دوره 6، شماره 12 - ( پاییز و زمستان 1394 )                   جلد 6 شماره 12 صفحات 130-123 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Neghabi N, Jalilvand G, Yousef Elahi M, Shojaeian K. (2016). Effect of Yeast (Saccaromyses Cerveasia) and Molasses on the Digestibility of Atriplex Lentiformis with Method in Situ. rap. 6(12), 123-130.
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-571-fa.html
نقابی نرجس، جلیلوند قاسم، یوسف الهی مصطفی، شجاعیان کمال. بررسی اثرسطوح مخمر ساکارومایسزسرویزیه و ملاس برارزش تغذیه ای و تجزیه پذیری آتریپلکس لنتی فورمیس (Atriplex. lentiformis) سیلو شده به روش کیسه های نایلونی پژوهشهاي توليدات دامي 1394; 6 (12) :130-123

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-571-fa.html


دانشگاه زابل
چکیده:   (4120 مشاهده)

هدف از این پژوهش بررسی اثرات سطوح مختلف مخمر و ملاس روی ترکیبات شیمیایی، ارزش تغذیه­ای و قابلیت هضم آتریپلکس لنتی فورمیس سیلو شده بود. مخمر، در سطوح صفر (شاهد)، 5/2 و 5 گرم در کیلوگرم ماده خشک و ملاس در سه سطح، صفر (شاهد)، 10 درصد و 15 درصد به آتریپلکس اضافه شده و سیلو شدند. آزمایش به روش فاکتوریل 3×3 در قالب طرح کاملاً تصادفی انجام گرفت. ماده خشک، ماده آلی، خاکسترخام، الیاف نامحلول در شوینده اسیدی و خنثی، چربی خام، پروتئین خام و کربوهیدرات­های محلول تعیین شد. برای تعیین قابلیت هضم ماده خشک تیمارهای مورد مطالعه، از دو راس گاو نر سیستانی فیستوله­دار  استفاده شد.  سطح 5/2 و 5 گرم مخمر باعث افزایش ماده خشک  و کاهش کربوهیدرات محلول شد ولی تأثیر چندانی بر تجزیه دیواره سلولی و دیواره سلولی بدون همی سلولز نداشتند. در مقابل، سطح 10 و 15 درصد ملاس باعث کاهش الیاف نامحلول در شوینده اسیدی و خنثی شد و از طرفی ماده خشک و کربوهیدرات محلول  را افزایش داد.  سطوح 5/2 گرم مخمر و 10 درصد ملاس بیشترین تجزیه­پذیری ماده خشک را نشان دادند و تفاوت معنی­داری  با تیمار شاهد نداشتند. مخمر و ملاس تا حدودی می­توانند ارزش تغذیه­ای آتریپلکس لنتی فورمیس را بهبود دهند اما اثر ملاس روی تجزیه­پذیری و ارزش تغذیه­ای آتریپلکس رضایت بخش­تر از اثر مخمر بود.

متن کامل [PDF 692 kb]   (1676 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/10/26 | ویرایش نهایی: 1397/12/19 | پذیرش: 1394/10/26 | انتشار: 1394/10/26

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb