دوره 14، شماره 39 - ( بهار 1402 )                   جلد 14 شماره 39 صفحات 85-78 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hosseini H, Dehghani M R, Karimi A, Mostafa M, Abarghuei M J. The Effect of Feeding of Different Levels of Whole and Ground Flaxseed on Performance, Digestibility, Blood Parameters and Microbial Protein of Kabodeh Shirazi Lambs. rap 2024; 14 (39) :78-85
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1267-fa.html
حسینی حمیده، دهقانی محمد رضا، کریمی عبدالحمید، یوسف الهی مصطفی، ابرقویی محمد جواد. تاثیر استفاده از سطوح مختلف دانه کامل و آسیاب شده کتان بر عملکرد، گوارش‌پذیری، فراسنجه‌های خونی و پروتئین میکروبی بره‌های کبوده شیرازی. پژوهشهاي توليدات دامي. 1402; 14 (39) :78-85

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1267-fa.html


گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل، زابل، ایران
چکیده:   (295 مشاهده)
چکیده مبسوط
مقدمه و هدف: استفاده از دانه کتان به عنوان یک منبع مکمل انرژی می‌تواند رشد بره‌ها را تحت تاثیر قرار دهد. این مطالعه با هدف بررسی اثر تغذیه سطوح صفر، 8 و 15 درصد دانه کامل و آسیاب شده کتان بر عملکرد، گوارش‌پذیری مواد مغذی، فراسنجه‌های خونی و تولید پروتئین میکروبی بره‌های کبوده شیرازی انجام شد.
مواد و روش‌ها: بهمدت 74 روز تعداد 30 راس بره نر (سن 4±60 روزگی و وزن 2/5±23/7 کیلو‌‌گرم) در قالب طرح کاملاً تصادفی به 5 گروه آزمایشی و 6 تکرار اختصاص یافت.
یافته‌ها: افزودن دانه کتان (کامل و آسیاب شده) بر عملکرد بره‌ها و گوارش‌پذیری مواد مغذی در کل دستگاه گوارش، تاثیر معنی‌داری نداشت، اما گوارش‌پذیری چربی‌خام در تیمار‌‌های حاوی دانه کتان نسبت به تیمار شاهد به‌طور معنی‌داری بهبود یافت (p=0.001). بره‌های دریافت­‌کننده دانه کتان افزایش معنی‌داری در غلظت تری‌گلیسرید (p=0.03) و کلسترول (p=0.04) سرم نسبت به گروه شاهد داشتند. سطح و شکل فیزیکی دانه کتان تاثیری بر غلظت گلوکز و آلبومین بره‌ها نداشت. مشتقات پورینی، ازت میکروبی و تولید پروتئین میکروبی نیز تحت تاثیر تیمار‌های آزمایشی قرار نگرفت.
نتیجه‌گیری: سطح و شکل فیزیکی دانه کتان بر بهبود گوارش‌پذیری چربی خام و افزایش تری‌گلیسرید و کلسترول خون موثر بود.
متن کامل [PDF 1902 kb]   (7 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تغذیه نشخوارکنندگان
دریافت: 1400/10/2 | ویرایش نهایی: 1402/3/9 | پذیرش: 1400/11/10 | انتشار: 1402/3/9

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2023 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb