دوره 7، شماره 13 - ( بهار و تابستان 1395 )                   جلد 7 شماره 13 صفحات 60-69 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ebrahimi H, Houshmand M, Khajavi M, Naghiha A. (2016). Single or Combined Effects of Prebiotic and Probiotic on Performance, Immunity Response and Gut Flora of Broiler Chickens. Res Anim Prod. 7(13), 69-60. doi:10.18869/acadpub.rap.7.13.69
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-631-fa.html
ابراهیمی حسین، هوشمند محمد، خواجوی مختار، نقی ها اصغر. اثرات پری‌بیوتیک، پروبیوتیک و مخلوط آن ها بر عملکرد، پاسخ ایمنی و فلور میکروبی دستگاه گوارش جوجه های گوشتی پژوهشهاي توليدات دامي 1395; 7 (13) :60-69 10.18869/acadpub.rap.7.13.69

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-631-fa.html


1- دانشگاه یاسوج
چکیده:   (5228 مشاهده)

         به­منظور بررسی اثرات پروبیوتیک، پری‌‌‌‌بیوتیک و مخلوط حاوی نسبت­های مختلف از این دو افزودنی بر عملکرد، پاسخ ایمنی و فلور میکروبی روده کور، 360 قطعه جوجه گوشتی یک روزه سویه کاب 500 در قالب یک طرح کاملاً تصادفی در تیمارهای شش­گانه (هر تیمار با 4 تکرار) توزیع و با یکی از جیره­های زیر تغذیه شدند: 1- جیره پایه بدون افزودنی به­عنوان شاهد (Ctrl)، 2- جیره پایه + پری‌‌‌‌بیوتیک­ (Pre)، 3- جیره پایه + پروبیوتیک (Pro)، 4- جیره پایه + مخلوط پروبیوتیک و پری‌‌‌‌بیوتیک­ به نسبت 1 به 1 (M1)، 5- جیره پایه + مخلوط پروبیوتیک و پری‌‌‌‌بیوتیک به نسبت 2 به 1 (M2)، 6- جیره پایه + مخلوط پروبیوتیک و پری‌‌‌‌بیوتیک­ به نسبت 1 به 2 (M3). پروبیوتیک و پری‌‌‌‌بیوتیک بر اساس میزان توصیه شده شرکت سازنده به جیره­ها افزوده شد. در طول دوره پرورش 42 روزه، جوجه­ها به­ترتیب با جیره­های آغازین (21-1 روزگی) و رشد (42-22 روزگی) تغذیه و عملکرد آن­ها به­صورت هفتگی
اندازه­گیری شد. به­منظور بررسی جمعیت فلور میکروبی، در 21 و 42 روزگی، 4 قطعه جوجه از هر تیمار آزمایشی کشتار و از محتویات روده کور تحت شرایط استریل نمونه­برداری شد. هم­چنین، پاسخ ایمنی جوجه­ها در برابر گلبول قرمز گوسفند، در پایان دوره­ی آزمایش با تعیین تیتر ایمنوگلوبولین­های خون مورد ارزیابی قرار گرفت. داده­های آزمایش با استفاده از برنامه
نرم­افزاری
SAS مورد تجزیه و آنالیز آماری قرار گرفت. نتایج نشان داد در دوره آغازین، تیمارهای M1 و M3 در مقایسه با گروه شاهد افزایش وزن بیشتری داشتند (05/0P<). افزودن مخلوط پروبیوتیک و پری‌‌‌‌بیوتیک با نسبت 1 به 1 باعث بهبود ضریب تبدیل خوراک دوره­ی آغازین در مقایسه با گروه شاهد شد (05/0P<). عملکرد جوجه­ها در دوره­ی پایانی و کل دوره (42-1 روزگی) تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت. در پایان دوره­ی آزمایش، تیتر ایمنوگلوبولین کل در تمامی گروه­های افزودنی و تیتر IgM در تمامی گروه­ها (به استثنای گروه پری‌‌‌‌بیوتیک) در مقایسه با گروه شاهد افزایش معنی­داری را نشان داد (05/0P<). جمعیت باکتری لاکتوباسیلوس در 21 روزگی، در گروه­های Pre، M1 و M3 و در پایان دوره نیز در تمام گروه­های دریافت کننده افزودنی (به استثنای گروه Pre) در مقایسه با گروه شاهد بیش­تر بود (05/0P<). تعداد باکتری اشرشیاکلی در دوره 21 روزگی تحت تاثیر تیمارها قرار نگرفت اما در 42 روزگی، جمعیت این باکتری در گروه­های Pre و M3 نسبت به گروه شاهد به­طور معنی­داری کاهش یافت (05/0P<). 

متن کامل [PDF 564 kb]   (4158 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/5/18 | پذیرش: 1395/5/18

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb