دوره 8، شماره 15 - ( بهار 1396 )                   جلد 8 شماره 15 صفحات 11-17 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Effect of Different Dietary Levels of Energy and Protein on Performance of Japanese Quail During Grower Phase . rap. 2017; 8 (15) :11-17
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-745-fa.html
طاهری حمیدرضا، عباسی محمد، تنها نگار. اثر سطوح مختلف انرژی و پروتئین جیره غذایی بر عملکرد بلدرچین ژاپنی در طی دوره رشد . پژوهشهاي توليدات دامي. 1396; 8 (15) :11-17

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-745-fa.html


دانشیار
چکیده:   (347 مشاهده)

در این تحقیق، اثر سطوح مختلف انرژی قابل متابولیسم و پروتئین خام جیره غذایی بر عملکرد، خصوصیات لاشه و فراسنجه‌های خونی بلدرچین ژاپنی در دوره رشد (14 تا 28 روزگی) بررسی شد. از 900 قطعه بلدرچین ژاپنی نر 14 روزه در یک آزمایش فاکتوریل 3×3 [سه سطح انرژی قابل متابولیسم (2900، 3050 و 3200 کیلوکالری در کیلوگرم) و سه سطح پروتئین خام (6/21، 24 و 4/26 درصد)] به صورت طرح کاملاً تصادفی با پنج تکرار و 20 پرنده در هر تکرار استفاده شد. مصرف خوراک، افزایش وزن و ضریب تبدیل خوراک در کل دوره اندازه­گیری شد. در پایان دوره، از هر تکرار دو قطعه پرنده انتخاب و پس از خون­گیری (برای اندازه‌گیری تری‌گلیسرید، کلسترول کل، ldl و اسید اوریک) جهت بررسی خصوصیات لاشه کشتار شدند.
پایین­ترین و بالاترین سطح انرژی و پروتئین، به ترتیب بیش‌ترین مصرف خوراک روزانه را موجب شدند (05/0
p<). افزایش وزن روزانه تحت تأثیر تیمارها قرار نگرفت (05/0<p)، با این وجود، ضریب تبدیل خوراک در جیره­های با سطوح 3050 و 3200 کیلوکالری انرژی قابل متابولیسم در کیلوگرم پایین تر از سطح 2900 کیلوکالری در کیلوگرم بودند (05/0p<). اثر متقابل انرژی و پروتئین بر نسبت وزن کبد به وزن کل بدن معنی‌داری بود (05/0p<) و بیش‌ترین مقدار متعلق به تیمار دریافت کننده 3200 کیلوکالری انرژی قابل متابولیسم و 24 درصد پروتئین خام بود. در بین فراسنجه‌های خونی، غلظت اسید اوریک خون تحت تأثیر سطوح انرژی قابل متابولیسم 3050 و 3200 کیلوکالری در کیلوگرم جیره کاهش یافت (05/0p<). بر اساس نتایج عملکرد در این مطالعه، می­توان سطح 3050 کیلوکالری انرژی قابل متابولیسم در کیلوگرم جیره را برای تغذیه بلدرچین ژاپنی در طی دوره رشد پیشنهاد نمود.

متن کامل [PDF 524 kb]   (215 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb