XML English Abstract Print


چکیده:   (95 مشاهده)
مقدمه: استفاده از آنتی­بیوتیک­ها در تغذیه طیور علاوه بر اهمیت آن­ها در پیشگیری از بیماری­ها، باعث افزایش روز افزون ناهنجاری­های مادرزادی، بیماری­های مزمن، افزایش پدیده مقاومت میکروبی و صدها عارضه کوچک و بزرگ دیگر که به­عنوان معضلات بهداشت کنونی جامعه بشری مطرح می­باشد، نسبت داده می­شود. تمرکز بر رفاه حیوانات، مراقبت از محیط زیست، استفاده محدود از داروها و تولید یک محصول سالم بدون باقی‌مانده‌های شیمیایی که سلامت انسان را به خطر نیاندازد همیشه مورد توجه بوده است. یکی از جایگزین­های مناسب برای آنتی­بیوتیک­ها، به پپتیدهای زیست فعال می­توان اشاره کرد.
مواد و روش­ها: این طرح در قالب طرح کاملاً تصادفی با 240 قطعه جوجه گوشتی یک روزه سویه تجاری راس 308، در شش تیمار و پنج تکرار و هشت قطعه جوجه در هر تکرار استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل: جیره پایه، جیره پایه + 1/0 درصد ویتامین E و 05/0 درصد مادورامایسین، جیره پایه + 05/0 درصد مادورامایسین، جیره پایه + 200 میلی­گرم در کیلوگرم پپتید سوپرورم، جیره پایه +400 میلی­گرم در کیلوگرم پپتید سوپرورم  و جیره پایه + 600 میلی­گرم در کیلوگرم پپتید سوپرورم بودند. اثر تیمارها بر عملکرد، جمعیت میکروبی، ریخت­شناسی روده و ایمنی عمومی جوجه­های گوشتی بررسی شد.
یافته­ها: بیشترین سرانه مصرف و ضریب تبدیل خوراک در پایان دوره مربوط به تیمار شاهد بود در­صورتی که تیمار حاوی آنتی بیوتیک کمترین ضریب تبدیل خوراک را به خود اختصاص داد (P<0/05). افزودن پپتید سوپرورم به مقدار 200 میلی­گرم در هر کیلوگرم از جیره در مقایسه با دیگر تیمارها جمعیت باکتری لاکتوباسیل را افزایش داد در­مقابل افزودن 200و 600 میلی­گرم از پپتید سوپرورم به جیره در مقایسه با تیمار شاهد نتوانسته است جمعیت باکتری کل را تحت تاثیر قرار دهد (P<0/05). تیمارهایی که پپتید زیست فعال سوپرورم دریافت کردند در­مقایسه با گروه شاهد و آنتی بیوتیک میزان قطر کریپت کم­تری داشتند و بیشترین عمق کریپت مربوط به تیمار حاوی آنتی بیوتیک به­همراه ویتامین E و کمترین عمق کریپت از تیمار حاوی 400 میلی­گرم پپتید سوپرورم است (P<0/05). در رابطه با ایمونوگلوبین G در سن 35روزگی بیشترین ایمنی مربوط به تیمار حاوی آنتی بیوتیک و کمترین آن مربوط به تیمار شاهد بود همچنین اثر تیمارهای آزمایشی در سن 42 روزگی توانسته است تیتر آنتی­بادی SRBC در­مقایسه با گروه شاهد افزایش دهد (P<0/05).
نتیجه­گیری: نتایج این آزمایش نشان داد که تیمارهای آزمایشی توانست شاخص­های عملکردی را در سن 11 تا 42 روزگی و برخی از صفات ریخت­شناسی ژژنوم مانند: عمق و قطر کریپت را بهبود دهد. همچنین می­توان بیان کرد که اثر تیمارهای آزمایشی بر جمعیت باکتری کل و لاکتوباسیل و سطح ایمونوگلوبین G (روز 35) و تیتر کل SRBC (روز 42) معنی­دار بود.
 
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه طیور
دریافت: 1401/2/13 | ویرایش نهایی: 1401/11/26 | پذیرش: 1401/3/23

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2023 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb