 1% بذر خرفه دارای اثرات مثبتی بر وزن تخم­مرغ و سطح 2% آن باعث بهبود گرم تخم­مرغ تولیدی و ضریب تبدیل غذایی می­شود.

متن کامل [PDF 836 kb]   (1782 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/5/18 | ویرایش نهایی: 1397/12/19 | پذیرش: 1395/5/18 | انتشار: 1395/5/18

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb