هدف این تحقیق بررسی تاثیر مقادیر مختلف عصاره الکلی گیاه استویا بر عملکرد و سیستم ایمنی هومورال جوجههای گوشتی بود. تعداد 200 قطعه جوجه گوشتی یکروزه از سویه تجاری راس 308 با استفاده از طرح کاملاٌ تصادفی با 5 تیمار، 4 تکرار و 10 پرنده در هر تکرار بررسی شدند. به آب مصرفی تیمارها بهترتیب مقادیر صفر، 5/0، 1، 5/1 و 2 میلیلیتر عصاره الکلی برگ استویا در هر لیتر، از روز 3 تا 42 پرورش افزوده شد. مصرف خوراک روزانه، افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل غذایی و نسبت اجزای لاشه به وزن زنده اندازهگیری شد. پاسخ ایمنی هومورال با اندازهگیری عیار آنتیبادی سرم در روزهای 28، 35 و 42 پرورش در واکنش به تزریق عضلانی 1/0 میلیلیتر محلول 25 درصد گلبول قرمز گوسفندی ( SRBC ) در روزهای 12 و 29 پرورش تعیین شد. جوجهها واکسن نیوکاسل را در 1 ، 6، 18 و 29 روزگی دریافت کردند و در 42 روزگی عیار آنتیبادی علیه ویروس نیوکاسل با روش HI تعیین شد. نتایج نشان داد که عصاره الکلی استویا تأثیر معنیداری بر عملکرد تولیدی نداشت (05/0< P ). همه تیمارهای دریافت کننده عصاره استویا باعث افزایش عیار آنتیبادی علیه ویروس نیوکاسل شدند (05/0> P ).تیمارهای دریافت کننده 5/1 و 2 میلیلیتر عصاره، نسبت به تیمار شاهد عیار آنتیبادی بیشتری علیه SRBC داشتند (05/0> P ).در شرایط این تحقیق عصاره الکلی برگ استویا تأثیر معنیداری بر عملکرد تولیدی جوجهها نداشت ولی پاسخهای ایمنی هومورال را بهبود بخشید.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |