دوره 7، شماره 13 - ( بهار و تابستان 1395 )                   جلد 7 شماره 13 صفحات 60-69 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ebrahimi H, Houshmand M, Khajavi M, Naghiha A. (2016). Single or Combined Effects of Prebiotic and Probiotic on Performance, Immunity Response and Gut Flora of Broiler Chickens. rap. 7(13), 69-60. doi:10.18869/acadpub.rap.7.13.69
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-631-fa.html
ابراهیمی حسین، هوشمند محمد، خواجوی مختار، نقی ها اصغر. اثرات پری‌بیوتیک، پروبیوتیک و مخلوط آن ها بر عملکرد، پاسخ ایمنی و فلور میکروبی دستگاه گوارش جوجه های گوشتی پژوهشهاي توليدات دامي 1395; 7 (13) :60-69 10.18869/acadpub.rap.7.13.69

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-631-fa.html


دانشگاه یاسوج
چکیده:   (4554 مشاهده)

         به­منظور بررسی اثرات پروبیوتیک، پری‌‌‌‌بیوتیک و مخلوط حاوی نسبت­های مختلف از این دو افزودنی بر عملکرد، پاسخ ایمنی و فلور میکروبی روده کور، 360 قطعه جوجه گوشتی یک روزه سویه کاب 500 در قالب یک طرح کاملاً تصادفی در تیمارهای شش­گانه (هر تیمار با 4 تکرار) توزیع و با یکی از جیره­های زیر تغذیه شدند: 1- جیره پایه بدون افزودنی به­عنوان شاهد (Ctrl)، 2- جیره پایه + پری‌‌‌‌بیوتیک­ (Pre)، 3- جیره پایه + پروبیوتیک (Pro)، 4- جیره پایه + مخلوط پروبیوتیک و پری‌‌‌‌بیوتیک­ به نسبت 1 به 1 (M1)، 5- جیره پایه + مخلوط پروبیوتیک و پری‌‌‌‌بیوتیک به نسبت 2 به 1 (M2)، 6- جیره پایه + مخلوط پروبیوتیک و پری‌‌‌‌بیوتیک­ به نسبت 1 به 2 (M3). پروبیوتیک و پری‌‌‌‌بیوتیک بر اساس میزان توصیه شده شرکت سازنده به جیره­ها افزوده شد. در طول دوره پرورش 42 روزه، جوجه­ها به­ترتیب با جیره­های آغازین (21-1 روزگی) و رشد (42-22 روزگی) تغذیه و عملکرد آن­ها به­صورت هفتگی
اندازه­گیری شد. به­منظور بررسی جمعیت فلور میکروبی، در 21 و 42 روزگی، 4 قطعه جوجه از هر تیمار آزمایشی کشتار و از محتویات روده کور تحت شرایط استریل نمونه­برداری شد. هم­چنین، پاسخ ایمنی جوجه­ها در برابر گلبول قرمز گوسفند، در پایان دوره­ی آزمایش با تعیین تیتر ایمنوگلوبولین­های خون مورد ارزیابی قرار گرفت. داده­های آزمایش با استفاده از برنامه
نرم­افزاری
SAS مورد تجزیه و آنالیز آماری قرار گرفت. نتایج نشان داد در دوره آغازین، تیمارهای M1 و M3 در مقایسه با گروه شاهد افزایش وزن بیشتری داشتند (05/0P<). افزودن مخلوط پروبیوتیک و پری‌‌‌‌بیوتیک با نسبت 1 به 1 باعث بهبود ضریب تبدیل خوراک دوره­ی آغازین در مقایسه با گروه شاهد شد (05/0P<). عملکرد جوجه­ها در دوره­ی پایانی و کل دوره (42-1 روزگی) تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت. در پایان دوره­ی آزمایش، تیتر ایمنوگلوبولین کل در تمامی گروه­های افزودنی و تیتر IgM در تمامی گروه­ها (به استثنای گروه پری‌‌‌‌بیوتیک) در مقایسه با گروه شاهد افزایش معنی­داری را نشان داد (05/0P<). جمعیت باکتری لاکتوباسیلوس در 21 روزگی، در گروه­های Pre، M1 و M3 و در پایان دوره نیز در تمام گروه­های دریافت کننده افزودنی (به استثنای گروه Pre) در مقایسه با گروه شاهد بیش­تر بود (05/0P<). تعداد باکتری اشرشیاکلی در دوره 21 روزگی تحت تاثیر تیمارها قرار نگرفت اما در 42 روزگی، جمعیت این باکتری در گروه­های Pre و M3 نسبت به گروه شاهد به­طور معنی­داری کاهش یافت (05/0P<). 

متن کامل [PDF 564 kb]   (3854 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/5/18 | ویرایش نهایی: 1397/12/19 | پذیرش: 1395/5/18 | انتشار: 1395/5/18

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb