دوره 10، شماره 25 - ( پاییز 1398 )                   جلد 10 شماره 25 صفحات 1-7 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Samadian F, Eskandari M J, Bahreini Behzadi M R. Preference of Broiler Chickens for Feed Color. rap. 2019; 10 (25) :1-7
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-999-fa.html
صمدیان فرهاد، اسکندری محمد جواد، بحرینی بهزادی محمد رضا. ترجیح جوجه‌های گوشتی برای رنگ خوراک. پژوهشهاي توليدات دامي. 1398; 10 (25) :1-7

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-999-fa.html


گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه یاسوج
چکیده:   (208 مشاهده)
مطالعه ترجیح جوجه‎های گوشتی به رنگ خوراک برای بهبود رفاه و راحتی جوجه‏های گوشتی مهم است و ممکن است در بهبود عملکرد نیز سودمند باشد. هدف آزمایش نخست بررسی ترجیح جوجه‏ های یک روزه در تحت نورهای مختلف به رنگ‎های مختلف بود. یکصد و شصت قطعه جوجه راس 308 به تازگی هچ شده که قبلاً خوراکی دریافت نکرده بودند، به پن‎های نوردهی شده با رنگ نورهای مختلف (سفید، زرد، سبز و قرمز) اختصاص یافت. تحت هر رنگ نور چهار انتخاب از رنگ خوراک (قرمز، سبز، زرد و شاهد) ارائه شد. انتخاب در لحظه‎ای که پرنده تلاش برای به­دست آوردن خوراک از یک رنگ مینمود ثبت می‎شد. در آزمایش دوم، 80 قطعه جوجه انتخاب شد که سپس به طور مساوی به چهار پن نوردهی شده با نور سفید تقسیم شدند. شدت‎های نور برای تمامی پن‎ها یکسان بود. هر پن با استفاده از پلاستیک‏های تیره برای جلوگیری از تداخل دید با پن‏ های مجاور جدا شد. در هر پن چهار ظرف محتوی خوراک‎هایی با رنگ‏ های مختلف قرار گرفت و جوجه‏ ها مجاز به مصرف از خوراک با رنگ مورد ترجیح خود بودند. تمامی جوجه‏ ها با یک جیره استاندارد NRC تغذیه شدند و در همه پن‏ ها دسترسی آزاد به آب و خوراک داشتند. میزان مصرف خوراک از هر رنگ خوراک در هر پن به­صورت درصد از کل مصرف خوراک در آن پن تا روز 28 دوره پرورشی تعیین شد. نتایج نشان داد که بین ترجیح جوجه‏ ها یک­روزه به رنگ‏ های خوراکی تفاوت معنی‏ دار آماری وجود نداشت. با این حال، مشاهده شد که تحت نور سفید جوجه‏ ها متمایل بودند که رنگ خوراک سبز را به شاهد ترجیح دهند (08/0=P). بنا به نتایج آزمایش دوم، درصد مصرف خوراک از رنگ سبز به­طور معنی‎داری بالاتر از سایر رنگ‏ های خوراکی بود. همچنین پایین‏ ترین درصد مصرف خوراک در تحت نور سفید، مربوط به رنگ خوراک قرمز بود.
متن کامل [PDF 476 kb]   (91 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه طیور
دریافت: ۱۳۹۷/۱۲/۱۳ | ویرایش نهایی: ۱۳۹۸/۹/۱۸ | پذیرش: ۱۳۹۸/۶/۲۰ | انتشار: ۱۳۹۸/۹/۴

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2020 All Rights Reserved | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb