دوره 12، شماره 34 - ( زمستان 1400 )                   جلد 12 شماره 34 صفحات 59-52 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nejadkhirollah M, Nobakht A. The Effects of Composition Antibiotic, Symbiotic and Pepermintpowder on Performance, carcass Traits and Blood Biochemical Parameters of Broilers. rap. 2021; 12 (34) :52-59
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1202-fa.html
نژاد خیراله مهدی، نوبخت علی. اثرات ترکیبات پادزیست، سین‌بیوتیک و پودر نعناع بر عملکرد رشد، صفات لاشه و شاخص‌های بیوشیمیایی خون جوجه‌های گوشتی‌‌. پژوهشهاي توليدات دامي. 1400; 12 (34) :59-52

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1202-fa.html


گروه علوم دامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه، مراغه، ایران
چکیده:   (215 مشاهده)
چکیده مبسوط
مقدمه و هدف: استفاده از افزودنی‌های غذایی مختلف در جیره‌های غذایی حیوانات مزرعه ای از جمله طیور، نقش مهمی در بهبود سطح سلامتی، افزایش مقدار تولیدات و بهبود کیفیت فرآورده‌های تولیدی آنها دارد. امروزه افزودنی‌های تهیه شده از تولیدات میکروبی و گیاهان دارویی از جمله افزودنی رایج مورد استفاده در تغذیه  جوجه‌های گوشتی می‌باشند. این تولیدات اثرات سوئی بر عملکرد جوجه‌ها نداشته و استفاده از آنها در جیره‌های جوجه‌های گوشتی مورد استقبال مصرف کنندگان قرار گرفته است. این آزمایش به منظور بررسی اثرات استفاده از ترکیبات پادزیست، سین‌بیوتیک و پودر نعناع برعملکرد، صفات لاشه و شاخص‌های خونی جوجه‌های‌گوشتی‌‌ انجام شد.
مواد و روش‌ها: در این آزمایش تعداد 240 قطعه جوجه‌‌گوشتی سویه Ross -308  در 5 تیمار، 4 تکرار و 12 قطعه جوجه در هر تکرار، در قالب طرح کاملاً تصادفی دردو دوره آزمایشی شامل: رشد (11 تا 24 روزگی) و پایانی (25 تا 42 روزگی) مورد استفاده قرار گرفتند. جیره‌های غذایی شامل: 1) جیره‌ شاهد (بدون افزودنی)، 2) جیره‌ حاوی پادزیست (100 قسمت در میلیون در هر کیلوگرم از جیره)،  3) جیره ‌حاوی سین‌بیوتیک (0/5 و 0/25 گرم در کیلوگرم در دوره‌های رشد و پایانی)، جیره‌ حاوی پودر نعناع (1 درصد جیره) و 5) جیره‌ حاوی سین‌بیوتیک (0/5 و 0/25 گرم در کیلوگرم در دوره‌های رشد و پایانی)، + 1 درصد پودر نعناع بودند.
یافته‌ها: در پایان آزمایش نتایج حاصله نشان داد که استفاده از پودر نعناع در دوره‏ رشد، وزن‏ نهایی جوجه‌ها را در مقایسه با سایر جیره‌های آزمایشی کاهش داد (0/05p<). در دوره‌‏ پایانی، استفاده از تمامی افزودنی‏ ها (نعناع، سین‏بیوتیک و پادزیست) نسبت به گروه شاهد، میانگین افزایش وزن روزانه را بهبود داده وموجب کاهش ضریب ‏‌تبدیل‏ خوراک شدند (0/05p<). در ‏کل دوره آزمایش، استفاده از تمامی افزودنی‏ها در مقایسه با شاهد، میانگین افزایش وزن روزانه ‏را بهبود دادند (0/05p<). تیمارهای آزمایشی بر مصرف خوراک روزانه اثر نداشتند. تیمارهای آزمایشی به طور معنی‏داری وزن نسبی بورس‏فابریسیوس را نسبت به تیمار شاهد کاهش دادند (0/05>p). به طوری که کمترین وزن نسبی بورس ‏فابریسیوس مربوط به تیمار نعناع و بیشترین مقدار مربوط به تیمار شاهد بود. تیمار نعناع + سین‏بیوتیک غلظت  LDLرا نسبت به سایر تیمارهای آزمایشی کاهش داد (0/05>p).
نتیجه‌گیری: به طور کلی استفاده از افزودنی‌ها در سطوح توصیه شده می‌تواند اثرات سودمندی بر رشد، سطح ایمنی و صفات خونی جوجه‌های گوشتی داشته باشد.
 
متن کامل [PDF 1134 kb]   (63 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه طیور
دریافت: 1400/2/21 | ویرایش نهایی: 1400/11/16 | پذیرش: 1400/4/7 | انتشار: 1400/11/13

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2022 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb