دوره 5، شماره 9 - ( بهار و تابستان 1393 )                   جلد 5 شماره 9 صفحات 49-36 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Asadi M, Mohammadi M, Roostaei Alimehr M. (2014). Effect of Alcoholic Chicory (Cichorium Intybus L.) Extract on Performance and Immune Response of Broilers. rap. 5(9), 36-49.
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-393-fa.html
اسدی محمد، محمدی مهرداد، روستایی علی مهر محمد. تأثیر عصاره الکلی کاسنی بر عملکرد و پاسخ ایمنی جوجه های گوشتی پژوهشهاي توليدات دامي 1393; 5 (9) :49-36

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-393-fa.html


دانشگاه گیلان
چکیده:   (5552 مشاهده)

  هدف این مطالعه بررسی اثر سطوح مختلف عصاره الکلی کاسنی بر عملکرد و سیستم ایمنی جوجه­های گوشتی بود. 200 قطعه جوجه گوشتی یک­روزه سویه راس 308 با طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمار، 4 تکرار و 10 قطعه جوجه در هر تکرار بررسی شدند. تیمارها شامل مقادیر صفر (شاهد)، 5/0، 1، 5/1 و 2 میلی­لیتر عصاره الکلی ریشه کاسنی به صورت محلول در یک لیتر آب آشامیدنی بودند که از روز سوم تا 42 روزگی در اختیار جوجه­ها قرار داده شد. مصرف خوراک روزانه، افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل غذایی اندازه­گیری شد. پاسخ­ ایمنی هومورال با اندازه­گیری عیار پادتن سرم در روزهای 21، 28، 35 و 42 پرورش در واکنش به تزریق 1/0 میلی­لیتر از سوسپانسیون 25 درصد گلبول قرمز گوسفندی ( SRBC )، در روزهای 8 و 22 پرورش در عضله سینه و پاسخ­ ایمنی سلولی با تزریق 1/0 میلی­لیتر فیتوهماگلوتینین ( PHA-P )، در روز 16 پرورش به چین پوستی بال جوجه­ها تعیین شد. نتایج نشان داد افزودن 2 میلی­لیتر عصاره به آب موجب افزایش خوراک مصرفی، افزایش وزن روزانه و دوزهای 5/0، 1 و 5/1 میلی­لیتر باعث افزایش وزن سینه و دوز 5/0 میلی­لیتر باعث افزایش وزن تیموس شد (05/0 P< ). مصرف 2 میلی­لیتر عصاره موجب افزایش عیار Anti-SRBC کل، IgG و IgM در مقایسه با گروه شاهد شد (05/0 P< ). دوزهای 5/0 و 2 میلی­لیتر عصاره، شاخص تحریک پوستی نسبت به PHA-P را افزایش داد (05/0 P< ). بطور کلی می­توان بیان کرد استفاده از 2 میلی­لیتر عصاره باعث بهبود عملکرد و ارتقاء سیستم ایمنی هومورال و سلولی جوجه­های گوشتی شد.

متن کامل [PDF 488 kb]   (3500 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1393/8/25 | ویرایش نهایی: 1397/12/8 | پذیرش: 1393/8/25 | انتشار: 1393/8/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb