XML English Abstract Print


گروه علوم دامی، دانشکده کشاوری، دانشگاه اورمیه
چکیده:   (9 مشاهده)
   هدف از این پژوهش بررسی اثر سطوح متفاوت انرژی مصرفی در دوره قبل زایش بر­عملکرد و زیست سنجه ­های پلاسمای بره­ های تازه متولد شده در نژاد قزل بود. در این تحقیق 15­ راس میش قزل با آبستنی تک قلو از 30 روز قبل تا 30 روز بعد زایش با سن تقریبی 3 سال مورد مطالعه قرار گرفتند. تیمارهای آزمایشی شامل گروه شاهد (با تامین انرژی برابر با انرژی مورد نیاز دام)، گروه 70­ درصد (با تامین انرژی 30­درصد کمتر از انرژی مورد نیاز دام) و گروه 130­درصد (با تامین انرژی 30­ درصد بیشتر از انرژی مورد نیاز دام) بود. میزان تولید و ترکیب آغوز، میزان شیرتولیدی به ­صورت روزانه، ترکیب شیر به ­صورت هفتگی، وزن تولد، افزایش وزن روزانه و مصرف شیر در بره­ ها مورد اندازه­ گیری قرار گرفت. برخی فراسنجه ­های پلاسما بلافاصله بعد از تولد، 24 ساعت پس از تولد و به صورت هفتگی تا یک ماهگی در بره ­ها انجام گرفت. داده های به دست آمده از بررسی تولید و ترکیب آغوز نشان داد که جیره 130­درصد باعث افزایش میزان تولید آغوز و همچنین تغییر در چربی آغوز با اختلاف آماری معنی­ دار شد (05/0p<). همچنین میزان تولید شیر در تیمار با جیره 130­درصد، بیشتر از سایر تیمارها بود. در مورد ترکیبات شیر نیز جیره 70­ درصد، چربی بالاتری نسبت به سایر تیمار­ها داشت (05/0p<). تیمار 130­درصد اختلاف آماری معنی­ داری بین سایر تیمارهای مورد آزمایش در وزن تولد بره، افزایش وزن روزانه و مصرف شیر بره­ ها داشت به طوری که بیشترین وزن بره متولد شده متعلق به تیمار 130­درصد بود. در مورد آنزیم­ های کبدی آسپارات ترانس آمیناز، آلانین ترانس آمیناز و تری­ گلسیرید در بره­ ها اختلاف آماری معنی­ داری وجود نداشت (05/0<p). در رابطه با سیستم ایمنی بره­ ها ایمنوگلوبولین G و کورتیزول پلاسما معنی­ دار شد (05/0p<). بیشترین میزان ایمنوگلوبولینG  و کمترین میزان کورتیزول پلاسما مربوط به تیمار 130­درصد می­ باشد. در مجموع می­توان نتیجه گیری نمود که مصرف جیره با انرژی بالا در دوره قبل زایش باعث بیشتر شدن عملکرد میش در تولید بره سنگین وزن، تولید آغوز و شیر بیشتر، افزایش وزن روزانه بره ­ها و نیز بالا بودن سطح ایمنوگلوبولین G در آنها شد.
 
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه نشخوارکنندگان
دریافت: ۱۳۹۷/۹/۱۷ | ویرایش نهایی: ۱۳۹۸/۵/۱۹ | پذیرش: ۱۳۹۷/۱۱/۲

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb