دوره 5، شماره 9 - ( بهار و تابستان 1393 )                   جلد 5 شماره 9 صفحات 36-49 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Asadi M, Mohammadi M, Roostaei Alimehr M. Effect of Alcoholic Chicory (Cichorium Intybus L.) Extract on Performance and Immune Response of Broilers. rap. 2014; 5 (9) :36-49
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-393-fa.html
اسدی محمد، محمدی مهرداد، روستایی علی مهر محمد. تأثیر عصاره الکلی کاسنی بر عملکرد و پاسخ ایمنی جوجه های گوشتی. پژوهشهاي توليدات دامي. 1393; 5 (9) :36-49

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-393-fa.html


دانشگاه گیلان
چکیده:   (2662 مشاهده)

  هدف این مطالعه بررسی اثر سطوح مختلف عصاره الکلی کاسنی بر عملکرد و سیستم ایمنی جوجه­های گوشتی بود. 200 قطعه جوجه گوشتی یک­روزه سویه راس 308 با طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمار، 4 تکرار و 10 قطعه جوجه در هر تکرار بررسی شدند. تیمارها شامل مقادیر صفر (شاهد)، 5/0، 1، 5/1 و 2 میلی­لیتر عصاره الکلی ریشه کاسنی به صورت محلول در یک لیتر آب آشامیدنی بودند که از روز سوم تا 42 روزگی در اختیار جوجه­ها قرار داده شد. مصرف خوراک روزانه، افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل غذایی اندازه­گیری شد. پاسخ­ ایمنی هومورال با اندازه­گیری عیار پادتن سرم در روزهای 21، 28، 35 و 42 پرورش در واکنش به تزریق 1/0 میلی­لیتر از سوسپانسیون 25 درصد گلبول قرمز گوسفندی ( SRBC )، در روزهای 8 و 22 پرورش در عضله سینه و پاسخ­ ایمنی سلولی با تزریق 1/0 میلی­لیتر فیتوهماگلوتینین ( PHA-P )، در روز 16 پرورش به چین پوستی بال جوجه­ها تعیین شد. نتایج نشان داد افزودن 2 میلی­لیتر عصاره به آب موجب افزایش خوراک مصرفی، افزایش وزن روزانه و دوزهای 5/0، 1 و 5/1 میلی­لیتر باعث افزایش وزن سینه و دوز 5/0 میلی­لیتر باعث افزایش وزن تیموس شد (05/0 P< ). مصرف 2 میلی­لیتر عصاره موجب افزایش عیار Anti-SRBC کل، IgG و IgM در مقایسه با گروه شاهد شد (05/0 P< ). دوزهای 5/0 و 2 میلی­لیتر عصاره، شاخص تحریک پوستی نسبت به PHA-P را افزایش داد (05/0 P< ). بطور کلی می­توان بیان کرد استفاده از 2 میلی­لیتر عصاره باعث بهبود عملکرد و ارتقاء سیستم ایمنی هومورال و سلولی جوجه­های گوشتی شد.

متن کامل [PDF 488 kb]   (1976 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۳/۸/۲۵ | ویرایش نهایی: ۱۳۹۷/۱۲/۸ | پذیرش: ۱۳۹۳/۸/۲۵ | انتشار: ۱۳۹۳/۸/۲۵

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb