دوره 13، شماره 35 - ( بهار 1401 )                   جلد 13 شماره 35 صفحات 117-109 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shahpouri M, Dirandeh I, Shohreh B, Kazemifaed M. The Effect of Different Energy Level on Blood Metabolites, Bacterial Population of Small Intestine and Performance of Arian Broiler Chickens. rap 2022; 13 (35) :109-117
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1255-fa.html
شاهپوری محسن، دیرنده عیسی، شهره بهرام، کاظمی فرد محمد. تاثیر سطو‌ح مختلف انرژی بر متابولیت‌های خونی، جمعیت باکتریایی روده و عملکرد جوجه‌های گوشتی نژاد آرین. پژوهشهاي توليدات دامي 1401; 13 (35) :117-109

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1255-fa.html


دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده:   (498 مشاهده)
چکیده مبسوط
مقدمه و هدف:
پرورش دهندگان جوجه گوشتی بر اساس قیمت اقلام خوراک در بازار و امکان دسترسی به آنها، تجربه و سلیقه خود، از جیره­ هایی با ویژگی­ های گوناگون برای تغذیه جوجه­ ها استفاده می ­نمایند. اولین ویژگی جیره که مورد توجه قرار می گیرد، سطح انرژی جیره است. هدف از این پژوهش بررسی تأثیر سطوح مختلف انرژی بر متابولیت­ های خونی، حمعیت میکروبی و عملکرد جوجه­ های گوشتی سویه آرین بود.
مواد و روش­ ها: در این پژوهش از 200 قطعه جوجه گوشتی نژاد آرین یک روزه استفاده شد. پژوهش طی شش هفته و در غالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار، پنج تکرار و 10 قطعه در هر تکرار انجام شد. تیمارهای مورد پژوهش شامل: 1- تیمار شاهد با سطح انرژی توصیه راهنما، 2- 50 کیلوکالری بر کیلوگرم انرژی کمتر نسبت به شاهد، 3- 100 کیلوکالری بر کیلوگرم انرژی کمتر نسبت به شاهد و 4- 150 کیلوکالری بر کیلوگرم انرژی کمتر نسبت به شاهد بود.
یافته­ ها: نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که، کاهش سطح انرژی جیره تا سطح 150 کیلوکالری بر کیلوگرم نسبت به جیره کنترل، تأثیری بر افزایش وزن، ضریب تبدیل غذایی و فلور میکروبی نداشت  (0/05<p). همچنین در مورد فراسنجه­ های خونی، با کاهش سطح انرژی، مقدار گلوکز و لیپو پروتئین­ های با دانسیته بالا (HDL) افزایش معنی­داری را نشان دادند (0/05>p). هیچگونه اثری از تیمارها بر جمعیت باکتریایی روده مشاهده نشد
نتیجه­ گیری: نتایج این آزمایش نشان می ­دهد که کاهش انرژی بر عملکرد پرنده تاثیری ندارد و نشان دهنده آن است که می­توان انرژی جیره در گله­ های آرین را تا سطوح حتی کمتر از 150 کیلوکالری بر کیلوگرم نسبت به جیره کنترل نیز کاهش داد که این موضوع نیاز به انجام آزمایشات تکمیلی دیگری دارد. همچنین با کاهش سطح انرژی، درصد سینه کاهش پیدا کرد که نیاز دارد نسبت انرژی به پروتیین در راهنمای این نژاد باید مورد بازبینی قرار گیرد.
واژه‌های کلیدی: آرین، انرژی، خون گیری، ضریب تبدیل
متن کامل [PDF 1315 kb]   (122 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی
دریافت: 1400/9/13 | ویرایش نهایی: 1401/4/26 | پذیرش: 1400/9/24 | انتشار: 1401/1/10

فهرست منابع
1. Andreotti, M.O., O.M. Junqueira, M.J.B. Barbosa, L.C. Cancherini, L.F. Araujo and E.A. Rodrigues. 2004. Tempo de transito intestinal, desempenho, características de carcaçae composiçao corporal de frangos de corte alimentados com raçoes isoenergéticas formuladas com diferentes níveis de óleo de soja. Revista Brasileira de Zootecnia, 33(4): 870-879. [DOI:10.1590/S1516-35982004000400007]
2. De Man, J.C., D. Rogosa and M.E. Sharpe. 1960. A medium for the cultivation of lactobacilli. Journal of Applied Bacteriology, 23: 130-135. [DOI:10.1111/j.1365-2672.1960.tb00188.x]
3. Donaldson, W.E. 1985. Lipogenesis and body fat in chicks: Effects of calorie-protein ratio and dietary fat. Poultry Science, 64: 1199-1204. [DOI:10.3382/ps.0641199]
4. Dozier, W.A., A. Corzo, M.T. Kidd and S.L. Branton. 2007. Dietary apparent metabolizable energy and amino acid density effects on growth and carcass traits of heavy broilers. Poultry Science, 16: 192-205. [DOI:10.1093/japr/16.2.192]
5. Ferreira, G.D., M.F. Pinto, M.G. Neto, E.H. Ponsano, C.A.Goncalves, I.L. Bossolani and A.G. Pereira. 2015. Accurate adjustment of energy level in broiler chickens diet for controlling the performance and the lipid composition of meat. Ciencia Rural, 45: 104-110. [DOI:10.1590/0103-8478cr20130206]
6. Guillaume, J. and J.D. Summers. 1970. Maintenance energy requirement of the rooster and influence of plane of nutrition on metabolizable energy. Canadian Journal of Animal Science, 50: 363-369. [DOI:10.4141/cjas70-054]
7. Gholipoor, H., M. Rezaei and M. Kazemifard. 2021. Effect of Adding Emulsifier to Diet Containing Different Levels of Energy on Performance, Carcass Characteristics, Gut Microbial Population and Ilium Digestibility in Broiler Chickens. Research on Animal Production, 12: 31-41 (In Persian).
8. Houshmand, M., K. Azhar, I. Zulkifli, M.H. Bejo and A. Kamyab. 2011. Effects of nonantibiotic feed additives on performance, nutrient retention, gut pH, and intestinal morphology of broilers fed different levels of energy. Journal of Applied Poultry Research, 20: 121-128. [DOI:10.3382/japr.2010-00171]
9. Holsheimer, J.P. and E.W. Ruesink. 1993. Effect on performance, carcass composition, yield, and financial return of dietary energy and lysine levels in starter and finisher diets fed to broilers. Poultry Science, 72: 806-815. [DOI:10.3382/ps.0720806]
10. Jafarnejad, S., M. Farkhoy, M. Sadegh and A.R. Bahonar. 2010. Effect of crumble-pellet and mash diets with different levels of dietary protein and energy on the performance of broilers at the end of the third week. Veterinary Medicine International. Article ID 328123, 5 p. [DOI:10.4061/2010/328123]
11. Jin, L.Z., Y.W. Ho, N. Abdullah and S. Jalaludin. 1998. Growth performance, intestinal microbial populations, and serum cholesterol of broilers fed diets containing Lactobacillus cultures. Poultry Science, 77: 1259-1265. [DOI:10.1093/ps/77.9.1259]
12. Kim, J.S., J.T. Kwon, L. Harim, J.H. Kim, S.K. Oh, B.K. Lee, L. Zheng, M.S. Konkuk, B.K. Jung and C.W. An. 2012. Performance and carcass characteristics of two different broiler strains by different levels of metabolizable energy. Korean Journal of Poultry Science, 39: 195-205. [DOI:10.5536/KJPS.2012.39.3.195]
13. Koushandeh, A., M. Chamani, A. Yaghobfar, A.A. Sadeghi and H. Baneh. 2021. Effects of different levels of dietary metabolizable energy and protein on growth performance, energy and protein efficiency ratios and immunity system response of Ross 308 broilers. Animal Science Journal (Pajouhesh & Sazandegi), 130: 89-108 (In Persian).
14. Innis, S.M., V. Pinsk and K. Jacobson. 2006. Dietary lipids and intestinal inflammatory diseases. The Journal Pediatrics, 58: 89-95. [DOI:10.1016/j.jpeds.2006.06.058]
15. Latshaw, J. D., G.B. Havenstein and V.D. Toelle. 1990. Energy level in the laying diet and its effects on the performance of three commercial leghorn strains. Poultry Science, 69: 1998-2007. [DOI:10.3382/ps.0691998]
16. Mahmoodi, M., M. Mazhari, M. Ghoreishi, N. Ziaei and A. Esmaeilpoor. 2014. Effect of energy and protein levels on performance and immune response of broiler chickens during heat stress condition. M.Sc thesis, (In Persian).
17. Maiorka, A., F. Dahlke, A. Penz and A.D. Kessler. 2005. Diets formulated on total or digestible amino acid basis with different energy levels and physical form on broiler performance. Revista Brasileira de Ciência Avícola, 7: 47-50. [DOI:10.1590/S1516-635X2005000100008]
18. Manafi-azar, Gh., M.H. Akhavan, J. Amini and M. Fajri. 2008. Comparison growth and carcass traits of commercial broiler strains in Iran. Animal Science Journal (Pajouhesh & Sazandegi), 78:45-60 (In Persian).
19. Manilla, H.A., F. Husveth and K. Nemeth. 1999. Effects of dietary fat origin on the performance of broiler chickens and on the fatty acid composition of selected tissues. Acta Agraria Kaposváriensis, 3: 47-57.
20. Manzari-Tvakolli, Y., M. Mazhari, O. Esmaeilipour and A. Mousaiee. 2018. Phase feeding with different energy and protein levels in comparison with NRC and Ross feeding system on growth performance, carac:as char:acteristics and blood metabolites of Broilers. Animal Science Journal (Pajouhesh & Sazandegi), 118:45-60 (In Persian).
21. Marcu, A., I. Vacaru Opriş, A. Marcu, M. Nicula, D. Dronca and B. Kelciov. 2012. Effect of different levels of dietary protein and energy on the growth and slaughter performance at"Hybro PN+ broiler chickens. Animal Science Biotechnology, 45: 424-431.
22. Marcu, A., I. Vacaru Opris, G. Dumitrescu, A. Marcu, C.L. Petculescu, M. Nicul, D. Dronca and B. Kelciov. 2013. Effect of diets with different energy and protein levels on breast muscle characteristics of broiler chickens. Pap Animal Science Biotechnology, 46: 333-340.
23. Orduna Hernandez, H.M., J. Salinas-Chavira, M.F. Montano, F. Infante-Rodríguez, O.M. Manríquez, M.L. Vazquez Sauceda and R. Yado-Puente. 2016. Effect of frying fat substitution by vegetable oil and energy. Concentration on diets for productive performance of broilers. CienciaUAT, 10: 44-51. [DOI:10.29059/cienciauat.v10i2.711]
24. Poorghasemi, M., A. Seidavi and A.A. Qotbi. 2012. Effects of fat source on broiler cecum total bacteria, lactobacillus bacteria, and lactic acid bacteria. Annals of Biological Research, 3: 4462-4465.
25. Rosa, P.S., D.E. Faria Filho, F. Dahlke, B.S. Vieira, M. Macari and R.L. Furlan. 2007. Effect of energy intake on performance and carcass composition of broiler chickens from two different genetic groups. Brazilian Journal of Poultry Science, 9: 117-122. [DOI:10.1590/S1516-635X2007000200007]
26. Sallam, K.I. 2007. Antimicrobial and antioxidant effects of sodium acetate, sodium lactate, and sodium citrate in refrigerated sliced salmon. Food control, 18: 566-575. [DOI:10.1016/j.foodcont.2006.02.002]
27. Sonaiya, E.B. 1989. Effects of environmental temperature, dietary energy, sex and age on nitrogen and energy retention in the edible carcass of broilers. British Poultry Science, 30: 735-745. [DOI:10.1080/00071668908417199]
28. Tancharoenrat, P., V. Ravindran, F. Zaefarian and G. Ravindran. 2013. Influence of age on the apparent metabolisable energy and total tract apparent fat digestibility of different fat sources for broiler chickens. Animal Feed Science and Technology, 186: 186-192. [DOI:10.1016/j.anifeedsci.2013.10.013]
29. Tooci, S., M. Shivazad, N. Eila and A. Zarei. 2009. Effect of dietary dilution of energy and nutrients during different growing periods on compensatory growth of Ross broilers. African Journal of Biotechnology, 8(22): 6470-6475. [DOI:10.5897/AJB09.774]
30. Ullah, M.S., T.N. Pasha, Z. Ali, F.M. Saima Khattak and Z. Hayat. 2012. Effects of different prestarter diets on broiler performance, gastro intestinal tract morphometry and carcass yield. Journal of Animal and Plant Sciences, 22: 570-575.
31. Vahdatpour, T., K. Nazeradel, Y. Ebrahimnejad, N. Maheri and H. Eghdam shahriar. 2010. Effect of increasing energo of diets via using different fats onserum blood metabolites of broiler chickens. Animal Science, 3: 3 (In Persian).
32. Varmaghani, S. 2000. Evaluation of production capacity of three commercial chick hybrids is available in Iran (M.Sc. Thesis, in Persian).
33. Vinderola, C.G., N. Bailo and J.A. Reinheimer. 2000. Survival of probiotic microflora in Argentinian yoghurts during refrigerated storage. Food Research International, 33: 97-102. [DOI:10.1016/S0963-9969(00)00011-9]
34. Waldroup, P.W., N.M. Tidwell and A.L. Izat. 1990. The effects of energy and amino acid levels on performance and carcass quality of male and female broilers grown separately. Poultry Science, 69: 1513-1521. [DOI:10.3382/ps.0691513]
35. Zahiraldini, H., S.R. Miraei-Ashtiani, M. Shivazad and A. Nikkhah. 2001. Effect of energy concentrations and nutrient on performance of Arian broiler breeders. Agricultural Science and Technology and Natural Resources, 5: 125-134 (In Persian).
36. Zhang, B., L. Haitao, D. Zhao, Y. Guo and A. Barri. 2011. Effect of fat type and lysophosphatidylcholine addition to broiler diets on performance, apparent digestibility of fatty acids, and apparent metabolizable energy content. Animal Feed Science and Technology, 163: 177-184. [DOI:10.1016/j.anifeedsci.2010.10.004]
37. Zhao, L.H., Q.G. Ma, X.D. Chen and X.X. Hu. 2008. Effects of dietary energy levels and lysine levels on performance and carcass characteristics in Arbor Acres Broilers. Chinese Journal of Animal Science, 44: 35-40.

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2023 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb