دوره 10، شماره 24 - ( تابستان 1398 )                   جلد 10 شماره 24 صفحات 46-55 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Maeki Baladi R, Khalilvandi H, Pirmohammadi R, Hasanpour K, Mazaheri R. The Effect of Different Levels of Energy Intake Before the Peripartum Period on Performance and some Metabolic Parameters in Ghezel Newborn Lambs. rap. 2019; 10 (24) :46-55
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-974-fa.html
ملکی رضا، خلیل وندی بهروزیار حامد، پیرمحمدی رسول، حسن پور کریم، مظاهری رامین. اثر سطوح متفاوت انرژی مصرفی در دوره قبل زایش بر عملکرد و زیست سنجه های پلاسمای بره های تازه متولد شده نژاد قزل. پژوهشهاي توليدات دامي. 1398; 10 (24) :46-55

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-974-fa.html


گروه علوم دامی، دانشکده کشاوری، دانشگاه اورمیه
چکیده:   (130 مشاهده)
   هدف از این پژوهش بررسی اثر سطوح متفاوت انرژی مصرفی در دوره قبل زایش بر­عملکرد و زیست سنجه ­های پلاسمای بره­ های تازه متولد شده در نژاد قزل بود. در این تحقیق 15­ راس میش قزل با آبستنی تک قلو از 30 روز قبل تا 30 روز بعد زایش با سن تقریبی 3 سال مورد مطالعه قرار گرفتند. تیمارهای آزمایشی شامل گروه شاهد (با تامین انرژی برابر با انرژی مورد نیاز دام)، گروه 70­ درصد (با تامین انرژی 30­درصد کمتر از انرژی مورد نیاز دام) و گروه 130­درصد (با تامین انرژی 30­ درصد بیشتر از انرژی مورد نیاز دام) بود. میزان تولید و ترکیب آغوز، میزان شیرتولیدی به ­صورت روزانه، ترکیب شیر به ­صورت هفتگی، وزن تولد، افزایش وزن روزانه و مصرف شیر در بره­ ها مورد اندازه­ گیری قرار گرفت. برخی فراسنجه ­های پلاسما بلافاصله بعد از تولد، 24 ساعت پس از تولد و به صورت هفتگی تا یک ماهگی در بره ­ها انجام گرفت. داده های به دست آمده از بررسی تولید و ترکیب آغوز نشان داد که جیره 130­درصد باعث افزایش میزان تولید آغوز و همچنین تغییر در چربی آغوز با اختلاف آماری معنی­ دار شد (05/0p<). همچنین میزان تولید شیر در تیمار با جیره 130­درصد، بیشتر از سایر تیمارها بود. در مورد ترکیبات شیر نیز جیره 70­ درصد، چربی بالاتری نسبت به سایر تیمار­ها داشت (05/0p<). تیمار 130­درصد اختلاف آماری معنی­ داری بین سایر تیمارهای مورد آزمایش در وزن تولد بره، افزایش وزن روزانه و مصرف شیر بره­ ها داشت به طوری که بیشترین وزن بره متولد شده متعلق به تیمار 130­درصد بود. در مورد آنزیم­ های کبدی آسپارات ترانس آمیناز، آلانین ترانس آمیناز و تری­ گلسیرید در بره­ ها اختلاف آماری معنی­ داری وجود نداشت (05/0<p). در رابطه با سیستم ایمنی بره­ ها ایمنوگلوبولین G و کورتیزول پلاسما معنی­ دار شد (05/0p<). بیشترین میزان ایمنوگلوبولینG  و کمترین میزان کورتیزول پلاسما مربوط به تیمار 130­درصد می­ باشد. در مجموع می­توان نتیجه گیری نمود که مصرف جیره با انرژی بالا در دوره قبل زایش باعث بیشتر شدن عملکرد میش در تولید بره سنگین وزن، تولید آغوز و شیر بیشتر، افزایش وزن روزانه بره ­ها و نیز بالا بودن سطح ایمنوگلوبولین G در آنها شد.
 
متن کامل [PDF 1916 kb]   (20 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه نشخوارکنندگان
دریافت: ۱۳۹۷/۹/۱۷ | ویرایش نهایی: ۱۳۹۸/۶/۲۷ | پذیرش: ۱۳۹۷/۱۱/۲ | انتشار: ۱۳۹۸/۶/۲۷

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb