دوره 6، شماره 12 - ( پاییز و زمستان 1394 )                   جلد 6 شماره 12 صفحات 86-79 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Farhadi R, Daghigh Kia H, Ashrafi I. (2016). The Effect of Salvia Sahendica Ethanolic Extract as Natural Antioxidant on Quality Parameters of Cryopreserved Holstein Bull Sperm. rap. 6(12), 79-86.
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-566-fa.html
فرهادی رامین، دقیق کیا حسین، اشرفی ایرج. تأثیر عصاره اتانولی مریم گلی سهندی به عنوان آنتی اکسیدان طبیعی بر پارامترهای کیفی اسپرم منجمد-یخ گشایی شده پژوهشهاي توليدات دامي 1394; 6 (12) :86-79

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-566-fa.html


دانشگاه تبریز
چکیده:   (4973 مشاهده)

استرس اکسیداتیو طی فرآیند انجماد-یخ­گشایی اسپرم به­ وجود آمده و باعث کاهش تحرک، زنده­مانی، عملکردهای غشایی، ظرفیت آنتی­اکسیدانی و در نهایت باروری سلول­های اسپرم می­شود. گیاه مریم گلی سهندی به دلیل داشتن ترکیبات فنولیک، فلاونوئیدها، اسیدهای فنولیک و دی­ترپن­های فنولیک دارای خاصیت آنتی­اکسیدانی است. هدف این پژوهش بررسی تأثیر عصاره گیاه مریم گلی سهندی به عنوان آنتی­اکسیدان طبیعی بر کیفیت اسپرم منجمد- یخ گشایی شده گاو هلشتاین بود. در این پژوهش از سه رأس گاو هلشتاین دو بار در هفته توسط واژن مصنوعی اسپرم­گیری شده و انزال­ها به نسبت مساوی برای از بین بردن اثرات فردی دام با هم مخلوط شدند. سطوح مختلف عصاره گیاه مریم گلی سهندی (صفر، 2، 4، 8، 12، 16 و 20
میلی­لیتر در
دسی لیتر محلول رقیق­کننده) که بر اساس آزمایشات قبلی تعیین سطوح انتخاب شده بودند، به رقیق­کننده بر پایه زرده تخم مرغ- سیترات افزوده شد. نمونه­ها بعد از طی مراحل سردسازی و پر شدن در پایوت­ها، در بخار ازت منجمد شده و تا زمان ارزیابی در ازت مایع نگهداری شدند. بدنبال یخ گشائی نمونه­های منی، پارامترهای تحرک، زنده­مانی، یکپارچگی غشاء و پراکسیداسیون چربی، مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج ارزیابی نشان داد که افزودن سطح 2 و 4 میلی­لیتر در دسی لیتر عصاره باعث بهبود معنی­دار کلیه صفات تحرک و افزودن 4 میلی­لیتر در دسی لیتر عصاره این گیاه باعث بهبود معنی­دار صفات زنده­مانی و یکپارچگی غشایی اسپرم­ها را بعد از فرآیند انجماد-یخ گشایی نسبت به گروه شاهد و سایر گروه­های تیماری شد (05/0P<). افزودن 4 میلی­لیتر در دسی لیتر عصاره غلظت مقدار مالون دی آلدهید را نسبت به سایر گروه­ها کاهش داد، با این وجود تفاوت­ها از لحاظ آماری معنی­دار نبود. همچنین افزودن سطوح 16 و 20 میلی­لیتر در دسی­لیتر به­طور معنی­داری اثر منفی بر تمامی صفات ارزیابی شده داشت (05/0P<).

متن کامل [PDF 408 kb]   (2301 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/10/26 | ویرایش نهایی: 1397/12/15 | پذیرش: 1394/10/26 | انتشار: 1394/10/26

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb