دوره 6، شماره 12 - ( پاییز و زمستان 1394 )                   جلد 6 شماره 12 صفحات 86-79 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Farhadi R, Daghigh Kia H, Ashrafi I. (2016). The Effect of Salvia Sahendica Ethanolic Extract as Natural Antioxidant on Quality Parameters of Cryopreserved Holstein Bull Sperm. Res Anim Prod. 6(12), 79-86.
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-566-fa.html
فرهادی رامین، دقیق کیا حسین، اشرفی ایرج. تأثیر عصاره اتانولی مریم گلی سهندی به عنوان آنتی اکسیدان طبیعی بر پارامترهای کیفی اسپرم منجمد-یخ گشایی شده پژوهشهاي توليدات دامي 1394; 6 (12) :86-79

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-566-fa.html


1- دانشگاه تبریز
چکیده:   (6026 مشاهده)

استرس اکسیداتیو طی فرآیند انجماد-یخ­گشایی اسپرم به­ وجود آمده و باعث کاهش تحرک، زنده­مانی، عملکردهای غشایی، ظرفیت آنتی­اکسیدانی و در نهایت باروری سلول­های اسپرم می­شود. گیاه مریم گلی سهندی به دلیل داشتن ترکیبات فنولیک، فلاونوئیدها، اسیدهای فنولیک و دی­ترپن­های فنولیک دارای خاصیت آنتی­اکسیدانی است. هدف این پژوهش بررسی تأثیر عصاره گیاه مریم گلی سهندی به عنوان آنتی­اکسیدان طبیعی بر کیفیت اسپرم منجمد- یخ گشایی شده گاو هلشتاین بود. در این پژوهش از سه رأس گاو هلشتاین دو بار در هفته توسط واژن مصنوعی اسپرم­گیری شده و انزال­ها به نسبت مساوی برای از بین بردن اثرات فردی دام با هم مخلوط شدند. سطوح مختلف عصاره گیاه مریم گلی سهندی (صفر، 2، 4، 8، 12، 16 و 20
میلی­لیتر در
دسی لیتر محلول رقیق­کننده) که بر اساس آزمایشات قبلی تعیین سطوح انتخاب شده بودند، به رقیق­کننده بر پایه زرده تخم مرغ- سیترات افزوده شد. نمونه­ها بعد از طی مراحل سردسازی و پر شدن در پایوت­ها، در بخار ازت منجمد شده و تا زمان ارزیابی در ازت مایع نگهداری شدند. بدنبال یخ گشائی نمونه­های منی، پارامترهای تحرک، زنده­مانی، یکپارچگی غشاء و پراکسیداسیون چربی، مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج ارزیابی نشان داد که افزودن سطح 2 و 4 میلی­لیتر در دسی لیتر عصاره باعث بهبود معنی­دار کلیه صفات تحرک و افزودن 4 میلی­لیتر در دسی لیتر عصاره این گیاه باعث بهبود معنی­دار صفات زنده­مانی و یکپارچگی غشایی اسپرم­ها را بعد از فرآیند انجماد-یخ گشایی نسبت به گروه شاهد و سایر گروه­های تیماری شد (05/0P<). افزودن 4 میلی­لیتر در دسی لیتر عصاره غلظت مقدار مالون دی آلدهید را نسبت به سایر گروه­ها کاهش داد، با این وجود تفاوت­ها از لحاظ آماری معنی­دار نبود. همچنین افزودن سطوح 16 و 20 میلی­لیتر در دسی­لیتر به­طور معنی­داری اثر منفی بر تمامی صفات ارزیابی شده داشت (05/0P<).

متن کامل [PDF 408 kb]   (2605 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/10/26 | پذیرش: 1394/10/26

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb