هدف از این تحقیق، مطالعه افزودن پودر دارچین در جیره بر عملکرد تولیدی، فراسنجههای خونی و وزن اندامهای داخلی جوجههای گوشتی بود. به این منظور تعداد 225 قطعه جوجه گوشتی نر سویه راس 308 در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با پنج تیمار و سه تکرار (15 جوجه در هر تکرار) به مدت 42 روز مورد آزمایش قرار گرفتند. تیمارها شامل: 1) جیره شاهد (جیره پایه بدون افزودنی)، 2) جیره پایه+1/0 درصد پودر دارچین، 3) جیره پایه+2/0 درصد پودر دارچین، 4) جیره پایه+3/0 درصد پودر دارچین، 5) جیره پایه+5/0 درصد پودر دارچین بود. نتایج نشان داد که پودر دارچین، هیچ تأثیر معنیداری روی کلسترول، تریگلیسرید، درصد وزن سکوم و پانکراس نداشت (05/0P>). در حالیکه افزودن پودر دارچین اثرات معنیداری را روی گلوکز، LDL، AST، ALT، TBA و درصد وزن برخی از اجزای داخلی لاشه مانند کبد و چربی محوطه بطنی ایجاد کرد (05/0P<). طبق نتایج، بیشترین عدد TBA مربوط به تیمار شاهد و کمترین نیز مربوط به تیمار 4 بوده است. همچنین، بیشترین و کمترین سطح گلوکز خون بهترتیب متعلق به تیمارهای 5/0 درصد و شاهد بود و بیشترین سطح LDL و AST و کمترین سطح ALT نیز متعلق به تیمار 3/0 درصد پودر دارچین بود. علاوه بر این، با افزودن این گیاه داروئی به جیره عملکرد جوجههای گوشتی از یک تا 42 روزگی تحت تأثیر قرار گرفت (05/0P<)، به گونهای که در 42 روزگی بیشترین ضریب تبدیل و کمترین افزایش وزن مربوط به تیمار 5/0 درصد پودر دارچین بود. با توجه به اینکه عملکرد جوجههای گوشتی در 42 روزگی در گروههای دریافت کننده افزودنی نسبت به گروه شاهد کاهش معنیداری را متحمل شد، لذا افزودن پودر دارچین در مقادیر مذکور برای جوجههای گوشتی باید با احتیاط صورت پذیرد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |