این آزمایش به منظور بررسی اثر سطوح مختلف بذر خرفه بر عملکرد، خصوصیات تخممرغ و کلسترول و تریگلیسرید خون و زرده تخممرغ در دورههای مختلف بر روی مرغان تخمگذار انجام شد. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تیمار، چهار تکرار و هشت8 قطعه مرغ در هر تکرار و روی مرغهای تخمگذار سویههایلاین (W36) از سن 32 تا 42 هفتگی انجام شد. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از: 1- تیمار شاهد، 2- تیمار حاوی 1% بذر خرفه و 3- تیمار حاوی 2% بذر خرفه، نتایج نشان داد وزن تخممرغ در تیمار دریافتکننده 1% بذر خرفه افزایش معنیداری پیدا کرد (05/0P<). درصد تولید نیز در تیمار دریافتکننده 2٪ بذر خرفه، نسبت به تیمار شاهد افزایش معنیداری داشت (05/0P<). گرم تخممرغ تولیدی در تیمارهای دریافتکننده بذر خرفه نسبت به تیمار شاهد افزایش معنیداری نشان دادند (05/0P<). همچنین ضریب تبدیل غذایی در اثر مصرف بذر خرفه بهطور معنیداری بهبود یافت (05/0P<). صفات مربوط به تخممرغ تحت تأثیر معنیدار تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت. کلسترول و تریگلیسرید خون و زرده تخم مرغ، اگرچه در اثر مصرف خرفه کاهش نشان داد ولی معنیدار نبود. از نتایج حاصل چنین استنتاج میشود که سطح 1% بذر خرفه دارای اثرات مثبتی بر وزن تخممرغ و سطح 2% آن باعث بهبود گرم تخممرغ تولیدی و ضریب تبدیل غذایی میشود.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |