دوره 15، شماره 43 - ( بهار 1403 )                   جلد 15 شماره 43 صفحات 85-75 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shokrani F, Daneshyar M, Ansari Z, mirghelenj S A. (2024). Effects of In ovo Injection of L-carnitine and Betaine on Hatchability, Blood Metabolites Concentration, Carcass Characteristics, Expression of Some Growth Associated Genes and Development of One Day Old Chicks. rap. 15(43), 75-85. doi:10.61186/rap.15.43.75
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1374-fa.html
شکرانی فرشته، دانشیار محسن، انصاری زربخت، میرقلنج سیدعلی. تاثیر تزریق درون تخم‎ مرغی ال-کارنیتین و بتائین بر قابلیت جوجه درآوری، غلظت متابولیت‎ های خون، ویژگی‎ های لاشه و بیان برخی از ژن‎ های مرتبط با رشد و نمو در جوجه‎ های گوشتی یک روزه پژوهشهاي توليدات دامي 1403; 15 (43) :85-75 10.61186/rap.15.43.75

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1374-fa.html


گروه علوم دامی دانشگاه ارومیه
چکیده:   (268 مشاهده)
چکیده مبسوط
مقدمه و هدف: تغذیه مواد مغذی به داخل تخم ­مرغ می‌تواند محدودیت‌ مواد مغذی موجود در تخم­ مرغ را کاهش دهد و به بهبود کیفیت رشد جنین و جوجه کمک نماید. بنابراین جهت دستیابی به حداکثر عملکرد پس از تفریخ، بایستی توجه زیادی بر رشد و نمو جنین صورت گیرد. همچنین، تامین مواد مغذی برای جنین (تغذیه جنینی) در اواخر دوره جنینی و اوایل زندگی جوجه میتواند بهمنظور برطرف کردن محدودیت‌های رشد و نمو مورد استفاده قرار گیرد. استفاده از برخی مواد مغذی طی دوره انکوباسیون می ­تواند باعث بهبود سوخت و ساز در جنین شده و اثرات مفیدی بر عملکرد بعد از تفریخ داشته باشد. ال-کارنیتین ترکیبی دوقطبی محلول در آب است و بهدلیل ظرفیت محدود جوجه ­های جوان برای سنتز
ال-کارنیتین، افزودن این ماده میتواند اثرات سودمندی برای جوجه داشته باشد. بتائین از مشتقات اسیدهای آمینه (تری متیل گلایسین) است و بهعنوان دهنده گروه متیل عمل
می­ کند. این تحقیق بهمنظور بررسی تاثیر تغذیه جنینی ال-کارنیتین و بتائین بر قابلیت جوجه درآوری، شاخص رشد و بیان برخی از ژن­ های مرتبط با رشد و نمو در جوجه­ های گوشتی یک روزه انجام شد.
مواد و روشها: برای انجام این تحقیق تعداد630 عدد تخم ­مرغ نطفه ­دار نژاد راس سویه 308 (سن مرغ­ های مادر 34 هفته) در قالب طرح کاملاً تصادفی با 6 تیمار، 5 تکرار و تعداد 21 عدد تخم­ مرغ در هر تکرار استفاده شد. میانگین وزن تخم ­مرغ­ ها برابر 1/18± 56/64 بوده است. تیمارهای آزمایشی شامل گروه شاهد (بدون تزریق)، تزریق خشک (سوراخ کردن
تخم ­مرغ)، تزریق سرم فیزیولوژی (100 میکرولیتر)، تزریق درون تخم ­مرغی ال-کارنیتین (8 میلی­ گرم)، تزریق درون تخم ­مرغی بتائین (2/5 میلی­ گرم) و تزریق درون تخم­ مرغی
ال-کارنیتین و بتائین (8 میلی­ گرم ال-کارنیتین و 2/5 میلی­ گرم بتائین) بودند. تزریق در روز 14 دوره جوجه­ کشی درون کیسه آمنیوتیک انجام شد. 100 میکرولیتر محلول تزریق بهوسیله سرنگ انسولین با زاویه 45 درجه در یک سوم بالای تخم­ مرغ با عمق تزریق 19 میلی­ متر تزریق گردید. دمای محلول تزریقی هنگام تزریق 30 درجه سانتی­ گراد بود و در دمای 35 درجه سانتی ­گراد بهمدت 15 دقیقه برای هر تیمار انجام شد. بعد از تزریق محل تزریق با استفاده از چسب مسدود شد. تخم­ مرغ­ها در دستگاه جوجه­کشی (با دمای 37/5 درجه
سانتی­ گراد و رطوبت 61 درصد) قرار داده شدند. بعد از تفریخ، جوجه­ ها وزن­ کشی شدند. همچنین تخم­ مرغ­های نابارور و تخم­ مرغ­های با جنین مرده برای بررسی گامه­های مرگ و میر جنینی به آزمایشگاه منتقل و شکسته شدند. جوجه­ ها پس از تفریخ، با ترازوی دیجیتال با دقت 0/01 گرم توزین شدند و وزن پس از تولد تعیین شد. سپس دو جوجه از هر تکرار برای بررسی خصوصیات لاشه (ران، سینه، جگر و کیسه زرده) انتخاب و کشتار شدند. خون­ گیری از سیاهرگ گردن برای اندازه­ گیری برخی از فراسنجه ­های خونی (کلسترول، تری ­گلیسرید و پروتئین کل) انجام شد. برای بررسی بیان نسبی ژن­ ها، نمونه بافت جگر و ماهیچه سینه از جوجه یک روزه جدا شد. بیان نسبی ژن­ ها به­ وسیله واکنش Real-Time PCR با استفاده از آغازگرهای اختصاصی ژن­ ها اندازه ­گیری شد. داده­ های بهدست آمده از بیان ژن با روش لیواک واکاوی اولیه شد. جوجه ­های باقی مانده بهمدت هفت روز پرورش داده شدند و افزایش وزن، مصرف خوراک اندازه ­گیری و ضریب تبدیل خوراک محاسبه شد. واکاوی داده ­ها با رویهGLM  نرمافزارSAS  انجام شد.  
یافته­ ها: نتایج این پژوهش نشان داد که تزریق 8 میلی ­گرم ال-کارنیتین باعث کاهش تلفات و افزایش جوجه درآوری گردید (0/05P<). تزریق 2/5 میلی ­گرم بتائین باعث افزایش مرگ و میر جنین در گامه پایانی و کاهش درصد جوجه درآوری گردید (0/05>p). تزریق ال-کارنیتین و بتائین بهتنهایی و با هم تاثیری بر وزن جوجه ­ها در هنگام تفریخ نداشت (p>0/05). تزریق ال-کارنیتین بههمراه بتائین باعث کاهش غلظت تری ­گلیسیرید و کلسترول سرم خون شد (0/05P<)، درحالیکه تاثیری بر غلظت پروتئین کل در سرم خون نداشت (p>0/05). تزریق ال-کارنیتین و بتائین به تنهایی و یا ترکیب ال-کارنیتین و بتائین باعث افزایش درصد سینه و ران در جوجه یک­روزه گردید (0/05P<)، درحالیکه تزریق ال-کارنیتین و بتائین تاثیری بر وزن کیسه زرده و جگر نداشت (0/05). تزریق ال-کارنیتین و بتائین و ترکیب با هم تاثیری بر ویژگی­ های عملکردی جوجه­ ها در هفت روزگی نداشت (0/05). علاوه­ بر این، تزریق درون تخم­ مرغی ال-کارنیتین و بتائین بهتنهایی و ترکیب با هم باعث افزایش بیان نسبی ژن IGF-1 در بافت جگر و ژنهای MyoD و MyF5 در ماهیچه سینه شد (0/05P<).
نتیجهگیری کلی: نتایج پژوهش نشان داد که تزریق ال-کارنیتین با کاهش تنش اکسیداتیو ممکن است مرگ ­و میر جنین در مرحله جوجه ­درآوری را پایین آورده و در نتیجه نرخ
جوجه ­درآوری را بهبود میدهد. بهطور کلی، نتایج نشان داد که تزریق ال-کارنیتین و بتائین با افزایش بیان ژن IGF-1، می­ تواند ترشح IGF-1 را تحریک کرده و در نتیجه بیان برخی از
ژن­ های تنظیمی ماهیچه (MyoD, MyF5) را افزایش داده و در پی آن تکثیر و بلوغ سلول­ های ماهواره ­ای را در مرحله جنینی بهبود دهد. بنابراین می­ توان ال-کارنیتین وبتائین را برای فعالسازی مسیر سیگنالی IGF-1 جهت تحریک رشد ماهیچه و رشد جوجههای گوشتی استفاده کرد.

 
متن کامل [PDF 1328 kb]   (88 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه طیور
دریافت: 1402/1/19 | ویرایش نهایی: 1403/2/8 | پذیرش: 1402/9/12 | انتشار: 1403/2/8

فهرست منابع
1. Abd El-Azeem, N. A., Abdo, M. S., Madkour, M., and El-Wardany, I. (2014). Physiological and histological responses of broiler chicks to in ovo injection with folic acid or lcarnitine during embryogenesis. growth, 3, 4. http://dx.doi.org/10.5829/idosi.gv.2014.13.04.85231
2. Abdel-Fattah, S., and Shourrap, M. (2012). Physiological effects of in ovo L carnitine and embryonic thermal conditioning on pre and posthatch development of broiler chicks. 3rd Mediterranean Poultry Summit and 6th International Poultry Conference,
3. Abouzed, T., Dorghamm, D., Kahilo, K., Elkattawy, A., Nassef, E., and El-Sawy, H. (2019). Impact Of L-Carnitine Supplementation On Growth Of Broiler Chicken Through Determination Of Changes In The Expression Of Cat2, Myod And Myf5 Genes. Slovenian Veterinary Research, 56(22-Suppl). [DOI:10.26873/SVR-805-2019]
4. Agarwal, A., Gupta, S., and Sharma, R. K. (2005). Role of oxidative stress in female reproduction. Reproductive Biology and Endocrinology, 3(1), 28. [DOI:10.1186/1477-7827-3-28]
5. Apicella, J. M., Lee, E. C., Bailey, B. L., Saenz, C., Anderson, J. M., Craig, S. a. S., Kraemer, W. J., Volek, J. S., and Maresh, C. M. (2013). Betaine supplementation enhances anabolic endocrine and Akt signaling in response to acute bouts of exercise. European Journal of Applied Physiology, 113(3), 793-802. [DOI:10.1007/s00421-012-2492-8]
6. Araújo, I. C. S., Leandro, N. S. M., Mesquita, M. A., Café, M. B., Mello, H. H. C., and Gonzales, E. (2016). Effect of Incubator Type and Broiler Breeder Age on Hatchability and Chick Quality. Brazilian Journal of Poultry Science, 18. http://dx.doi.org/10.1590/1806-9061-2015-0146 [DOI:10.1590/1806-9061-2015-0146]
7. Arslan, C. (2006). L-carnitine and its use as a feed additive in poultry feeding a review. Revue de médecine vétérinaire, 157(3), 134.
8. Attia, Y., Hassan, R., Shehatta, M., and Abd-El-Hady, S. B. (2005). Growth, carcass quality and serum constituents of slow growing chicks as affected by betaine addition to diets containing 2. Different levels of methionine. Int. J. Poult. Sci, 4(11), 856-865. [DOI:10.3923/ijps.2005.856.865]
9. Buyse, J., Janssens, G., and Decuypere, E. (2001). The effects of dietary L-carnitine supplementation on the performance, organ weights and circulating hormone and metabolite concentrations of broiler chickens reared under a normal or low temperature schedule. British Poultry Science, 42(2), 230-241. [DOI:10.1080/00071660120048492]
10. Chen, R., Zhuang, S., Chen, Y., Cheng, Y., Wen, C., and Zhou, Y. (2018). Betaine improves the growth performance and muscle growth of partridge shank broiler chickens via altering myogenic gene expression and insulin-like growth factor-1 signaling pathway. Poultry science, 97(12), 4297-4305. [DOI:10.3382/ps/pey303]
11. Choe, H., Li, H., Park, J., Kang, C., and Ryu, K. S. (2010). Effects of dietary betaine on the secretion of insulin-like growth factor-I and insulin-like growth factor binding protein-1 and-3 in laying hens. Asian-Australasian Journal of Animal Sciences, 23(3), 379-384. [DOI:10.5713/ajas.2010.70653]
12. Ebrahimi, M., Janmohammadi, H., Kia, H. D., Moghaddam, G., Rajabi, Z., Rafat, S. A., and Javanmard, A. (2017). The effect of L-lysine in ovo feeding on body weight characteristics and small intestine morphology in a day-old Ross broiler chicks. Revue de médecine vétérinaire, 168(4-6), 116-124.
13. Eklund, M., Bauer, E., Wamatu, J., and Mosenthin, R. (2005). Potential nutritional and physiological functions of betaine in livestock. Nutrition research reviews, 18(1), 31-48. https://doi.org/10.1079/NRR200493 [DOI:10.1079/nrr200493]
14. Gholami, J., Qotbi, A. A., Seidavi, A., Meluzzi, A., Tavaniello, S., and Maiorano, G. (2015). Effects of in ovo administration of betaine and choline on hatchability results, growth and carcass characteristics and immune response of broiler chickens. Italian Journal of Animal Science, 14(2), 3694. [DOI:10.4081/ijas.2015.3694]
15. Ghonim, A. I. (2016). Effect Of In-Ovo Injection With L-Carnitine On Hatchability And Posthatching Performance Of Growing Ducklings Under Summer Conditions In Egypt. Egyptian Poultry Science Journal, 36(3), 695-709. https://dx.doi.org/10.21608/epsj.2016.168801 [DOI:10.21608/epsj.2016.168801]
16. Hu, Y., Sun, Q., Li, X., Wang, M., Cai, D., Li, X., and Zhao, R. (2015). In Ovo injection of betaine affects hepatic cholesterol metabolism through epigenetic gene regulation in newly hatched chicks. PloS one, 10(4), e0122643. [DOI:10.1371/journal.pone.0122643]
17. Hu, Y., Sun, Q., Liu, J., Jia, Y., Cai, D., Idriss, A. A., Omer, N. A., and Zhao, R. (2017). In ovo injection of betaine alleviates corticosterone-induced fatty liver in chickens through epigenetic modifications. Scientific reports, 7(1), 40251. [DOI:10.1038/srep40251]
18. Huang, Q.-C., Xu, Z.-R., Han, X.-Y., and Li, W.-F. (2006). Changes in hormones, growth factor and lipid metabolism in finishing pigs fed betaine. Livestock Science, 105(1-3), 78-85. http://dx.doi.org/10.1016%2Fj.livsci.2006.04.031 [DOI:10.1016/j.livsci.2006.04.031]
19. Keralapurath, M., Corzo, A., Pulikanti, R., Zhai, W., and Peebles, E. (2010a). Effects of in ovo injection of L-carnitine on hatchability and subsequent broiler performance and slaughter yield. Poultry science, 89(7), 1497-1501. [DOI:10.3382/ps.2009-00551]
20. Keralapurath, M., Keirs, R., Corzo, A., Bennett, L., Pulikanti, R., and Peebles, E. (2010b). Effects of in ovo injection ofl-carnitine on subsequent broiler chick tissue nutrient profiles. Poultry science, 89(2), 335-341. [DOI:10.3382/ps.2009-00333]
21. Leibetseder, J. (1995). Studies of L‐Carnitine effects in poultry. Archiv für Tierernaehrung, 48(1-2), 97-108. [DOI:10.1080/17450399509381832]
22. Livak, K. J., and Schmittgen, T. D. (2001). Analysis of relative gene expression data using real-time quantitative PCR and the 2− ΔΔCT method. methods, 25(4), 402-408. [DOI:10.1006/meth.2001.1262]
23. Maddahian, A., Morovat, M., Dadvar, P., and Bafti, M. S. (2017). Effect of feed restriction with or without betaine supplementation on immune response, blood cation-anion balance, body temperature and bone characteristics of broiler chickens under heat stress. Journal of Livestock Science, 8, 179-186.
24. Metzler-Zebeli, B., Eklund, M., and Mosenthin, R. (2009). Impact of osmoregulatory and methyl donor functions of betaine on intestinal health and performance in poultry. World's Poultry Science Journal, 65(3), 419-442. [DOI:10.1017/S0043933909000300]
25. Moradi, H., Mohammadi, S. C. A., Sharifi, S. D., Hosseinzadeh, S., Seyed, J. E., and Salehi, A. (2021). Ursolic Acid Improve Skeletal Muscle Hypertrophy by Increasing of PAX7, Myod and Myogenin Expression and Satellite Cells Proliferation in Native Broiler Chickens. Research on Animal Production 11(30), 11-19. (In Persian) [DOI:10.52547/rap.11.30.11]
26. Parker, M. H., Seale, P., and Rudnicki, M. A. (2003). Looking back to the embryo: defining transcriptional networks in adult myogenesis. Nature Reviews Genetics, 4(7), 497-507. [DOI:10.1038/nrg1109]
27. Rabie, M., Ismail, F., and Ahmed, A. (2015). Effect of in ovo injection of L-carnitine at different incubational ages on egg hatchability in broiler breeders and post-hatch performance. Asian J. Anim. Vet. Adv, 10, 875-884. [DOI:10.3923/ajava.2015.875.884]
28. Rebouche, C. J. (1992). Carnitine function and requirements during the life cycle. The FASEB Journal, 6(15), 3379-3386. [DOI:10.1096/fasebj.6.15.1464372]
29. Rezaeian, Y., Ansari Pirsaraei, Z., Biparva, P., and Deldar, H. (2022). Effect of in Ovo Injection of Optimized Nano-Scale Zero-Valent Iron on Embryonic Growth and Quality of Broiler Chicks (ROSS 308 Strains). Research On Animal Production, 13(36), 96-103. (In Persian) [DOI:10.52547/rap.13.36.96]
30. Rommel, C., Bodine, S. C., Clarke, B. A., Rossman, R., Nunez, L., Stitt, T. N., Yancopoulos, G. D., and Glass, D. J. (2001). Mediation of IGF-1-induced skeletal myotube hypertrophy by PI (3) K/Akt/mTOR and PI (3) K/Akt/GSK3 pathways. Nature cell biology, 3(11), 1009-1013. [DOI:10.1038/ncb1101-1009]
31. Saeed, M., Babazadeh, D., Naveed, M., Arain, M. A., Hassan, F. U., and Chao, S. (2017). Reconsidering betaine as a natural anti-heat stress agent in poultry industry: a review. Tropical animal health and production, 49, 1329-1338. [DOI:10.1007/s11250-017-1355-z]
32. SAS, User Guide. (2007). SAS Inst. Inc., Cary, NC. Version 9.1 ed.
33. Senesi, P., Luzi, L., Montesano, A., Mazzocchi, N., and Terruzzi, I. (2013). Betaine supplement enhances skeletal muscle differentiation in murine myoblasts via IGF-1 signaling activation. Journal of translational medicine, 11(1), 1-12. [DOI:10.1186/1479-5876-11-174]
34. Shafey, T., Al-Batshan, H., Al-Owaimer, A., and Al-Samawei, K. (2010). Effects of in ovo administration of L-carnitine on hatchability performance, glycogen status and insulin-like growth factor-1 of broiler chickens. British Poultry Science, 51(1), 122-131. [DOI:10.1080/00071660903271190]
35. Velleman, S. (2007). Muscle development in the embryo and hatchling. Poultry science, 86(5), 1050-1054. [DOI:10.1093/ps/86.5.1050]
36. Xu, Z., Wang, M., Mao, H., Zhan, X., and Hu, C. (2003). Effects of L-carnitine on growth performance, carcass composition, and metabolism of lipids in male broilers. Poultry science, 82(3), 408-413. [DOI:10.1093/ps/82.3.408]
37. Zhai, W., Neuman, S., Latour, M., and Hester, P. (2008). The effect of in ovo injection of L-carnitine on hatchability of white leghorns. Poultry science, 87(3), 569-572. [DOI:10.3382/ps.2007-00348]
38. Zhan, X., Li, J., Xu, Z., and Zhao, R. (2006). Effects of methionine and betaine supplementation on growth performance, carcase composition and metabolism of lipids in male broilers. British Poultry Science, 47(5), 576-580. [DOI:10.1080/00071660600963438]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb