دوره 6، شماره 12 - ( پاییز و زمستان 1394 )                   جلد 6 شماره 12 صفحات 130-123 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Neghabi N, Jalilvand G, Yousef Elahi M, Shojaeian K. (2016). Effect of Yeast (Saccaromyses Cerveasia) and Molasses on the Digestibility of Atriplex Lentiformis with Method in Situ. Res Anim Prod. 6(12), 123-130.
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-571-fa.html
نقابی نرجس، جلیلوند قاسم، یوسف الهی مصطفی، شجاعیان کمال. بررسی اثرسطوح مخمر ساکارومایسزسرویزیه و ملاس برارزش تغذیه ای و تجزیه پذیری آتریپلکس لنتی فورمیس (Atriplex. lentiformis) سیلو شده به روش کیسه های نایلونی پژوهشهاي توليدات دامي 1394; 6 (12) :130-123

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-571-fa.html


1- دانشگاه زابل
چکیده:   (4848 مشاهده)

هدف از این پژوهش بررسی اثرات سطوح مختلف مخمر و ملاس روی ترکیبات شیمیایی، ارزش تغذیه­ای و قابلیت هضم آتریپلکس لنتی فورمیس سیلو شده بود. مخمر، در سطوح صفر (شاهد)، 5/2 و 5 گرم در کیلوگرم ماده خشک و ملاس در سه سطح، صفر (شاهد)، 10 درصد و 15 درصد به آتریپلکس اضافه شده و سیلو شدند. آزمایش به روش فاکتوریل 3×3 در قالب طرح کاملاً تصادفی انجام گرفت. ماده خشک، ماده آلی، خاکسترخام، الیاف نامحلول در شوینده اسیدی و خنثی، چربی خام، پروتئین خام و کربوهیدرات­های محلول تعیین شد. برای تعیین قابلیت هضم ماده خشک تیمارهای مورد مطالعه، از دو راس گاو نر سیستانی فیستوله­دار  استفاده شد.  سطح 5/2 و 5 گرم مخمر باعث افزایش ماده خشک  و کاهش کربوهیدرات محلول شد ولی تأثیر چندانی بر تجزیه دیواره سلولی و دیواره سلولی بدون همی سلولز نداشتند. در مقابل، سطح 10 و 15 درصد ملاس باعث کاهش الیاف نامحلول در شوینده اسیدی و خنثی شد و از طرفی ماده خشک و کربوهیدرات محلول  را افزایش داد.  سطوح 5/2 گرم مخمر و 10 درصد ملاس بیشترین تجزیه­پذیری ماده خشک را نشان دادند و تفاوت معنی­داری  با تیمار شاهد نداشتند. مخمر و ملاس تا حدودی می­توانند ارزش تغذیه­ای آتریپلکس لنتی فورمیس را بهبود دهند اما اثر ملاس روی تجزیه­پذیری و ارزش تغذیه­ای آتریپلکس رضایت بخش­تر از اثر مخمر بود.

متن کامل [PDF 692 kb]   (2005 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/10/26 | پذیرش: 1394/10/26

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb