دوره 13، شماره 35 - ( بهار 1401 )                   جلد 13 شماره 35 صفحات 117-109 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shahpouri M, Dirandeh I, Shohreh B, Kazemifaed M. The Effect of Different Energy Level on Blood Metabolites, Bacterial Population of Small Intestine and Performance of Arian Broiler Chickens. rap. 2022; 13 (35) :109-117
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1255-fa.html
شاهپوری محسن، دیرنده عیسی، شهره بهرام، کاظمی فرد محمد. تاثیر سطو‌ح مختلف انرژی بر متابولیت‌های خونی، جمعیت باکتریایی روده و عملکرد جوجه‌های گوشتی نژاد آرین. پژوهشهاي توليدات دامي. 1401; 13 (35) :117-109

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1255-fa.html


دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده:   (186 مشاهده)
چکیده مبسوط
مقدمه و هدف:
پرورش دهندگان جوجه گوشتی بر اساس قیمت اقلام خوراک در بازار و امکان دسترسی به آنها، تجربه و سلیقه خود، از جیره­ هایی با ویژگی­ های گوناگون برای تغذیه جوجه­ ها استفاده می ­نمایند. اولین ویژگی جیره که مورد توجه قرار می گیرد، سطح انرژی جیره است. هدف از این پژوهش بررسی تأثیر سطوح مختلف انرژی بر متابولیت­ های خونی، حمعیت میکروبی و عملکرد جوجه­ های گوشتی سویه آرین بود.
مواد و روش­ ها: در این پژوهش از 200 قطعه جوجه گوشتی نژاد آرین یک روزه استفاده شد. پژوهش طی شش هفته و در غالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار، پنج تکرار و 10 قطعه در هر تکرار انجام شد. تیمارهای مورد پژوهش شامل: 1- تیمار شاهد با سطح انرژی توصیه راهنما، 2- 50 کیلوکالری بر کیلوگرم انرژی کمتر نسبت به شاهد، 3- 100 کیلوکالری بر کیلوگرم انرژی کمتر نسبت به شاهد و 4- 150 کیلوکالری بر کیلوگرم انرژی کمتر نسبت به شاهد بود.
یافته­ ها: نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که، کاهش سطح انرژی جیره تا سطح 150 کیلوکالری بر کیلوگرم نسبت به جیره کنترل، تأثیری بر افزایش وزن، ضریب تبدیل غذایی و فلور میکروبی نداشت  (0/05<p). همچنین در مورد فراسنجه­ های خونی، با کاهش سطح انرژی، مقدار گلوکز و لیپو پروتئین­ های با دانسیته بالا (HDL) افزایش معنی­داری را نشان دادند (0/05>p). هیچگونه اثری از تیمارها بر جمعیت باکتریایی روده مشاهده نشد
نتیجه­ گیری: نتایج این آزمایش نشان می ­دهد که کاهش انرژی بر عملکرد پرنده تاثیری ندارد و نشان دهنده آن است که می­توان انرژی جیره در گله­ های آرین را تا سطوح حتی کمتر از 150 کیلوکالری بر کیلوگرم نسبت به جیره کنترل نیز کاهش داد که این موضوع نیاز به انجام آزمایشات تکمیلی دیگری دارد. همچنین با کاهش سطح انرژی، درصد سینه کاهش پیدا کرد که نیاز دارد نسبت انرژی به پروتیین در راهنمای این نژاد باید مورد بازبینی قرار گیرد.
واژه‌های کلیدی: آرین، انرژی، خون گیری، ضریب تبدیل
متن کامل [PDF 1315 kb]   (29 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی
دریافت: 1400/9/13 | ویرایش نهایی: 1401/4/26 | پذیرش: 1400/9/24 | انتشار: 1401/1/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2022 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb