دوره 6، شماره 11 - ( بهار و تابستان 1394 )                   جلد 6 شماره 11 صفحات 59-51 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Besharati Z, Mohammadi M, Roostaei Ali-Mehr M, Hamidoghli Y. (2015). Effect of Stevia (Stevia Rebaudiana) Alcoholic Extract on Performance and Humoral Immunity Response in Broilers. rap. 6(11), 51-59.
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-496-fa.html
بشارتی زهرا، محمدی مهرداد، روستایی علی مهر محمد، حمید اوغلی یوسف. تاثیر عصاره الکلی استویا (Stevia rebaudiana) بر عملکرد و پاسخ ایمنی هومورال جوجه‌های گوشتی پژوهشهاي توليدات دامي 1394; 6 (11) :59-51

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-496-fa.html


دانشگاه گیلان
چکیده:   (4321 مشاهده)

  هدف این تحقیق بررسی تاثیر مقادیر مختلف عصاره الکلی گیاه استویا بر عملکرد و سیستم ایمنی هومورال جوجه­های گوشتی بود. تعداد 200 قطعه جوجه گوشتی یک­روزه از سویه تجاری راس 308 با استفاده از طرح کاملاٌ تصادفی با 5 تیمار، 4 تکرار و 10 پرنده در هر تکرار بررسی شدند. به آب مصرفی تیمارها به­­ترتیب مقادیر صفر، 5/0، 1، 5/1 و 2 میلی­لیتر عصاره الکلی برگ استویا در هر لیتر، از روز 3 تا 42 پرورش افزوده شد. مصرف خوراک روزانه، افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل غذایی و نسبت اجزای لاشه به وزن زنده اندازه­گیری شد. پاسخ ایمنی هومورال با اندازه­گیری عیار آنتی­بادی سرم در روزهای 28، 35 و 42 پرورش در واکنش به تزریق عضلانی 1/0 میلی­لیتر محلول 25 درصد گلبول قرمز گوسفندی ( SRBC ) در روزهای 12 و 29 پرورش تعیین شد. جوجه­ها واکسن نیوکاسل را در 1 ، 6، 18 و 29 روزگی دریافت کردند و در 42 روزگی عیار آنتی­بادی علیه ویروس نیوکاسل با روش HI تعیین شد. نتایج نشان داد که عصاره الکلی استویا تأثیر معنی­داری بر عملکرد تولیدی نداشت (05/0< P ). همه تیمارهای دریافت کننده عصاره استویا باعث افزایش عیار آنتی­بادی علیه ویروس نیوکاسل شدند (05/0> P ).تیمارهای دریافت کننده 5/1 و 2 میلی­لیتر عصاره، نسبت به تیمار شاهد عیار آنتی­بادی بیش­تری علیه SRBC داشتند (05/0> P ).در شرایط این تحقیق عصاره الکلی برگ استویا تأثیر معنی­داری بر عملکرد تولیدی جوجه­ها نداشت ولی پاسخ­های ایمنی هومورال را بهبود بخشید.

متن کامل [PDF 362 kb]   (1871 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/4/22 | ویرایش نهایی: 1398/6/3 | پذیرش: 1394/4/22 | انتشار: 1394/4/22

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb