دوره 10، شماره 24 - ( تابستان 1398 )                   جلد 10 شماره 24 صفحات 46-55 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Maeki Baladi R, Khalilvandi H, Pirmohammadi R, Hasanpour K, Mazaheri R. The Effect of Different Levels of Energy Intake Before the Peripartum Period on Performance and some Metabolic Parameters in Ghezel Newborn Lambs. rap. 2019; 10 (24) :46-55
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-974-fa.html
ملکی رضا، خلیل وندی بهروزیار حامد، پیرمحمدی رسول، حسن پور کریم، مظاهری رامین. اثر سطوح متفاوت انرژی مصرفی در دوره قبل زایش بر عملکرد و زیست سنجه های پلاسمای بره های تازه متولد شده نژاد قزل. پژوهشهاي توليدات دامي. 1398; 10 (24) :46-55

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-974-fa.html


گروه علوم دامی، دانشکده کشاوری، دانشگاه اورمیه
چکیده:   (337 مشاهده)
   هدف از این پژوهش بررسی اثر سطوح متفاوت انرژی مصرفی در دوره قبل زایش بر­عملکرد و زیست سنجه ­های پلاسمای بره­ های تازه متولد شده در نژاد قزل بود. در این تحقیق 15­ راس میش قزل با آبستنی تک قلو از 30 روز قبل تا 30 روز بعد زایش با سن تقریبی 3 سال مورد مطالعه قرار گرفتند. تیمارهای آزمایشی شامل گروه شاهد (با تامین انرژی برابر با انرژی مورد نیاز دام)، گروه 70­ درصد (با تامین انرژی 30­درصد کمتر از انرژی مورد نیاز دام) و گروه 130­درصد (با تامین انرژی 30­ درصد بیشتر از انرژی مورد نیاز دام) بود. میزان تولید و ترکیب آغوز، میزان شیرتولیدی به ­صورت روزانه، ترکیب شیر به ­صورت هفتگی، وزن تولد، افزایش وزن روزانه و مصرف شیر در بره­ ها مورد اندازه­ گیری قرار گرفت. برخی فراسنجه ­های پلاسما بلافاصله بعد از تولد، 24 ساعت پس از تولد و به صورت هفتگی تا یک ماهگی در بره ­ها انجام گرفت. داده های به دست آمده از بررسی تولید و ترکیب آغوز نشان داد که جیره 130­درصد باعث افزایش میزان تولید آغوز و همچنین تغییر در چربی آغوز با اختلاف آماری معنی­ دار شد (05/0p<). همچنین میزان تولید شیر در تیمار با جیره 130­درصد، بیشتر از سایر تیمارها بود. در مورد ترکیبات شیر نیز جیره 70­ درصد، چربی بالاتری نسبت به سایر تیمار­ها داشت (05/0p<). تیمار 130­درصد اختلاف آماری معنی­ داری بین سایر تیمارهای مورد آزمایش در وزن تولد بره، افزایش وزن روزانه و مصرف شیر بره­ ها داشت به طوری که بیشترین وزن بره متولد شده متعلق به تیمار 130­درصد بود. در مورد آنزیم­ های کبدی آسپارات ترانس آمیناز، آلانین ترانس آمیناز و تری­ گلسیرید در بره­ ها اختلاف آماری معنی­ داری وجود نداشت (05/0<p). در رابطه با سیستم ایمنی بره­ ها ایمنوگلوبولین G و کورتیزول پلاسما معنی­ دار شد (05/0p<). بیشترین میزان ایمنوگلوبولینG  و کمترین میزان کورتیزول پلاسما مربوط به تیمار 130­درصد می­ باشد. در مجموع می­توان نتیجه گیری نمود که مصرف جیره با انرژی بالا در دوره قبل زایش باعث بیشتر شدن عملکرد میش در تولید بره سنگین وزن، تولید آغوز و شیر بیشتر، افزایش وزن روزانه بره ­ها و نیز بالا بودن سطح ایمنوگلوبولین G در آنها شد.
 
متن کامل [PDF 1916 kb]   (94 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه نشخوارکنندگان
دریافت: ۱۳۹۷/۹/۱۷ | ویرایش نهایی: ۱۳۹۸/۶/۲۷ | پذیرش: ۱۳۹۷/۱۱/۲ | انتشار: ۱۳۹۸/۶/۲۷

فهرست منابع
1. Abdallah, M., S.F. Abass and F.M. Allam. 2013. Factors affecting the milk yield and composition of Rahmani and Chios sheep. Global Journal of Dairy Farming and Milk Production, 1: 053-059.
2. AOAC. 2000. Official methods of analysis. Vol.1, 18th edition. AOAC, Arlington VA.
3. Banchero, G.E., J.T. Milton, D.R. Lindsay, G.B. Martin and G. Quintans. 2015. Colostrum production in ewes: a review of regulation mechanisms and of energy supply. Animal growth and development research, 9(5): 831-7. [DOI:10.1017/S1751731114003243]
4. Banchero, G.E., G. Quintans, G.B. Martin, D.R. Lindsay and J.T.B. Milton. 2004a. Nutrition and colostrum production in sheep. 1. Metabolic and hormonal responses to a high-energy supplement in the final stages of pregnancy. Reproduction, Fertility and Development, 16: 633-643. [DOI:10.1071/RD03091]
5. Banchero, G.E., G. Quintans, G.B. Martin, D.R. Lindsay and J.T.B. Milton. 2004b. Nutrition and colostrum production in sheep. 2. Metabolic and hormonal responses to different energy sources in the final stages of pregnancy. Reproduction, Fertility and Development, 16: 645-653. [DOI:10.1071/RD03092]
6. Bornez, R., M.B. Linares and H. Vergara. 2009. Haematological, hormonal and biochemical blood parameters in lamb: effect of age and blood sampling time. Livestock Science, 121: 200-206. [DOI:10.1016/j.livsci.2008.06.009]
7. Cannas, A., R. Pes Mancuso, B. Vodret and A. Nudda. 1998. Effect of dietary energy and protein concentration on the concentration of milk urea nitrogen in dairy ewes. Journal of Dairy Science, 81: 499-508. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(98)75602-4]
8. Chappuis, G. 1998. Neonatal immunity and immunization in early age: lessons from veterinary medicine. Vaccine, 16: 1468-1472. [DOI:10.1016/S0264-410X(98)00110-8]
9. Ciuryk, S., E. Molik, U. Kaczor and G. Bonczar. 2004. Chemical composition of colostrum and milk of Polish Merino sheep lambing at different times.Archives Animal Breeding, 47: 129-134.
10. Cruz, S., B. Sena, C. Guimarães, E. Galo and J. Mundim. 2017. Effects of age and sex on blood biochemistry of Dorper lambs. Semina: Ciencias Agrarias, Londrina, 38: 3085-3094. [DOI:10.5433/1679-0359.2017v38n5p3085]
11. Dominguez, E., M.D. Perez, P. Puyol, L. Sanchez and M. Calvo. 2001. Specific immunoglobulins in serum of newborn lambs fed with a single dose of colostrums containing anti-peroxidase IgG. Research in Veterinary Science, 70: 275-279. [DOI:10.1053/rvsc.2001.0474]
12. FASS. 2010. Federation of Animal Science Societies. Guide for the care and use of agricultural animals in agricultural research and teaching, third ed. FASS, Savoy. Champaign, IL.
13. Ghandehari, M., M. Khodaei-Motlagh and M. Kazemi-Bonchenari. 2018. Effects of supplementation of chromium, monensin and their combination on some blood metabolites, liver enzymes and insulin in close-up holstein dairy cow. Research on Animal Production, 9)20(: 53-60 (In Persian).
14. Grummer, R.R. 1995. Impact of changes in organic nutrient metabolism on feeding the transition dairy cow.Journal of Animal Science, 73: 2820-2833. [DOI:10.2527/1995.7392820x]
15. Hashemi, M., M.J. Zamiri and M. Safdarian. 2008. Effects of nutritional level during late pregnancy on colostral production and blood immunoglobulin levels of Karakul ewes and their lambs.small ruminant research, 75: 204-209. [DOI:10.1016/j.smallrumres.2007.11.002]
16. Holst, P.J., D.G. Hall and C.J. Allan. 1996. Ewe colostrum and subsequent lamb suckling behaviour. Australian Journal of Experimental Agriculture, 36: 637-640. [DOI:10.1071/EA9960637]
17. Karakus, F. and M. Atmac. 2016. The effect of ewe body condition at lambing on growth of lambs and colostral specific gravity. Archives Animal Breeding, 59: 107-112. [DOI:10.5194/aab-59-107-2016]
18. Kellems, R.O. and D.C. Church. 2002. Livestock feeds and feeding, Thed. Pearson Hall, New Jersey.
19. Loste, A., J.J. Ramos, A. Fernandez, L.M. Ferrer, D. Lacasta, M.T. Verde, M.C. Marca and A. Ortin. 2008. Effect of colostrums treated by heat on immunoglobulin parameters in newborn lambs. Livestock Science, 117: 176-183. [DOI:10.1016/j.livsci.2007.12.012]
20. Sasaki, M., C.L. Davis and B.L. Larson. 1976. Immunoglobulin G1 metabolism in newborn calves. Journal Dairy Science, 60: 623-626. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(77)83910-6]
21. McCance, I. and G. Alexander. 1959. The onset of lactation in the Merino ewe and its modification by nutritional factors. Australian Journal of Agricultural Research, 10: 699-719. [DOI:10.1071/AR9590699]
22. McMillen, I.C., C.L. Coulter, M.B. Adams, J.T. Ross, G. Simonetta, J.S. Robinson and L.J. Edwards. 2001. Fetal growth restriction: adaptations and consequences. Reproduction, 122: 195-204. [DOI:10.1530/rep.0.1220195]
23. Meyer, A.M., J.J. Reed, T.L. Neville, J.F. Thorson, K.R. Maddock Carlin, J.B. Taylor, L.P. Reynolds, D.A. Redmer, J.S. Luther, C.J. Hammer, K.A. Vonnahme and J.S. Caton. 2011. Nutritional plane and selenium supply during gestation affect yield and nutrient composition of colostrum and milk in primiparous ewes Journal of Animal Science, 89: 1627-1639. [DOI:10.2527/jas.2010-3394]
24. NRC. 2007. Nutrient requirements of Small Ruminants Sheep, Goats, Cervids and New World Camelids. National Academic Press, Washington, DC, USA.
25. Ocak, N., M.A. Cam and M. Kuran. 2005. The effect of high dietary protein levels during late gestation on colostrum yield and lamb survival rate in singleton bearing ewes. Small Ruminant Research, 56: 89-94. [DOI:10.1016/j.smallrumres.2004.02.014]
26. Oztabak, k. and A. Ozpinar. 2006. Growth performance and metabolic profile of Chios lambs prevented from colostrum intake and artificially reared on a calf milk replacer. Turkish Journal of Veterinary and in Article Animal Sciences, 30(3): 319-324.
27. Rodinova, H., V. Kroupova, J. Travnicek, M. Stankova and L. Pisek. 2008. Dynamics of IgG in the blood serum of sheep with different selenium intake. Veterinarni Medicina, 53(5): 260-265. [DOI:10.17221/1944-VETMED]
28. Sawyer, M., C.H. Willadsen, B.I. Osburn and T.C. McGuire. 1977. Passive transfer of colostral immunoglobulins from ewe to lamb and its influence on neonatal lamb mortality. Journal of the American Veterinary Medical Association, 171: 1255-1259.
29. Shubber, A.H. and D.L. Doxey. 1979. Colostrum production by ewes and the amounts ingested by lambs. Research in Veterinary Science, 27: 280-282. [DOI:10.1016/S0034-5288(18)32792-9]
30. Shubber, A.H, D.L. Doxey, W.J. Black and J. FitzSimons. 1979. Immunoglobulin levels in ewe colostrum and in lamb serum. Research in Veterinary Science, 27: 283-285. [DOI:10.1016/S0034-5288(18)32793-0]
31. SRNS. 2010. Small Ruminant Nutrition System model is the result of a joint collaboration among Texas A&M University, Cornell University.
32. Swanson, T.J., C.J. Hammer, J.S. Luther, D.B. Carlson, J.B. Taylor, D.A. Redmer, T.L. Neville, J.J. Reed, L.P. Reynolds, J.S. Caton and K.A. Vonnahme. 2008. Effect of gestational plane of nutrition and selenium supplementation on mammary development and colostrum quality in pregnant ewe lambs. Journal of Animal Science, 86: 2415-2423. [DOI:10.2527/jas.2008-0996]
33. Treacher, T.T. 1970. Effects of nutrition in late pregnancy on subsequent milk production in ewes. Animal Production, 12: 23-36. [DOI:10.1017/S0003356100028695]
34. Tygesen, M.P., M.O, Nielsen, P. Norgaard, H. Ranvig, A.P. Harrison and A.H. Tauson. 2008. Late gestational nutrient restriction effects on ewes metabolic and homeorhetic adaptation consequences for lamb birth weight and lactation performance. Archives of Animal Nutrition, 62: 44-59. [DOI:10.1080/17450390701780276]
35. Van Keulen, J.V. and B.A. Young. 1977. Evaluation of acid insoluble ash as a natural marker in ruminant digestibility studies. Journal of Animal Science, 44: 282-290. [DOI:10.2527/jas1977.442282x]
36. Van Soest, P., J. Robertson and B. Lewis. 1991. Methods for dietary fiber neutral detergent fiber, and nonstarch polysaccharides in relation to animal nutrition. Journal of Dairy Science, 74: 3583-3597. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(91)78551-2]
37. Wallace, J.M., D.A. Bourke, P. DaSilva and R.P. Aitken. 2001. Nutrient partitioning during adolescent pregnancy. Reproduction, 122: 347-357. [DOI:10.1530/rep.0.1220347]
38. Wrutniak, C. and G. Cabello. 1987. Effects of food restriction on cortisol, TSH and iodothyronine concentrations in the plasma of the newborn lamb. Reproduction Nutrition Development, 27: 721-732. [DOI:10.1051/rnd:19870512]
39. Zarea shahne, A., M.J. Zamiri, J. Izadifard, S.M. Fatemi, A. Nikkhah and N. Sefidbakht. 2006. Lactation performance and lamb growing in Ghezal breed. Journal of Veterinary Faculty, University of Tehran, 61: 305-311 (In Persian).

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2020 All Rights Reserved | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb