Nejadkhirollah M, Nobakht A. The Effects of Composition Antibiotic, Symbiotic and Pepermintpowder on Performance, carcass Traits and Blood Biochemical Parameters of Broilers. rap. 2021; 12 (34) :52-59
URL:
http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1202-fa.html
نژاد خیراله مهدی، نوبخت علی. اثرات ترکیبات پادزیست، سینبیوتیک و پودر نعناع بر عملکرد رشد، صفات لاشه و شاخصهای بیوشیمیایی خون جوجههای گوشتی. پژوهشهاي توليدات دامي. 1400; 12 (34) :59-52
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1202-fa.html
گروه علوم دامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه، مراغه، ایران
چکیده: (289 مشاهده)
چکیده مبسوط
مقدمه و هدف: استفاده از افزودنیهای غذایی مختلف در جیرههای غذایی حیوانات مزرعه ای از جمله طیور، نقش مهمی در بهبود سطح سلامتی، افزایش مقدار تولیدات و بهبود کیفیت فرآوردههای تولیدی آنها دارد. امروزه افزودنیهای تهیه شده از تولیدات میکروبی و گیاهان دارویی از جمله افزودنی رایج مورد استفاده در تغذیه جوجههای گوشتی میباشند. این تولیدات اثرات سوئی بر عملکرد جوجهها نداشته و استفاده از آنها در جیرههای جوجههای گوشتی مورد استقبال مصرف کنندگان قرار گرفته است. این آزمایش به منظور بررسی اثرات استفاده از ترکیبات پادزیست، سینبیوتیک و پودر نعناع برعملکرد، صفات لاشه و شاخصهای خونی جوجههایگوشتی انجام شد.
مواد و روشها: در این آزمایش تعداد 240 قطعه جوجهگوشتی سویه Ross -308 در 5 تیمار، 4 تکرار و 12 قطعه جوجه در هر تکرار، در قالب طرح کاملاً تصادفی دردو دوره آزمایشی شامل: رشد (11 تا 24 روزگی) و پایانی (25 تا 42 روزگی) مورد استفاده قرار گرفتند. جیرههای غذایی شامل: 1) جیره شاهد (بدون افزودنی)، 2) جیره حاوی پادزیست (100 قسمت در میلیون در هر کیلوگرم از جیره)، 3) جیره حاوی سینبیوتیک (0/5 و 0/25 گرم در کیلوگرم در دورههای رشد و پایانی)، جیره حاوی پودر نعناع (1 درصد جیره) و 5) جیره حاوی سینبیوتیک (0/5 و 0/25 گرم در کیلوگرم در دورههای رشد و پایانی)، + 1 درصد پودر نعناع بودند.
یافتهها: در پایان آزمایش نتایج حاصله نشان داد که استفاده از پودر نعناع در دوره رشد، وزن نهایی جوجهها را در مقایسه با سایر جیرههای آزمایشی کاهش داد (0/05p<). در دوره پایانی، استفاده از تمامی افزودنی ها (نعناع، سینبیوتیک و پادزیست) نسبت به گروه شاهد، میانگین افزایش وزن روزانه را بهبود داده وموجب کاهش ضریب تبدیل خوراک شدند (0/05p<). در کل دوره آزمایش، استفاده از تمامی افزودنیها در مقایسه با شاهد، میانگین افزایش وزن روزانه را بهبود دادند (0/05p<). تیمارهای آزمایشی بر مصرف خوراک روزانه اثر نداشتند. تیمارهای آزمایشی به طور معنیداری وزن نسبی بورسفابریسیوس را نسبت به تیمار شاهد کاهش دادند (0/05>p). به طوری که کمترین وزن نسبی بورس فابریسیوس مربوط به تیمار نعناع و بیشترین مقدار مربوط به تیمار شاهد بود. تیمار نعناع + سینبیوتیک غلظت LDLرا نسبت به سایر تیمارهای آزمایشی کاهش داد (0/05>p).
نتیجهگیری: به طور کلی استفاده از افزودنیها در سطوح توصیه شده میتواند اثرات سودمندی بر رشد، سطح ایمنی و صفات خونی جوجههای گوشتی داشته باشد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تغذیه طیور دریافت: 1400/2/21 | ویرایش نهایی: 1400/11/16 | پذیرش: 1400/4/7 | انتشار: 1400/11/13