XML English Abstract Print


گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه اراک، ایران
چکیده:   (101 مشاهده)
چکیده مبسوط
مقدمه و هدف:
در پژوهش حاضر، تأثیر سطوح مختلف عصاره پوست بادمجان (solanum melungena) (SME) بر ویژگی­ های اسپرم قوچ نژاد فراهانی در شرایط نگه­داری کوتاه­ مدت مورد مطالعه قرار گرفت.
مواد و روش‌ها: گروه ­های آزمایشی شامل غلظت ­های مختلف عصاره (شاهد)، 2، 4، 6 و 8 میلی گرم در میلی ­لیتر در بافر تریس بودند. نمونه ­های منی از پنج رأس قوچ جمع آوری شد. فراسنجه­ های اسپرماتوزوئید در شرایط مایع در زمان­ های صفر، 24، 48، 72 و 96 ساعت پس از نگه­داری در دمای یخچال بررسی شدند.
یافته‌ها: یافته‌های تحقیق نشان داد که اثر متقابل عصاره پوست بادمجان و زمان ذخیره‌سازی بر تحرک اسپرم، یکپارچگی غشاء، زنده‌مانی و تحرک پیشرونده اسپرم معنی‌دار بود (0/05<p) درصد یکپارچگی غشای اسپرم، در غلظت 2 درصد عصاره بالاترین مقدار بود (0/05<p) و تحرک پیشرونده اسپرم در غلظت 2 درصد بیشتر از سایر گروه‌ها نشان داده شد. با این حال، افزودن 2 درصد اثر بهتری نسبت به سایر تیمارها داشت (0/05<p)
 نتیجه‌گیری: در نتیجه، افزودن عصاره پوست بادمجان در شرایط آزمایشگاهی به مایع منی قوچ در شرایط سرد نگهداری می‌تواند پارامترهای اسپرم را در طی ارزیابی بهبود بخشد.
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی
دریافت: 1400/8/21 | ویرایش نهایی: 1401/1/24 | پذیرش: 1400/11/23 | انتشار: 1401/1/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2022 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb