دوره 7، شماره 13 - ( بهار و تابستان 1395 )                   جلد 7 شماره 13 صفحات 23-16 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shirzadegan K, Rezaeipour V. The Impacts of Different Levels of Cinnamon Powder (Cinnamomum veru) on Performance, Blood Metabolites and Inner Organs Weight of Broilers. rap. 2016; 7 (13) :23-16
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-626-fa.html
شیرزادگان کیوان، رضائی پور وحید. تأثیر سطوح متفاوت پودر دارچین (Cinnamomum verum) بر عملکرد، فراسنجه‌های خونی و وزن اندام‌های داخلی جوجه‌های گوشتی. پژوهشهاي توليدات دامي. 1395; 7 (13) :23-16

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-626-fa.html


دانشگاه زنجان
چکیده:   (1526 مشاهده)

     هدف از این تحقیق، مطالعه افزودن پودر دارچین در جیره بر عمل­کرد تولیدی، فراسنجه­های خونی و وزن اندام­های داخلی جوجه­های گوشتی بود. به این منظور تعداد 225 قطعه جوجه گوشتی نر سویه راس 308 در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با پنج تیمار و سه تکرار (15 جوجه در هر تکرار) به ­مدت 42 روز مورد آزمایش قرار گرفتند. تیمارها شامل: 1) جیره شاهد (جیره پایه بدون افزودنی)، 2) جیره پایه+1/0 درصد پودر دارچین، 3) جیره پایه+2/0 درصد پودر دارچین، 4) جیره پایه+3/0 درصد پودر دارچین، 5) جیره پایه+5/0 درصد پودر دارچین بود. نتایج نشان داد که پودر دارچین، هیچ تأثیر معنی­داری روی کلسترول، تری­گلیسرید، درصد وزن سکوم و پانکراس نداشت (05/0P>). در حالی­که افزودن پودر دارچین اثرات معنی­داری را روی گلوکز، LDL، AST، ALT، TBA و درصد وزن برخی از اجزای داخلی لاشه مانند کبد و چربی محوطه بطنی ایجاد کرد (05/0P<). طبق نتایج، بیش­ترین عدد TBA مربوط به تیمار شاهد و کم­ترین نیز مربوط به تیمار 4 بوده است. هم­چنین، بیش­ترین و کم­ترین سطح گلوکز خون به­ترتیب متعلق به تیمارهای 5/0 درصد و شاهد بود و بیش­ترین سطح LDL و AST و کم­ترین سطح ALT  نیز متعلق به تیمار 3/0 درصد پودر دارچین بود. علاوه بر این، با افزودن این گیاه داروئی به جیره عملکرد جوجه­های گوشتی از یک تا 42 روزگی تحت تأثیر قرار گرفت (05/0P<)، به گونه­ای که در 42 روزگی بیش­ترین ضریب تبدیل و کم­ترین افزایش وزن مربوط به تیمار 5/0 درصد پودر دارچین بود. با توجه به این­که عملکرد جوجه­های گوشتی در 42 روزگی در گروه­های دریافت کننده افزودنی نسبت به گروه شاهد کاهش معنی­داری را متحمل شد، لذا افزودن پودر دارچین در مقادیر مذکور برای جوجه­های گوشتی باید با احتیاط صورت پذیرد.

متن کامل [PDF 426 kb]   (1128 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۵/۵/۱۸ | ویرایش نهایی: ۱۳۹۷/۱۲/۱۹ | پذیرش: ۱۳۹۵/۵/۱۸ | انتشار: ۱۳۹۵/۵/۱۸

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb