دوره 13، شماره 35 - ( بهار 1401 )                   جلد 13 شماره 35 صفحات 92-85 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

tanha T, fathi M, gholami M, rahbar R. Increased Milk Production, Concentration of Unsaturated Fatty Acids and Conjugated Linoleic Acid in the Milk of Holstein Lactating Cows using Monensin. rap 2022; 13 (35) :85-92
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1230-fa.html
تنها تیمور، فتحی مختار، غلامی مهدی، رهبر ربیع. افزایش تولید شیر، اسیدهای چرب غیراشباع و اسید لینولئیک کونژوگه شیر گاوهای شیرده هلشتاین با استفاده از موننسین. پژوهشهاي توليدات دامي 1401; 13 (35) :92-85

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1230-fa.html


گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
چکیده:   (552 مشاهده)
چکیده مبسوط
مقدمه و هدف:
اسید چرب لینولئیک کنژوگه (CLA) موجود در چربی شیر تاثیر مثبتی بر سلامت قلب و عروق دارد لذا تلاش ها بر افزایش این اسید چرب در شیر گاو متمرکز شده است. نشان داده شده است که یونوفرهایی از جمله موننسین در تغذیۀ گاوهای شیرده سبب افزایش عملکرد تولید شیر و توان ایمنی بدن می شوند. علاوه بر آن احتمالاً موننسین با تأثیرات مفید بر تولید شیر و توان ایمنی بدن، بر ترکیب شیر و الگوی اسیدهای چرب شیر گاوهای شیری نیز مؤثراست. بنابراین هدف اصلی از اجرای این آزمایش، بررسی تاثیر موننسین بر تولید، ترکیب و الگوی اسیدهای چرب شیر در گاوهای هلشتاین است.
مواد و روش ­ها: 4 راس گاو شیرده هلشتاین چند شکم زا (میانگین زایش 3/5)  با میانگین وزنی14 ± 507 و روزهای شیردهی 16± 91 روز در قالب یک طرح مربع لاتین چرخشی (گردان) 4× 4 به طور تصادفی به چهار جیره آزمایشی اختصاص داده شدند. جیره‌های آزمایشی شامل سطوح 0، 250، 350 و 450 میلی‌گرم موننسین در کیلوگرم ماده خشک جیره بودند. هر گاو در طی 4 دوره، تمام جیره‌های آزمایشی را دریافت کرد. طول هر دوره آزمایشی 21 روز بود که 14 روز اول هر دوره برای سازش پذیری گاوها و 7 روز آخر برای جمع آوری داده‌ها در نظر گرفته شد. جیره‌های غذایی با استفاده از نرم افزار  NRC(2001) متعادل شدند. نسبت علوفه به کنسانتره در هر چهار جیره، 44 به 56 درصد بود. گاوها روزانه دو بار دوشیده شدند و رکورد هر دو وعده به عنوان رکورد روزانه ثبت می­شد. نمونه های خوراک و پس آخور برای ماده خشک، ماده آلی، پروتئین خام، چربی خام، NDF آنالیز شدند. تولید شیر نیز در دوره 7 روزه جمع آوری داده ها به صورت روزانه ثبت گردید. در روزهای 17 و 18 هر دوره آزمایشی نمونه گیری از شیر انجام شد. الگوی اسیدهای چرب  نمونه شیر در آزمایشگاه تغذیه اداره دامپزشکی ایلام با دستگاه گاز کروماتوگرافی تعیین شد.
یافته­ ها: نتایج این تحقیق نشان داد افزودن موننسین تولید شیر خام و شیر تصحیح شده برای 4 درصد چربی را به طور معنی‌داری افزایش داد (0/05>p). همچنین موننسین، غلظت اسیدهای چرب کوتاه زنجیر در چربی شیر را کاهش داد اما بر غلظت اسیدهای چرب متوسط زنجیر و بلند زنجیر اثر معنی‌داری نداشت. افزودن موننسین غلظت اسیدهای چرب اشباع را کاهش و غیر اشباع های 18:1 (امگا-9) و 18:1 (ترانس-9) و اسید لینولئیک کونژوگه (سیس9-، ترانس-11) شیر را افزایش داد.
نتیجه­ گیری: در مجموع  این پژوهش نشان داد موننسین سبب افزایش تولید شیر، غلظت اسیدهای چرب غیراشباع، اسید لینولئیک کونژوگه چربی شیر و کاهش غلظت اسیدهای چرب کوتاه زنجیر و اسیدهای چرب اشباع در چربی شیر می شود.
متن کامل [PDF 1414 kb]   (112 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تغذیه نشخوارکنندگان
دریافت: 1400/5/26 | ویرایش نهایی: 1401/4/26 | پذیرش: 1400/10/22 | انتشار: 1401/1/10

فهرست منابع
1. Alzahal, O., N.E. Odongo, T. Mustvangwa, M.M. Or-Rashid, T.F. Duffield, R. Bagg, P. Dick, G. Vessie and B.W. McBride. 2008. Effect of monensin and dietary soybean oil on milk fat percentage and milk fatty acid profile in lactating dairy cows. Journal of Dairy Science, 91: 1166-1174. [DOI:10.3168/jds.2007-0232]
2. AOAC. 1990. Official Methods of Analysis. 15th ed. Association of Official Analytical Chemists,
3. Arlington, VA.
4. Bauman, D.E. and J.M. Griinari. 2003. Nutritional regulation of milk fat synthesis. The Annual Review of Nutrition, 23: 203-227.
5. Baumgard, L.H., A.B. Corl, D.E. Dwyer, A. Saebo and D.E. Bauman. 2000. Identification of the conjugated linoleic acid isomer that inhibits milk fat synthesis. The American Journal of Physiology, 278: R179-R184. [DOI:10.1152/ajpregu.2000.278.1.R179]
6. da Silva, D.C., G.T. Santos, A.F. Branco, J.C. Damasceno, R. Kazama, M. Matsushita, J.A. Horst, R. Dassantos and H.V. Petit. 2007. Production performance and milk composition of dairy cows fed whole or ground flaxseed with or without Monensin. Journal of Dairy Science, 90: 2928-2936. [DOI:10.3168/jds.2006-573]
7. Duffield, T.F., A.R. Rabiee and I.J. Lean. 2008. A Meta-Analysis of the impact of monensin in lactating dairy cattle. Part 1. Metabolic effects. Journal of Dairy Science, 91: 1334-1346. [DOI:10.3168/jds.2007-0607]
8. Haimoud, D.A., M. Verney, C. Bayourthe and R. Montcoulon. 1995. Avoparcin and monencin effects on the digestion of nutrients in dairy cows fed a mixed diet. Canadian Journal of Animal Science, 75: 379-385. [DOI:10.4141/cjas95-057]
9. Ghandehari, M., M. Khodaei-Motlagh and M. Kazemi-Bonchenari. 2018. Effects of Supplementation
10. of Chromium, Monensin and Their Combination on Some Blood Metabolites, Liver Enzymes and
11. Insulin in Close-Up Holstein Dairy Cows. Research on Animal Production, 9(20): 53-60.
12. Harfoot, C.G and G.P. Hazlewood. 1997. Lipid metabolism in the rumen. In: P.N. Hobson and C. S. Stewart. The Rumen Microbial Ecosystem. London, UK: Chapman and Hall, 382-419. [DOI:10.1007/978-94-009-1453-7_9]
13. Ipharraguerre, I.R. and J.H. Clark. 2003. Usefulness of ionophores for lactating dairy cows: A review. Animal Feed Science and Technology, 106: 39-57. [DOI:10.1016/S0377-8401(03)00065-8]
14. Jenkins, T.C., R.J. Wallace, P.J. Moate and E.E. Mosley. 2008. Recent advances in biohydrogenation of unsaturated fatty acids within the rumen microbial ecosystem. The Journal of Animal Science, 86: 397-412. [DOI:10.2527/jas.2007-0588]
15. Karcher, E.L., M.M. Pickett, G.A. Varga and S.S. Donkin. 2007. Effect of dietary carbohydrate and monensin on expression of gluconeogenic enzymesin in liver of transition dairy cows. The Journal of Animal Science, 85: 690-699. [DOI:10.2527/jas.2006-369]
16. Mansbridge, R.J and J.S. Blake. 1997. Nutritional factors affecting the fatty acid composition of [DOI:10.1017/S1752756200594630]
17. bovine milk. British Journal of Nutrition, 78 (Suppl. 1), S37-S47
18. Martineau, R., C. Benchaar, H.V. Petit, H. Lapierre, D.R. Ouellet, D. Pellerin and R. Berthiaume. 2007. Effect of lasalosid or monensin supplementation on digestion, ruminal fermentation, blood metabolites, and milk production of lactating dairy cows. Journal of Dairy Science, 90: 5714-5725. [DOI:10.3168/jds.2007-0368]
19. Martinez, C.M., Y.H. Chung, V.A. Ishler, K.M. Bailey and G.A.Varga. 2009. Effects of dietary forage level and monensin on lactation performance, digestibility and fecal excretion of nutrients, and efficiency of feed nitrogen utilization of Holstein dairy cows Journal of Dairy Science, 92: 3211-3221. [DOI:10.3168/jds.2008-1306]
20. Metcalf, L.D., A.A. Schmitz and J.R. Pelka. 1996. Rapid preparation of fatty acid ester from lipids for gas chromatographic analysis. Analytical Chemistry, 38: 514-515. [DOI:10.1021/ac60235a044]
21. McGuffey R.K., L.F. Richardson and J.I.D.Wilkinson. 2001. Ionophores for dairy cattle: current status and future outlook. Journal of Dairy Science, 84 (E. Suppl.): E194-E203. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(01)70218-4]
22. Mohtashami, B., H. Mirzaei Alamouti and H. khalilvandi-behroozyar. 2021. Effects of Monensin on Dry Matter Intake, Milk Production and Healthy of Transition Holstein Dairy Cows. Research on Animal Production, 12(32): 72-79.
23. Mutsvangwa, T., J.K.C. Kramer, C.B. Blackadar, T.F. Duffield, R. Bagg, R.P. Dick, G. Vessie and B.W. McBride. 2003. Short communication: Effects of ab monensin premix on milk fatty acid content during subacute ruminal acidosis in dairy cows. Journal of Dairy Science, 86: 4043-4046. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(03)74015-6]
24. Odongo, N.E., M.M. Or-Rashid, R. Bagg, G. Vessie, P. Dick, E. Kebreab, J. France and B.W. McBride. 2007. Long-term effect of feeding monensin on milk fatty acid composition in lactating dairy cows. Journal of Dairy Science, 90: 5126-5133. [DOI:10.3168/jds.2007-0242]
25. Phipps, R.H., J.I.D. Wilkinson, L.J. Jonkert, M. Tarrant, A.K. Jones and A. Hodjet. 2000. Effect of Monensin on milk production of Holstein-freisian dairy cows. Journal of Dairy Science, 83: 2789-2794. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(00)75176-9]
26. Plaizier, J.C., A.M. Fairfield, P.A. Azevedo, A. Nikkhah, T.F. Duffield, G.H. Crow, R. Bagg, P. Dick and B.W. McBride. 2005. Effect of monensin and stage of lactation on variation of Blood metabolites within twenty-four hours in dairy cows. Journal of Dairy Science, 88: 3595-3602. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(05)73044-7]
27. Ruiz, R., Albrecht, G.L. Tedeschi, L.O. Jarvis, G. Russel and J.B. Fox. 2001. Effect of monensin on the performance and nitrogen utilization of lactating dairy cows consuming fresh forage. Journal of Dairy Science, 84: 1717-1727. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(01)74607-3]
28. Ramanzin, M., L. Bailoni, S. Schiavon and G. Bittante. 1997. Effect of Monensin on milk production
29. and efficiency of dairy cows fed two diets differing in forage to concentrate ratios. Journal of Dairy
30. Science, 80: 1136-1142.
31. Shingfield, K.J. and J.M. Griinari. 2007. Role of biohydrogenation intermediates in milk fat depression. The European Journal of Lipid Science and Technology, 109: 799-816. [DOI:10.1002/ejlt.200700026]
32. Tahmazi, Y., Y.A. Alijo, R. Pirmohammadi and A. Taghizadeh. 2021. Effect of linoleic acid conjugate (CLA) on production performance, energy balance, milk production and its compositions and some blood parameters in Holstein dairy cows during transition period. Animal Science Research, 30(3): 25-35.
33. Van Soest, P.J., J.B. Robertson and B.A. Lewis. 1991. Methods for dietary fiber, neutral detergent
34. fiber and non-starch polysaccharide in relation to animal nutrition. Journal of Dairy Science, 74: 3583-3597. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(91)78551-2]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2023 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb