دوره 12، شماره 32 - ( تابستان 1400 )                   جلد 12 شماره 32 صفحات 10-1 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Javadifar A, Hosseini-Vashan S J, Montazertorbati M B, Shamshirgran Y. (2021). The Effect of Zinc Oxide Nanoparticles on Production Performance, Egg Quality Traits and Antioxidant Status of Laying Hens. Res Anim Prod. 12(32), 1-10. doi:10.52547/rap.12.32.1
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1095-fa.html
جوادی فر امیر، حسینی واشان سید جواد، منتظر تربتی محمدباقر، شمشیرگران یاسمن. اثرات نانو ذرات اکسید روی بر صفات عملکرد، شاخص های کیفی تخم مرغ و وضعیت پاداکسندگی مرغ های تخم گذار پژوهشهاي توليدات دامي 1400; 12 (32) :10-1 10.52547/rap.12.32.1

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1095-fa.html


1- دانشگاه بیرجند
چکیده:   (2623 مشاهده)
    به ­منظور تعیین اثرات نانوذرات اکسید روی بر عملکرد، شاخص­ های کیفی تخم­مرغ و وضعیت پاداکسندگی مرغ ­های تخم ­گذار، آزمایشی با 96 قطعه مرغ تخم ­گذار سویه بونز در اوج تولید (29-37 هفته) در قالب طرح کاملا˝ تصادفی حاوی 3 تیمار با 4 تکرار و 8 قطعه مرغ در هر تکرار اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل گروه شاهد (بدون افزودنی) و گروه شاهد همراه با دو سطح 100 و 200 میلی­ گرم نانواکسید روی بر کیلوگرم جیره بودند. پرندگان در طی 8 هفته آزمایش با جیره ­های آزمایشی تغذیه شدند. یافته ­ها نشان دادند که مکمل نانواکسید روی باعث افزایش گرم تخم ­مرغ تولیدی (35-32 هفتگی) و کاهش مصرف خوراک (31-28 هفتگی) در مقایسه با شاهد شد. با افزایش مکمل نانواکسید روی، واحد هاو در هفته­ های 31 و 35 و صفات کیفی پوسته تخم مرغ شامل مقاومت پوسته (در 31 و 35 هفتگی) و وزن مخصوص و وزن نسبی پوسته تخم­ مرغ (در 35 هفتگی) در مقایسه با شاهد افزایش یافت (0/05>p). غلظت پروتئین تام، لیپوپروتئین با چگالی بالا، آهن خون و عیار پادتن بر ضدنیوکاسل تحت تاثیر سطح مکمل نانواکسید روی قرار نگرفت. استفاده از مکمل نانوذرات اکسید روی سبب کاهش غلظت کلسترول، تری­ گلیسرید، لیپوپروتئین با چگالی پایین، غلظت مالون دی­ آلدئید خون و زرده و میزان فعالیت آنزیم آلانین ترانس ­آمیناز شد (0/05>p). استفاده از مکمل نانوذرات اکسید روی باعث افزایش عیار پادتن بر ضدآنفلوآنزا و افزایش غلظت روی در خون شد (0/05>p).  نتایج این آزمایش نشان داد که استفاده از سطح 200 میلی­ گرم مکمل نانوذرات اکسید روی در جیره مرغ تخم ­گذار باعث بهبود شاخص ­های عملکردی، واحد هاو، کیفیت پوسته تخم­مرغ، کاهش لیپیدهای خون و پاسخ ایمنی در مرغ ­های تخم­ گذار شد.
متن کامل [PDF 1349 kb]   (703 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه طیور
دریافت: 1399/1/9 | پذیرش: 1399/12/18

فهرست منابع
1. Abedini, M., F. Shariaatmadari, M.A. Karimi-Torshizi, H. Ahmadi and E. Shahraki. 2018. Effects of zinc oxide nanoparticles on performance, egg quality, tissue zinc content, bone parameters, and antioxidative status in laying hens. Biological Trace Element Research, 184: 259-267. [DOI:10.1007/s12011-017-1180-2]
2. Ahmadi, F., Y. Ebrahimnezhad, N. Maheri and J. Ghiasi Ghalehkandi. 2013. The effects of zinc oxide nanoparticle on performance, digestive organs and serum lipid concentration in broiler chickens during starter period. International Journal of Bioscience Cesek, 7: 23-29. [DOI:10.12692/ijb/3.7.23-29]
3. Arabi, H.A., M.M. Tabatabdei, A. Fadayifar, S. Torkashvand, A.A. Bahari, P. Zamani, D. Alipour and A.H. Dezfoulian. 2011. Effects of supplementing organic zinc, with or without copper, on performance, plasma minerals and some enzymes activities in mehraban male lambs. Journal of Animal Science Researches, 21(3): 111-122.
4. Dawei, A., Z. Wang and A. Zhau. 2010. Protective effects of nano-Zno on the primary cutture mice intestinal epithelial cells in invitro against oxidative injury. World Journal of Agricultural Science, 6(2): 149-153.
5. Anil, K.C., J.V. Ramana, P.J. Rama, S.D. Sudheer and S. Shakeela. 2012. Dietary supplementation of Zinc sulphate and zinc-methionine: changes in levels of mineral composition. Journal of Animal Production Advances, 2(9): 409-419.
6. Bahakaim, A.S.A., H.A. Abdel Magied, S.M.H. Osman, A.S. Omar, N.Y. Abdelmalak and N.A. Ramadan. 2013. Effect of using different levels and sources of zinc in layer's diets on egg zinc enrichment. Egyptian Poultry Science Journal, (34) (I): 39-56. [DOI:10.21608/epsj.2014.5305]
7. Brown, L. and S. Pentland. 2007. Health infertility organization: Male infertility-improving sperm quality. Acubalance wellness Centre Ltd. Onwest 8thAve. in Voncover BC. Canada.
8. Francisco, H.S.J., R. Facundo, C.C.C.P. Diana, M.G. Fidel, E.M. Alberto, D.J.P.G. Amaury, T.P. Humberto and M.C. Gabriel. 2008. The antimicrobial sensitivity of Streptococcus mutans to nanoparticles of silver, zinc oxide and gold. Nanomedicine: Nanotechnology, Biology and Medicine, 4: 237-240. [DOI:10.1016/j.nano.2008.04.005]
9. Karami, M., M. Torki and H. Mohammadi. 2018. Effect of dietary supplemental chromium methionine, zinc oxide, and ascorbic acid on performance, egg quality traits and blood parameters of laying hens subjected to heat stress. Journal of applied Animal Research, 46(1): 1174-1184. [DOI:10.1080/09712119.2018.1481411]
10. Kaya, S., H.O. Mucaliar, S.F. Haliliglu and H. Ipek. 2001. Effect of dietary vitamin A and zinc on egg yield and some blood parameters of laying hens. Turkish Journal of Veterinary and Animal Science, 25: 763-769.
11. Khajaren, J., S. Khajaren, C.J. Rapp, T.A. Ward, J.A. Jahnson and T.M. Falker. 2006. Effects of zinc and manganese amino acid complexes (Availa-z/m) on layer production and egg quality. http://US zinpro.Com/Research/ZPA/ZPA0048.htm.
12. Hazim, J. and H.M. Mahmood. 2011. Effect of dietary zinc on certain blood traits of broiler breeder chickens. International Journal of Poultry Science, 10: 807-813. [DOI:10.3923/ijps.2011.807.813]
13. Huang, Y.L., X.G. Luo and B. Liu. 2007. An optimal dietary zinc level of broiler chicks fed a corn-soybean meal diet. Poultry Science, 86: 2582-2589. [DOI:10.3382/ps.2007-00088]
14. Hudson, B.P., W.A. Dozier III, J.L. Wilson, J.E. Sander and T.L. Ward. 2004. Reproductive performance and immune status of caged broiler breeder hens provided diets supplemented with either inorganic or organic sources of zinc from hatching to 65 wk of age. Journal of Applied Poultry Research, 13: 349-359. [DOI:10.1093/japr/13.2.349]
15. Jahanian, R. and E. Rasouli. 2015. Effects of dietary substitution of zinc-methionine for inorganic zinc sources on growth performance, tissue zinc accumulation and some blood parameters in broiler chicks. Journal of Animal Physiology and Animal Nature, 99(1): 50-58. [DOI:10.1111/jpn.12213]
16. Mabe, I., C. Rapp, M. Bain and Y. Nyss. 2003. Supplementation of a corn-soy bean meadiet wit manganese, cupper and zinc from organic or inorganic source improve eggshell quality in aged laying hens. Poultry Science Journal, 82: 1903-1913. [DOI:10.1093/ps/82.12.1903]
17. Mokhtari, M., M. Shariati and N. geshmardi. 2007. Oral effects of lead on thyroid hormones and liver enzymes in rats. Hormozgan Medical Journal, 11(2): 115-20.
18. Mohammadi, B. and M.R. Akbari. 2016. Effects of zinc oxide nanoparticles on immune system function, antioxidant status, and performance of broiler chickens fed wheat-based diets. Journal of Animal Science Researches, 27(1): 103-114 (In Persian).
19. Namera, M.M., M. Hla, M. Abdel Wahed and H.M. Fayek. 2008. Evolution of different sources of dietary zinc supplementation for Japanese Quail: 2-laying performance. Poultry Science, 29: 127-143.
20. Nys, Y., J. Gautron, M.D. Mckee, J.M. Garcia-Ruiz and M. Hincke. 2010. Biochemical and functional characterization of eggshell matrix proteins. Poultry Science, 57: 401-403. [DOI:10.1079/WPS20010029]
21. Park, S.W., H. Namkung, H.J. Ahn and I.K. Paik. 2004. Production of iron enriched eggs of laying hens. Department of Animal Science, 456-756.
22. Pour Reza, J. and A. Nikkhah. 2003. Broiler breeder (Translated). Isfahan University of Technology. Isfahan, Iran, 360 pp (In Persian).
23. Rai, M., A. Yadav and A. Gade. 2009. Silver nanoparticles as a new generation of antimicrobials. Biotechnology Advances, 27: 76-83. [DOI:10.1016/j.biotechadv.2008.09.002]
24. Salabi, F.M. Bujarpoor, J. Fayazi, S. Salari and M. Nazari. 2011. Effects of different levels of zinc on theperformance and carcass characteristics of broiler reared under heat stress condition. Journal of Animaland Veterinary Advances, 10: 1332-1335. [DOI:10.3923/javaa.2011.1332.1335]
25. Sarvari, B.G., A.H. Seyedi, H.A. Shahryar, M. Sarikhan and S.Z. Ghavidel. 2015. Effects of dietary zinc oxide and a blend of organic acids on broiler live performance, carcass traits and serum parameters. Brazilian Journal of Poultry Science, 17: 39-46. [DOI:10.1590/1516-635XSPECIALISSUENutrition-PoultryFeedingAdditives039-046]
26. Soroush, Z., S. Salari, M. Sari, J. Fayazi and S. Tabataii. 2015. Effects of different levels of zinc on performance, egg quality traits and some blood parameters of laying hens. Research on Animal Production, 6(11): 19-27 (In Persian).
27. Swiatkiewicz, S. and J. Koreleski. 2008. The effect of zinc and manganese source in the diet for laying hens on eggshell and bones quality. Veterinarni Medicina, 53:555-563. [DOI:10.17221/1966-VETMED]
28. Tabatabaie, M.M., H. Aliarab, A.A. Saki, A. Ahmadi and S.A. Hosseini Siyar. 2007. Effect of different sources of zinc on egg quality and hen performance. Pakistan Journal of Biological Science, 10: 3476-3478. [DOI:10.3923/pjbs.2007.3476.3478]
29. Tsai, Y.H., S.Y. Mao, M.Z. Li, J.T. Huang and T.F. Lien. 2016. Effects of nanosize zinc oxide on zinc retention, eggshell quality, immune response and serum parameters of aged laying hens. Department of Animal Science, National Chiayi University, Chiayi, Taiwan. [DOI:10.1016/j.anifeedsci.2016.01.009]
30. Uyanik, F., M. Eren and G. Tuncoku. 2010. Effects of supplemental zinc on growth, serum glucose, cholesterol, enzymes and minerals in broiler. Pakistan Journal of Biological Scienc, 4: 745-747. [DOI:10.3923/pjbs.2001.745.747]
31. Virden, W.S., J.B. Yeatman, S.J. Barber, K.O. Willeford, T.L. Ward, T.M. Fakler, R.F. Wideman and M.T. Kidd. 2004. Immune system and cardiac functions of progeny chicks from dams fed diets differingin zinc and manganese level and source. Poultry Science, 83: 344 -351. [DOI:10.1093/ps/83.3.344]
32. Yan, F., J.H. Kersey and P.W. Waldroup. 2001. Phosphorus requirements of broiler chicks three to six weeks of age as influenced by phytase supplementation. Poultry Science, 80: 455-459. [DOI:10.1093/ps/80.4.455]
33. Yang, X.J., X.X. Sun, C.Y. Li, X.H. Wu and J.H. Yao. 2011. Effects of copper, iron, zinc, and manganes supplementation in a corn and soybean meal diet on the growth performance, meat quality, and immune responses of broiler chickens. Applied Journal of Poultry Research, 20: 263-271. [DOI:10.3382/japr.2010-00204]
34. Yoshioka, T., K. Kawada, T. Shimada and M. Mori. 1979. Lipid peroxidation in maternal and cord blood and protective mechanism against activated-oxygen toxicity in the blood. American Journal of Obstet Gynecol, 135: 372-376. [DOI:10.1016/0002-9378(79)90708-7]
35. Zakaria, H.A., M. Jalal, H.H. Al-Titi and A. Souad. 2016. Effect of sources and levels of dietary zinc on the performance, carcass traits and blood parameters of broilers. Brazilian Journal of Poultry Science, 3: 519-526. [DOI:10.1590/1806-9061-2016-0415]
36. Zhao, Y., L. Li, P.F. Zhang, X.Q. Liu, W.D. Zhang, Z.P. Dirg, S.W. Wang, W. Shen, L.J. Min and Z. Hao. 2016. Regulation of egg quality and zinc oxide nanoparticle. Poultry Science, 95: 920-933. [DOI:10.3382/ps/pev436]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb