دوره 10، شماره 25 - ( پاییز 1398 )                   جلد 10 شماره 25 صفحات 31-41 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

chashnidel Y, hamedi M, teymori A, bahari M. The Effect of Different Levels of Barley Wet Brewers on Performance, Some Blood Biochemical and Ruminal Degradability Parameters in Fattening Zell Male Lambs . rap. 2019; 10 (25) :31-41
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-985-fa.html
چاشنی دل یداله، حامدی مهران، تیموری یانسری اسداله، بهاری مهدی. تأثیر سطوح مختلف تفاله مالت بر عملکرد، فراسنجه های بیوشیمیایی خون و تجزیه پذیری شکمبه ای در بره های نر پرواری زل . پژوهشهاي توليدات دامي. 1398; 10 (25) :31-41

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-985-fa.html


دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده:   (646 مشاهده)
   هدف از این مطالعه، تأثیر سطوح مختلف تفاله مالت بر عملکرد، فراسنجه ­های تجزیه­ پذیری شکمبه ­ای، برخی فراسنجه­ های خونی و تولید گاز در بره­ های نر پرواری نژاد زل بررسی شد. در آزمایش اول، برای بررسی اثرات سطوح مختلف تفاله مالت بر عملکرد رشد و برخی فراسنجه­ های خونی، در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 جیره آزمایشی حاوی صفر، 10، 20 و 30 درصد تفاله مالت از 16 رأس بره نر با میانگین وزن 2±30 کیلوگرم و سن حدود پنج ماه به مدت 90 روز استفاده شد. جیره­ ها از نظر انرژی و پروتئین قابل متابولیسم مشابه بودند. نتایج نشان داد که تفاوت آماری معنی­ داری بین تیمارهای آزمایشی در خوراک مصرفی روزانه در کل دوره وجود داشت (05/0>p). همچنین افزایش وزن بدن، ضریب تبدیل غذایی و فراسنجه­ های خونی بین تیمارهای آزمایشی تفاوت آماری معنی­ داری نداشت. نتایج میانگین گوارش پذیری ظاهری مواد مغذی به­ طور معنی ­داری تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار گرفت (05/0>p)، طوریکه با افزایش سطح تفاله مالت تا 30 درصد، قابلیت هضم ظاهری چربی خام به ­طور معنی­ داری افزایش، ولی قابلیت هضم ظاهری ماده خشک، پروتئین خام و NDF به­ طور معنی­ داری کاهش پیدا کرد. در آزمایش دوم، تجزیه­ پذیری شکمبه‌ای ماده خشک، پروتئین خام وNDF جیره ­های آزمایشی با استفاده از روش کیسه نایلونی و با 3 رأس گوسفند نر دارای فیستولای شکمبه­ ای نژاد زل تغذیه شده در حد نگهداری اندازه­ گیری شد. زمان­های شکمبه­ گذاری شامل صفر، 4، 8، 16، 24، 36، 48، 72 و 96 ساعت بود. تفاوت معنی­ داری در تجزیه­ پذیری ماده خشک، پروتئین خام و NDF بین تیمارها مشاهده شد (05/0>p). تجزیه ­پذیری نمونه­ ها به ­جز در بخش سریع ­التجزیه پروتئین خام که با افزایش همراه بود، در سایر بخش ­ها به­ طور معنی ­داری کاهش یافت. نرخ فراسنجه­ های تولید گاز در شرایط آزمایشگاهی بین تیمارهای آزمایشی اختلاف آماری معنی­ داری داشت (05/0>p). نتیجه کلی حاصل از این تحقیق نشان داد که استفاده از سطح 30 درصد تفاله مالت، مصرف خوراک بره‌ها را در کل دوره آزمایش به ­طور معنی‌داری کاهش داد و مصرف آن در جیره بره ­های پرواری بدون اثر منفی بر عملکرد رشد و قابلیت هضم مواد مغذی جیره، قابل توصیه است.
متن کامل [PDF 535 kb]   (231 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه نشخوارکنندگان
دریافت: 1397/10/26 | ویرایش نهایی: 1398/9/4 | پذیرش: 1398/4/17 | انتشار: 1398/9/4

فهرست منابع
1. Aghajanzadeh-Golshani, A., N. Maheri-Sis, A. Mirzaei-Aghsaghali and A. Baradaran-Hasanzadeh. 2010. Comparison of nutritional value of tomato pomace and brewer's grain for ruminants using in vitro gas production technique. Asian Journal of Animal and Veterinary Advance, 5: 43-51. [DOI:10.3923/ajava.2010.43.51]
2. Aguilera-Soto, J.I., R.G. Ramirez, C.F. Arechiga, M.A. Lopez, R. Banuelos, M. Duran and E. Rodriguez. 2007. Influence of wet brewers' grains on rumen fermentation, digestion and performance in growing lambs. Journal of Animal and Veterinary Advances, 36: 1680-5593.
3. Allen, D.M and R.J. Grant. 2000. Interactions between forage and wet corn gluten feed as sources of fiber in diets for lactating dairy cows. Journal of Dairy Science, 83: 322-331. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(00)74882-X]
4. AOAC. 1990. Official Methods of Analysis 15th ed. AOAC, Arlington, VA.
5. Batajoo, K.K and R.D. Shaver. 1998. In situ dry matter, crude protein, and starch degradability of selected grains and by-product feeds. Animal Feed Science and Technology, 71: 165-176. [DOI:10.1016/S0377-8401(97)00132-6]
6. Bal, M.A., J.G. Coors and R.D. Shaver. 1997. Impact of the maturity of corn for use as silage in the diets of dairy cows on intake, digestion and milk production. Journal of Dairy Science, 80: 2497-2503. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(97)76202-7]
7. Cabral Filho. S.L.S., I.C.S. Buenoand and A.L. Abdalla. 1996. Rumen environment modifications in sheep fed with brewers' grain silage in Brazil, Piracicaba, São Paulo, Brazil, CP 96, and CEP, 13400-970.
8. Cozzi, G. and C.E. Polan. 1994. Corn gluten meal or dried brewers grains as partial replacement for soybean meal in the diet of Holstein cows. Journal of Dairy Science, 77: 825-834. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(94)77017-X]
9. Choi, S.H., S. Hwangbo, S.W. Kim, B.D. Sang, Y.K. Kim and I.H. Jo. 2006. Effects of total mixed ration with wet brewer's grain on the performance and nutrient utilization in castrated Korean black goats. Journal of the Korean Society of Grassland and Forage Science, 26: 199-206. [DOI:10.5333/KGFS.2006.26.4.199]
10. Dhiman, T.R., H.R. Bingham and H.D. Radloff. 2003. Production response of lactating cows fed dried versus wet brewers' grain in diets with similar dry matter content. Journal of Dairy Science, 86: 2914-2921. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(03)73888-0]
11. Firkins, J.L. 1997. Effects of feeding non forage fiber sources on site of fiber digestion. Journal of Dairy Science, 80: 1426-1437. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(97)76072-7]
12. Garcia, A.D. 2005. Preservation and feeding of wet distillers grains to dairy cattle. In 66th Minnesota Nutrition Conference, St Paul, MN. Sep, 20-21.
13. Gierus, M., L. De. Jonge and G.A.L. Meijer. 2005. Physico-chemical characteristics and degradation rate of soluble protein obtained from the washout fraction of feeds. Livestock Production Science, 97: 219-229. [DOI:10.1016/j.livprodsci.2005.05.002]
14. Hart, S.P. 1990. Effects of altering the grain content of sorghum silage on its nutritive value. Journal Animal Science, 68: 3832-3842. [DOI:10.2527/1990.68113832x]
15. Hersom, M.J. 2006. By-product feed utilization for forage diets. Florida Beef Cattle Short Course, 10.
16. Helkar, P.B., A.K. Sahoo and N.J. Patil. 2016. Review: Food Industry By-Products used as a Functional Food Ingredients. International Journal of Waste Resources, 6: 1-6. [DOI:10.4172/2252-5211.1000248]
17. Hoffman, P.C. and L.E. Armentano. 1988. Comparison of brewers wet and dried grains and soybean meal as supplements for dairy cattle. Nutrition reports international.
18. Kamalak A., O. Canbolat, Y. Gurbuz and O. Ozay. 2005. Prediction of dry matter intake and dry matter digestibility of some forage using the gas production techniques in sheep. Turkish Journal Veterinary Animal. Science, 29: 517-523.
19. Kazemi, M., A.M. Tahmasbi, A.A. Naserian, R. Valizadeh and M.M. Moheghi. 2012. Toxic influence of diazinon as an organophosphate pesticide on parameters of dry matter degradability according to in situ technique. International Journal of Basic and Applied Sciences, 12: 229-233.
20. Kazemi, M. 2008. Evaluation of the nutritional value of malt minced sub-products with molasses sugar beet pulp and its impact on the performance of Holstein dairy cows, Master's thesis, Faculty of Agriculture, Ferdowsi University of Mashhad (In Persian).
21. Koc, F., C. Polat and M. Levent. 2010. The effects of wet brewer's grain whole plant maize mixture silages on fermentation characteristics and nutrient digestibility in lambs. Poljoprivreda, 16: 35-41.
22. Lahr, D.A., D.E. Otterby, D.G. Johnson, J.G. Linn and R.G. Lundquist. 1983. Effects of Moisture Content of Complete Diets on Feed Intake and Milk Production by Cows1. Journal of Dairy Science, 66: 1891-1900. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(83)82027-X]
23. Menke K.H and H. Steingass. 1988. Estimation of the energetic feed value obtained from chemical analysis and in vitro gas production using rumen fluid. Animal Research Development, 28: 7-55.
24. McCarthy, F.D., S.A. Norton and W.H. McClure. 1990. Utilization of an ensiled wet brewers' grains-corn mixture by growing lambs. Animal Feed Science and Technology, 28: 29-38. [DOI:10.1016/0377-8401(90)90065-G]
25. McDonald, P., R.A. Edwards, J.F.D. Greenhalgh and C.A. Morgan. 1995. Animal Nutrition 5th. Essex: Pearson Education Publishers, 49-127.
26. Meeske, R., H.M. Basson, J.P. Pienaar, C.W. Cruywagen. 2000. A comparison of the yield, nutritional value and predicted production potential of different maize hybrids for silage production. South African Journal Animal Science, 30: 18-21. [DOI:10.4314/sajas.v30i1.3869]
27. Murdock, F.R., A.S. Hodgson and R.E. Riley. 1981. Nutritive Value of Wet Brewers Grains for Lactating Dairy Cows. Journal of Dairy Science, 64(9): 1826-1832. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(81)82771-3]
28. Okwee-Acai, J. and J. Acon. 2005. Claw lesions and lameness in zero-grazed cattle fed on brewer's grain in Uganda. Bulletin of Animal Health and Production in Africa, 53: 107-112. [DOI:10.4314/bahpa.v53i2.32696]
29. Ørskov, E.R. and I. Mcdonald. 1979. The estimation of protein degradability in the rumen from incubation measurements weighted according to rate of passage. Journal of Agricultural Science, 92: 499-503. [DOI:10.1017/S0021859600063048]
30. ShenShyuan, Y., S. AnKuo and C. YuKuei. 2000. Economic evaluation on the feeding of castrated dairy goats with corn-brewer's grain silage and corn-distillers sorghum grain silage. Journal of the Chinese Society of Animal Science, 29: 311-320.
31. Shokraei, M. 2010. The use of unusual feeds from agricultural and livestock residues in animal and poultry nutrition (Part I). New Agricultural Technology Newsletter, 12(7) (In Persian).
32. Talib, A.A., T. Abdul-Nassir, H. AL-Khashab and K. Mozhir Almahdawi. 2014. Effect of introducing dried brewers grains in diets of dairy cows on milk production and composition Euphrates. Journal of Agriculture Science, 6: 50-64.
33. Tedeschi, L.O., A. Cannas and D.G. Fox. 2010. A nutrition mathematical model to account for dietary supply and requirements of energy and other nutrients for domesticated small ruminants: The development and evaluation of a Small Ruminant Nutrition System. Small Ruminant. Research, 89: 174-184. [DOI:10.1016/j.smallrumres.2009.12.041]
34. Van Soest, P.J., J.B. Robertson and B.A. Lewis. 1991. Methods for dietary fiber, neutral detergent fiber, and non-starch polysaccharide in relation to animal soybean meal on nitrogen utilization by ruminants. Journal of Animal Science, 63: 879-886.
35. Valdez, F.R., J.H. Harrison, D.A. Deetz and S.C. Fransen. 1988a. Effect of feeding corn-sunflower silage on milk production, milk composition and rumen fermentation of lactating cows. Journal of Dairy Science, 71: 2462-2469. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(88)79832-X]
36. Valdez, F.R., J.H. Harrison, D.A. Deetz and S.C. Fransen. 1988b. In vivo digestibility of corn and corn-sunflower intercropped as silage crop. Journal of Dairy Science, 71: 1860-1867. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(88)79755-6]
37. Vanzant, E.S., R.C. Cochran and E.C. Titgemeyer. 1998. Standardization of in situ techniques for ruminant feedstuff evaluation. Journal of animal science, 76: 2717-2729.‌ [DOI:10.2527/1998.76102717x]
38. Westendorf, M.L and J.E. Wohlt. 2002. Brewing by-products: Their use as animal feeds. Veterinary Clinics of North America: Food Animal Practice, 18: 233-252. [DOI:10.1016/S0749-0720(02)00016-6]
39. Younker, R.S., S.D. Winland, J.L. Firkins and B.L. Hull. 1998. Effects of Replacing Forage Fiber or Nonfiber Carbohydrates with Dried Brewers Grains1. Journal of dairy science, 81: 2645-2656. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(98)75822-9]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2020 All Rights Reserved | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb