XML English Abstract Print


دانشگاه بیرجند
چکیده:   (122 مشاهده)
به منظور تعیین اثرات نانوذرات اکسید روی بر عملکرد، شاخص­­های کیفی تخم مرغ و وضعیت پاداکسندگی مرغ­های تخم­گذار، آزمایشی با  96 قطعه مرغ تخم­گذار سویه بونز در اوج تولید (29-37 هفته) در قالب طرح کاملا˝ تصادفی حاوی 3 تیمار با 4 تکرار و 8 قطعه مرغ در هر تکرار اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل گروه شاهد (بدون افزودنی) و گروه شاهد همراه با دو سطح 100 و 200 میلی­گرم نانواکسید روی بر کیلوگرم جیره بودند. پرندگان در طی 8 هفته آزمایش با جیره­های آزمایشی تغذیه شدند. یافته­ها نشان دادند که مکمل نانواکسید روی باعث افزایش گرم تخم مرغ تولیدی (35-32 هفتگی) و کاهش مصرف خوراک (31-28 هفتگی) در مقایسه با شاهد شد. با افزایش مکمل نانواکسید روی، واحد هاو در هفته­های 31 و 35 و صفات کیفی پوسته تخم مرغ شامل مقاومت پوسته (در 31 و 35 هفتگی) و وزن مخصوص و وزن نسبی پوسته تخم مرغ (در 35 هفتگی) در مقایسه با شاهد افزایش یافت (05/0>P). غلظت پروتئین تام، لیپوپروتئین با چگالی بالا، آهن خون و عیار پادتن بر ضد نیوکاسل تحت تاثیر سطح مکمل نانواکسید روی قرار نگرفت. استفاده از مکمل نانوذرات اکسید روی سبب کاهش  غلظت کلسترول، تری­گلیسرید، لیپوپروتئین با چگالی پایین، غلظت مالون دی­آلدئید خون و زرده و میزان فعالیت آنزیم آلانین ترانس­آمیناز شد (05/0>P). استفاده از مکمل نانوذرات اکسید روی باعث افزایش عیار پادتن بر ضد آنفلوآنزا و افزایش غلظت روی در خون شد (05/0>P).  نتایج این آزمایش نشان داد که استفاده از سطح 200 میلی­گرم مکمل نانوذرات اکسید روی در جیره مرغ تخم­گذار باعث بهبود شاخص­های عملکردی، واحد هاو، کیفیت پوسته تخم­مرغ، کاهش لیپیدهای خون و پاسخ ایمنی در مرغ­های تخم­گذار شد.
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه طیور
دریافت: 1399/1/9 | ویرایش نهایی: 1400/4/5 | پذیرش: 1399/12/18

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2021 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb