XML English Abstract Print


دانشگاه زابل
چکیده:   (133 مشاهده)
مقدمه: استفاده از دانه کتان به عنوان یک منبع مکمل انرژی می­تواند رشد بره­ها را تحت تاثیر قرار دهد. این مطالعه با هدف بررسی اثر تغذیه سطوح صفر، 8 درصد و 15 درصد دانه کتان کامل و آسیاب شده بر عملکرد، گوارش­پذیری مواد مغذی، فراسنجه­های خونی و تولید پروتئین میکروبی بره‌های کبوده شیرازی انجام شد.
مواد و روش­ها: به مدت 74 روز تعداد 30 راس بره نر (سن 4±60 روزگی و وزن 5/2±7/23 کیلو‌­گرم) در قالب طرح کاملاً تصادفی به 5 گروه آزمایشی و 6 تکرار اختصاص یافت.
یافته­ها:افزودن دانه کتان (کامل و آسیاب شده) بر عملکرد بره­ها و گوارش‌پذیری مواد مغذی در کل دستگاه گوارش، تاثیر معنی‌داری نداشت، اما گوارش­پذیری چربی­خام در تیمار‌­های حاوی دانه کتان نسبت به تیمار شاهد به طور معنی­داری بهبود یافت (P=0.001). بره‌های دریافت کننده دانه کتان افزایش معنی­داری در غلظت تری­گلیسرید (P=0.03) و کلسترول (P=0.04) سرم نسبت به گروه شاهد داشتند. سطح و شکل فیزیکی دانه کتان تاثیری بر غلظت گلوکز و آلبومین بره­ها نداشت. مشتقات پورینی، ازت میکروبی و تولید پروتئین میکروبی نیز تحت تاثیر تیمار­های آزمایشی قرار نگرفتند.
نتیجه­گیری: دانه کتان در سطح و اشکال مختلف باعث بهبود در گوارش­پذیری چربی خام و افزایش تری­گلیسرید و کلسترول خون شد.
 
     
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تغذیه نشخوارکنندگان
دریافت: 1400/10/2 | ویرایش نهایی: 1401/11/26 | پذیرش: 1400/11/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2023 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb