دوره 12، شماره 34 - ( زمستان 1400 )                   جلد 12 شماره 34 صفحات 10-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghazvinian K, Ahmadi Hamedani M, Kafshdouzan K. The Effect of Ceratonia siliqua in Comparison with Antibiotics and Prebiotics on Performance, Carcass Characteristics, Immune System, and Blood Parameters of Broiler Chickens. rap. 2021; 12 (34) :1-10
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1116-fa.html
قاسمی زهرا، قزوینیان خسرو، احمدی همدانی محمود، کفشدوزان خاطره. تأثیر صمغ دانه خرنوب (Ceratonia Siliqua) در مقایسه با آنتی‌بیوتیک و پری بیوتیک برعملکرد، خصوصیات لاشه، سیستم ایمنی و فراسنجه‌های خونی جوجه‌های گوشتی. پژوهشهاي توليدات دامي. 1400; 12 (34) :10-1

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1116-fa.html


گروه علوم دامی دانشکده دامپزشکی و دامپروری دانشگاه سمنان، سمنان، ایران
چکیده:   (654 مشاهده)

چکیده مبسوط 

مقدمه و هدف: بهبود عوامل موثر در تولید جوجه­ های گوشتی یکی از مهم­ترین اهداف صنعت پرورش طیور در کل دنیا می‌باشد. امروزه مکمل‌های طبیعی رشد جهت رسیدن به عملکرد بهینه طیور ارائه شده است که در این میان می‌توان به پری­ بیوتیک­ ها و گیاهان دارویی اشاره کرد که به­ منظور بهبود سرعت رشد و یا سلامتی پرندگان مورد استفاده قرار گرفته ­اند. این تحقیق به ­منظور بررسی تأثیر آنتی‌بیوتیک، پری­بیوتیک و صمغ دانه خرنوب بر عملکرد، خصوصیات لاشه، سیستم ایمنی و فراسنجه ­های خونی جوجه‌های گوشتی انجام شد.
مواد و روش‌ها: در این پژوهش آزمایشی در قالب طرح پایه کاملاً تصادفی با استفاده از 300 جوجه گوشتی سویه راس 308 انجام شد. جوجه ­ها در 6 تیمار و 5 تکرار (هر تکرار 10 جوجه) توزیع شدند. تیمارهای آزمایشی شامل: 1) شاهد با جیره پایه بر اساس کاتالوگ (فاقد آنتی ­بیوتیک و هرگونه محرک رشد)، 2) آنتی ­بیوتیک ویرجینیامایسین 100میلی گرم بر کیلوگرم جیره، 3) پری­بیوتیک سلماناکس 25 میلی­ گرم بر کیلوگرم جیره، 4) پری­بیوتیک سلماناکس 50
میلی­ گرم بر کیلو گرم جیره، 5) صمغ دانه خرنوب 25 میلی گرم بر کیلو گرم جیره و 6) صمغ دانه خرنوب 50 میلی­ گرم بر کیلو­گرم جیره.

یافته­ ها: نتایج نشان داد صمغ دانه در هر دو دز تاثیری بر خوراک مصرفی نداشته و بیشترین افزایش وزن در تیمار سلماناکس پری­بیوتیک 50 میلی ­گرم در کیلوگرم مشاهده شد. بهترین ضریب تبدیل خوراک در تیمار سلماناکس پری­بیوتیک 50 میلی­ گرم در کیلوگرم مشاهده گردید.  درصد سینه به طور معنی‌داری  با افزودن 50 میلی‌گرم پری‌بیوتیک در مقایسه با گروه شاهد بیشترین بود (0/05p<). وزن بورس فابریسیوس و تیتر آنتی ­بادی‌ تولید شده بر علیه نیوکاسل با افزودن 50 میلی‌گرم پری‌بیوتیک  نسبت به شاهد افزایش معنی ­داری داشتند (0/05p<). همچنین میانگین غلظت کلسترول و LDL در گروه‌های سلماناکس و صمغ دانه خرنوب در سطوح 50 میلی‌گرم، کاهش معنی­ داری نسبت به گروه شاهد داشت.
نتیجه­ گیری: اگرچه افزودن صمغ دانه خرنوب در جیره جوجه‌های گوشتی بر عملکرد، خصوصیات لاشه اختلاف معنی­ داری را نسبت به شاهد ایجاد نکرد ولی نسبت به گروه آزمایشی حاوی آنتی ­بیوتیک بازدهی بهتری داشت. با توجه به اثرات مثبت پری­بیوتیک و صمغ دانه خرنوب، می­توان با استفاده از این ترکیبات به ­عنوان محرک رشد، زمینه حذف آنتی­بیوتیک­ها از جیره طیور را فراهم نمود.
 
متن کامل [PDF 877 kb]   (188 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه طیور
دریافت: 1399/3/30 | ویرایش نهایی: 1400/11/16 | پذیرش: 1400/4/30 | انتشار: 1400/11/13

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2022 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb