دوره 13، شماره 35 - ( بهار 1401 )                   جلد 13 شماره 35 صفحات 123-118 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khodadadi H, Khodaei-Motlagh M, Kazemi M, Momeni H. Comparative Assessment the Effect of Eggplant Peel (Solanum melongena) Extract on the Chilled-Stored in Farahani Ram Sperm. rap. 2022; 13 (35) :118-123
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1249-fa.html
خدادادی حمیدرضا، خدایی مطلق مهدی، کاظمی بنچناری مهدی، مومنی حمیدرضا. ارزیابی مقایسه ای تأثیر عصاره پوست بادمجان (Solanum melongena) بر اسپرم قوچ فراهانی در شرایط نگهداری سرد. پژوهشهاي توليدات دامي. 1401; 13 (35) :123-118

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1249-fa.html


گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه اراک، ایران
چکیده:   (185 مشاهده)
چکیده مبسوط
مقدمه و هدف: در پژوهش حاضر، تأثیر سطوح مختلف عصاره پوست بادمجان (SME) (Solanum melongena) بر ویژگی­های اسپرم قوچ نژاد فراهانی در شرایط نگه­داری کوتاه ­مدت مورد مطالعه قرار گرفت.
مواد و روش‌ها: گروه­های آزمایشی شامل غلظت ­های مختلف عصاره (شاهد)، 2، 4، 6 و 8 میلی گرم در میلی­ لیتر در بافر تریس بودند. نمونه ­های منی از پنج رأس قوچ جمع­ آوری شد. فراسنجه­ های اسپرماتوزوئید در شرایط مایع در زمان­های صفر، 24، 48، 72 و 96 ساعت پس از نگه­داری در دمای یخچال بررسی شدند.
یافته‌ها: یافته‌های تحقیق نشان داد که اثر متقابل عصاره پوست بادمجان و زمان ذخیره‌سازی بر تحرک اسپرم، یک پارچگی غشاء، زنده‌مانی و تحرک پیشرونده اسپرم معنی‌دار بود (0/05p<) درصد یکپارچگی غشای اسپرم، در غلظت 2 درصد عصاره بالاترین مقدار بود (0/05p<) و تحرک پیشرونده اسپرم در غلظت 2 درصد بیشتر از سایر گروه‌ها نشان داده شد. با این حال، افزودن 2 درصد اثر بهتری نسبت به سایر تیمارها داشت (0/05p<).
 نتیجه‌گیری: در نتیجه، افزودن عصاره پوست بادمجان در شرایط آزمایشگاهی به مایع منی قوچ در شرایط سرد نگهداری می‌تواند پارامترهای اسپرم را در طی ارزیابی بهبود بخشد.
متن کامل [PDF 884 kb]   (25 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی
دریافت: 1400/8/21 | ویرایش نهایی: 1401/4/26 | پذیرش: 1400/11/23 | انتشار: 1401/1/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2022 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb