دوره 14، شماره 39 - ( بهار 1402 )                   جلد 14 شماره 39 صفحات 36-28 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Gharib Ardekani H, Houshmand M, Naghiha R, Parsaei S. (2023). The Consequence of Using Iranian Oak Acorn in Broilers Diet: Evaluation of Some Meat Characteristics. rap. 14(39), 28-36. doi:10.61186/rap.14.39.28
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1329-fa.html
غریب اردکانی هاجر، هوشمند محمد، نقی ها رضا، پارسایی سیامک. پیامد کاربرد میوه بلوط ایرانی در جیره جوجه‌های گوشتی: ارزیابی برخی ویژگی‌های گوشت پژوهشهاي توليدات دامي 1402; 14 (39) :36-28 10.61186/rap.14.39.28

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1329-fa.html


گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه یاسوج
چکیده:   (1142 مشاهده)
چکیده مبسوط
مقدمه و هدف: در سال‌های اخیر، کاربرد افزودنی‌های طبیعی و ایمن همانند گیاهان و فرآورده‌های گیاهی به دلیل اثرات سودمند آنها بر سلامت و در نتیجه تولید حیوانات، افزایش یافته است. یکی از ترکیبات مهم طبیعی موجود در گیاهان، ترکیبات پلی‌فنلی بوده که به­ دلیل داشتن اثرات ضد اکسیداسیونی و ضد باکتریایی مورد توجه فراوان قرار گرفته و بررسی‌های زیادی در مورد اثرات مختلف آنها بر جوجه‌های گوشتی انجام شده است. این پژوهش به منظور بررسی اثر کاربرد جیره‌ای میوه بلوط ایرانی(Quercus brantii L.) ، به عنوان یک خوراک غنی از ترکیبات فنلی، بر برخی ویژگی‌های گوشت سینه جوجه‌های گوشتی در زمان‌های مختلف نگهداری در یخچال (دمای 4 درجه سانتی‌گراد)، انجام شد.
مواد و روش‌ها: تعداد 160 قطعه جوجه‌ گوشتی یک روزه‌ مخلوط نر و ماده در قالب یک طرح کاملاً تصادفی بین دو تیمار آزمایشی (هر یک با 4 تکرار 20 قطعه‌ای) توزیع و با جیره شاهد (بدون استفاده از میوه بلوط) و یا جیره حاوی 20 درصد میوه بلوط تغذیه شدند. در طول دوره پرورش، جوجه‌ها به ­ترتیب با جیره‌های آغازین (10-1 روزگی)، رشد (24-11 روزگی) و پایانی (42- 25روزگی) تغذیه شدند. در پایان دوره پرورش، از هر تکرار دو قطعه جوجه کشتار شده و از ماهیچه سینه نمونه‌برداری و در یخچال نگهداری شد. فراسنجه‌های مختلف (جمعیت لاکتوباسیلوس‌ها، باکتری‌های سرمادوست، انتروباکتریاسه‌ها، کل باکتری‌‌های هوازی، میزان اکسیداسیون لیپید، ظرفیت نگهداری آب و کاهش در اثر پخت) در روزهای 2، 4، 6، 8، 10 و 12 نگهداری اندازه‌گیری شدند.
یافته‌ها: نتایج نشان‌داد استفاده از میوه بلوط جمعیت لاکتوباسیلوس‌ها را در روز ششم و جمعیت کل باکتری‌های هوازی را در روزهای ششم و هشتم نگهداری به‌طور معنی‌داری کاهش داد (0/005>p). میزان اکسیداسیون لیپید در گوشت سینه گروه دریافت‌کننده میوه بلوط در روز دوم نگهداری در مقایسه با گروه شاهد بالاتر بود (0/05>p) اما در سایر روزها، اختلاف معنی‌داری بین دو تیمار مشاهده نشد. تغذیه جوجه‌ها با میوه بلوط بر ظرفیت نگهداری آب گوشت سینه مرغ در روزهای مختلف نگهداری اثر معنی‌داری نداشت. در جوجه‌های تغذیه شده با میوه بلوط، کاهش در اثر پخت گوشت سینه در روز چهارم نگهداری کم­تر اما در روز دهم، بیش­تر از گروه شاهد بود (0/05>p).
نتیجه‌گیری: به طور کلی، تحت شرایط انجام این پژوهش، تغذیه جوجه‌ها با میوه بلوط بر اغلب فراسنجه‌های مورد بررسی، اثر ثابت و معنی‌داری نداشت.
متن کامل [PDF 1980 kb]   (320 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه طیور
دریافت: 1401/7/26 | ویرایش نهایی: 1402/3/13 | پذیرش: 1401/10/10 | انتشار: 1402/3/9

فهرست منابع
1. Abd El‐Hack, M.E., H. M. Salem, A.F. Khafaga, S.M. Soliman and M.T. El‐Saadony. 2022. Impacts of polyphenols on laying hens' productivity and egg quality: A review. Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition, 1-20. [DOI:10.1111/jpn.13758]
2. Ahmadi, E., A. Abdollahi, S. Najafipour, M.H. Meshkibaf, M. Fasihi-Ramandi, N. Namdar, S. Abdollahi, S.M. Mousavi, B. SamiZadeh and G.H. Allahverdi. 2016. Surveying the effect of the Phenol compounds on antibacterial activity of herbal extracts: in vitro assessment of herbal extracts in Fasa-Fars Province. Journal of Fasa University of Medical Sciences, 6(2): 210-220 (In Persian).
3. Aleebrahim-Dehkordy, E., M. Rafieian-kopaei, H. Amini Khoei and S. Abbasi. 2019. In Vitro evaluation of antioxidant activity and antibacterial effects and measurement of total Phenolic and Flavonoid contents of Quercus brantii L. fruit extract. Journal of Dietary Supplements, 16(4): 408-416. [DOI:10.1080/19390211.2018.1470126]
4. Alhijazeen, M., E. Mendonca, E.J. Lee and D.U. Ahn. 2018. Effect of oregano essential oil and tannic acid on storage stability and quality of ground chicken meat. Poultry Science, 97: 676-683. [DOI:10.3382/ps/pex285]
5. Barbanti, D. and M. Pasquini. 2005. Influence of cooking conditions on cooking loss and tenderness of raw and marinated chicken breast meat. LWT-Food Science and Technology, 38: 895-901. [DOI:10.1016/j.lwt.2004.08.017]
6. Bowker, B., H. Howking and H. Zhuang 2014. Measurement of water-holding capacity in raw and freeze-dried broiler breast meat with visible and near-infrared spectroscopy. Poultry Science, 93(7): 1834-1841. [DOI:10.3382/ps.2013-03651]
7. Brenes A., A. Viveros, I. Goñi, C. Centeno, F. Saura-Calixto and I. Arija. 2010. Effect of grape seed extract on growth performance, protein and polyphenol digestibilities, and antioxidant activity in chickens. Spanish Journal of Agricultural Research, 8(2): 326-333. [DOI:10.5424/sjar/2010082-1199]
8. Buyse, K., E. Delezie, L. Goethals, N. Van Noten, R. Ducatelle, G.P.J. Janssens and M. Lourenço. 2021. Chestnut tannins in broiler diets: performance, nutrient digestibility and meat quality. Poultry Science, 100(12): 101479. [DOI:10.1016/j.psj.2021.101479]
9. Chouliara, I. and M.G. kontominas. 2006. Combined effect of thyme essentials oil and modification atmosphere packaging to extend shelf life of fresh chicken meat. Studium Press, LLC, USA. 423-441.
10. Davies, A.R. and R.J. Board. 1998. Microbiology of Meat and Poultry. Springer.
11. Drummond, L.S. and D.W. Sun. 2005. Feasibility of water immersion cooking of meat joints: Effect on product quality and yield. Journal of Food Engineering, 77(3): 289-294. [DOI:10.1016/j.jfoodeng.2005.06.032]
12. Ebrahim, R., J.B. Liang, M. Faseleh Jahromi, P. Shokryazdan, M. Ebrahimi, W.L. Chen and Y.M. Goh. 2015. Effects of tannic acid on performance and fatty acid composition of breast muscle in broiler chickens under heat stress. Italian Journal of Animal Science, 14: 572-577. [DOI:10.4081/ijas.2015.3956]
13. Ebrahimi, A., M. Khayami and V. Nejati. 2010. Evaluation of the antibacterial activity of Quercus Persica Jaub & Spach Fruit'S hidroalcoholic extract in disc diffusion method. Journal of Medicinal Plants, 9(33): 26-34 (In Persian).
14. Etemadi, H., M. Rezaei and A.M. Abedian Kenary. 2009. Antibacterial and antioxidant potential of rosemary extract (Rosmarinus officinalis) on shelf life extension of Rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). Iranian Journal of Food Science and Technology, 5(4): 67-77 (In Persian).
15. Farahat, M.H., F.M. Abdallah, H.A. Ali and A. Hernandez-Santana. 2016. Effect of dietary supplementation of grape seed extract on the growth performance, lipid profile, antioxidant status and immune response of broiler chickens. Animal, 1-7.
16. Gorsuch, V. and C.Z. Alvarado. 2010. Postrigor tumble marination strategies for improving color and water holding capacity in normal and pale broiler breast fillets. Poultry Science, 89: 1002-1008. [DOI:10.3382/ps.2009-00023]
17. Huang, Q., X. Liu, G. Zhao, T. Hu and Y. Wang. 2018. Potential and challenges of tannins as an alternative to in-feed antibiotics for farm animal production. Animal Nutrition, 4: 137-150. [DOI:10.1016/j.aninu.2017.09.004]
18. Jung, S., J.H. Choe, B. Kima, H. Yun, A. Zbigniew, Z.A. Kruk and J.O. Cheorun. 2010. Effect of dietary mixture of gallic acid and linoleic acid on antioxidative potential and quality of breast meat from broilers. Meat Science, 86: 520-526. [DOI:10.1016/j.meatsci.2010.06.007]
19. Khosravi, A.D. and A. Behzadi. 2006. Evaluation of the antibacterial activity of the seed hull of Quercus brantii on some gram negative bacteria. Professional Medical Publications, 22(4): 429-432.
20. Liu, H. S., S.U. Mahfuz, D. Wu, Q.H. Shang and X.S. Piao. 2020. Effect of chestnut wood extract on performance, meat quality, antioxidant status, immune function and cholesterol metabolism in broilers. Poultry Science, 99: 4488-4495. [DOI:10.1016/j.psj.2020.05.053]
21. Lo 'Pez-Andre, P.L., G. Luciano, V. Vasta, T. M. Gibson, L. Biondi, A. Priolo and I. Mueller-Harvey. 2013. Dietary quebracho tannins are not absorbed, but increase the antioxidant capacity of liver and plasma in sheep. British Journal of Nutrition, 110: 632-639. [DOI:10.1017/S0007114512005703]
22. Luciano, G., F.J. Monahan, V. Vasta, L. Biondi, M. Lanza and A. Priolo. 2009. Dietary tannins improve lamb meat colour stability. Meat Science, 81: 120-125. [DOI:10.1016/j.meatsci.2008.07.006]
23. Luciano, G., V. Vasta, F.J. Monahan, P. López-Andrés, L. Biondi, M. Lanza and A. Priolo. 2011. Antioxidant status, colour stability and myoglobin resistance to oxidation of longissimus dorsi muscle from lambs fed a tannin-containing diet. Food Chemistry, 124: 1036-1042. [DOI:10.1016/j.foodchem.2010.07.070]
24. Mahfuz, S., Q. Shang and X. Piao. 2021. Phenolic compounds as natural feed additives in poultry and swine diets: a review. Journal of Animal Science and Biotechnology, 12(48): 1-18. [DOI:10.1186/s40104-021-00565-3]
25. Mayahi, S., K. Shojaeian, M. Chaji and Gh. Jalilvand. 2021. Chemical composition, quality characteristics and oxidative stability of lamb meat fed with different levels of Portulaca oleracea. Iranian Journal of Animal Science, 52(2): 79-90 (In Persian).
26. Mohammadi, F., M. Houshmand, R. Naghiha and Sh. Hossieinifar. 2021. Effects of using polyethylene glycol and sodium bicarbonate to improve the nutritional value of tannin containing diet in broilers. Iranian Journal of Animal Science, 52(3): 163-175 (In Persian).
27. Offer, G. and P. Knight. 1988. The structural basis of water-holding in meat. General principles and water uptake in meat processing. In: Developments in meat science, Elsevier Applied Science Publishing Co., Inc, New York. 163-171.
28. Peri'c, L., D. Žiki'c, M. D. Stojˇci'c, V. Tomovi'c, J. Leskovec, A. Levart, J. Salobir, Z. Kanaˇcki, and V. Rezar. 2022. Effect of chestnut tannins and vitamin E supplementation to linseed oil-enriched diets on growth performance, meat quality and intestinal morphology of broiler chickens. Agriculture, 12: 1772. [DOI:10.3390/agriculture12111772]
29. Rasouli, S.Z., S. Zerehdaran, M. Ahani Azari, B. Shabanpour and M. Shamse Shargh. 2013. Genetic analysis of meat quality traits in Japanese quail. Journal of Animal Science Research, 23(4): 1-13.
30. Sadeghian, I., M. Hassanshahian, S. Sadeghian and S. Jamali. 2012. Antimicrobial effects of Quercus Brantii fruits on bacterial pathogens. Jundishapur Journal of Microbiology, 5(3): 465-469. [DOI:10.5812/jjm.3376]
31. Safary, A., H. Motamedi, S. Maleki and S.M. Seyyednejad. 2009. A Preliminary study on the antibacterial activity of Quercus brantii against bacterial pathogens, particularly enteric pathogens. International Journal of Botany, 5: 176-180. [DOI:10.3923/ijb.2009.176.180]
32. Saghghaei, A.R. and M.D. Shakouri. 2016. Effect of adding a microbial phytase and polyethylene glycol to sorghum based diet on growth performance and meat oxidative stability of broiler chickens. Animal Production Research, 5: 53-62 (In Persian).
33. SAS (2005). User's Guide. Version 9. SAS Institute, Cary, NC.
34. Scalbert, A. 1991. Antimicrobial properties of tannins- Review. Phytochemistry, 30(12): 3875-3883. [DOI:10.1016/0031-9422(91)83426-L]
35. Starčević, K., L. Krstulović, D. Brozić, M. Maurić, Z. Stojević, Ž. Mikulec, M. Bajić and T. Mašek. 2015. Production performance, meat composition and oxidative susceptibility in broiler chicken fed with different phenolic compounds. Journal of the Science of Food and Agriculture, 95(6): 1172-1178. [DOI:10.1002/jsfa.6805]
36. Tavassoli, S., S. Mousavi, Z. Emam-Djomeh and S. Razavi. 2011. Comparative study of the antimicrobial activity of Rosmarinus oicinalis L. essential oil and methanolic extract. Middle -East Journal of Scientific Research, 9(4): 467-471.
37. Wen, A., P. Delaquis, K. Stanich and P. Toivonen. 2003. Antilisterial activity of selected phenolic acids. Food Microbiology, 56: 305-311. [DOI:10.1016/S0740-0020(02)00135-1]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb