Gharib Ardekani H, Houshmand M, Naghiha R, Parsaei S. The Consequence of Using Iranian Oak Acorn in Broilers Diet: Evaluation of Some Meat Characteristics. rap 2024; 14 (39) :28-36
URL:
http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1329-fa.html
غریب اردکانی هاجر، هوشمند محمد، نقی ها رضا، پارسایی سیامک. پیامد کاربرد میوه بلوط ایرانی در جیره جوجههای گوشتی: ارزیابی برخی ویژگیهای گوشت. پژوهشهاي توليدات دامي. 1402; 14 (39) :28-36
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1329-fa.html
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه یاسوج
چکیده: (267 مشاهده)
چکیده مبسوط
مقدمه و هدف: در سالهای اخیر، کاربرد افزودنیهای طبیعی و ایمن همانند گیاهان و فرآوردههای گیاهی به دلیل اثرات سودمند آنها بر سلامت و در نتیجه تولید حیوانات، افزایش یافته است. یکی از ترکیبات مهم طبیعی موجود در گیاهان، ترکیبات پلیفنلی بوده که به دلیل داشتن اثرات ضد اکسیداسیونی و ضد باکتریایی مورد توجه فراوان قرار گرفته و بررسیهای زیادی در مورد اثرات مختلف آنها بر جوجههای گوشتی انجام شده است. این پژوهش به منظور بررسی اثر کاربرد جیرهای میوه بلوط ایرانی(Quercus brantii L.) ، به عنوان یک خوراک غنی از ترکیبات فنلی، بر برخی ویژگیهای گوشت سینه جوجههای گوشتی در زمانهای مختلف نگهداری در یخچال (دمای 4 درجه سانتیگراد)، انجام شد.
مواد و روشها: تعداد 160 قطعه جوجه گوشتی یک روزه مخلوط نر و ماده در قالب یک طرح کاملاً تصادفی بین دو تیمار آزمایشی (هر یک با 4 تکرار 20 قطعهای) توزیع و با جیره شاهد (بدون استفاده از میوه بلوط) و یا جیره حاوی 20 درصد میوه بلوط تغذیه شدند. در طول دوره پرورش، جوجهها به ترتیب با جیرههای آغازین (10-1 روزگی)، رشد (24-11 روزگی) و پایانی (42- 25روزگی) تغذیه شدند. در پایان دوره پرورش، از هر تکرار دو قطعه جوجه کشتار شده و از ماهیچه سینه نمونهبرداری و در یخچال نگهداری شد. فراسنجههای مختلف (جمعیت لاکتوباسیلوسها، باکتریهای سرمادوست، انتروباکتریاسهها، کل باکتریهای هوازی، میزان اکسیداسیون لیپید، ظرفیت نگهداری آب و کاهش در اثر پخت) در روزهای 2، 4، 6، 8، 10 و 12 نگهداری اندازهگیری شدند.
یافتهها: نتایج نشانداد استفاده از میوه بلوط جمعیت لاکتوباسیلوسها را در روز ششم و جمعیت کل باکتریهای هوازی را در روزهای ششم و هشتم نگهداری بهطور معنیداری کاهش داد (0/005>p). میزان اکسیداسیون لیپید در گوشت سینه گروه دریافتکننده میوه بلوط در روز دوم نگهداری در مقایسه با گروه شاهد بالاتر بود (0/05>p) اما در سایر روزها، اختلاف معنیداری بین دو تیمار مشاهده نشد. تغذیه جوجهها با میوه بلوط بر ظرفیت نگهداری آب گوشت سینه مرغ در روزهای مختلف نگهداری اثر معنیداری نداشت. در جوجههای تغذیه شده با میوه بلوط، کاهش در اثر پخت گوشت سینه در روز چهارم نگهداری کمتر اما در روز دهم، بیشتر از گروه شاهد بود (0/05>p).
نتیجهگیری: به طور کلی، تحت شرایط انجام این پژوهش، تغذیه جوجهها با میوه بلوط بر اغلب فراسنجههای مورد بررسی، اثر ثابت و معنیداری نداشت.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تغذیه طیور دریافت: 1401/7/26 | ویرایش نهایی: 1402/3/9 | پذیرش: 1401/10/10 | انتشار: 1402/3/9