دوره 10، شماره 26 - ( زمستان 1398 )                   جلد 10 شماره 26 صفحات 30-37 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

SandAbadi M, Ghoorchi T, Sheikh F, Ghahari N. Evalution of Silage Characteristics of Some Forage of Vicia faba Genotypes. rap. 2019; 10 (26) :30-37
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-972-fa.html
سندآبادی میلاد، قورچی تقی، شیخ فاطمه، قهاری نرگس. بررسی خصوصیات سیلاژ برخی از ژنوتیپ های علوفه باقلا. پژوهشهاي توليدات دامي. 1398; 10 (26) :30-37

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-972-fa.html


گروه تغذیه دام و طیور دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده:   (103 مشاهده)
      این پژوهش به­ منظور ارزیابی ترکیبات شیمیایی، بار میکروبی و پایداری هوازی سیلاژ ژنوتیپ­ های مختلف گیاه باقلای علوفه­ ای (منشا از کشور سوریه) انجام شد. یازده ژنوتیپ گیاه باقلای علوفه­ ای شامل ژنوتیپ­ های G-Faba-249، Histal، Barkat، G-Faba247، G-Faba100، G-Faba332، G-Faba256، G-Faba333، G-Faba331، G-Faba98، Luzde otono مورد استفاده قرار گرفت. باقلای علوفه­ ای به تعداد 3 تکرار به ازای هر ژنوتیپ، در مرحله آخر رویشی برداشت و به مقدار 10 کیلو داخل هر پلاستیک پر شد و درب سیلاژها بعد از 60 روز باز شدند. اختلاف معنی­ داری بین ژنوتیپ­ های مختلف بر ماده­ خشک علوفه و سیلاژ،pH، ازت آمونیاکی و پروتئین­ خام وجود داشت (05/>p). اختلاف معنی­ داری بین ژنوتیپ­ ها روی باکتری­های اسیدلالتیک مشاهده نشد، اما روی تعداد کل باکتری­ها و کپک دیده شد (05/>p). بیشترین زمان رسیدن به پیک دمایی و پیک دما را ژنوتیپ G-Faba-249 داشت. ژنوتیپ G-Faba-249 بالاترین امتیاز (درجه خوب) را از نظر ارزیابی ظاهری و نقطه فلیگ بدست آورد. به ­طور کلی می­ توان نتیجه گرفت که سیلاژ ژنوتیپ­ های مختلف علوفه باقلا در این تحقیق را می­توان به ­عنوان یک سیلاژ با کیفیت در خوراک دام استفاده نمود.
متن کامل [PDF 2214 kb]   (18 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه نشخوارکنندگان
دریافت: ۱۳۹۷/۹/۱۲ | ویرایش نهایی: ۱۳۹۸/۱۱/۲۳ | پذیرش: ۱۳۹۸/۷/۲۲ | انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۱

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2020 All Rights Reserved | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb