دوره 10، شماره 26 - ( زمستان 1398 )                   جلد 10 شماره 26 صفحات 37-30 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

SandAbadi M, Ghoorchi T, Sheikh F, Ghahari N. (2019). Evalution of Silage Characteristics of Some Forage of Vicia faba Genotypes. rap. 10(26), 30-37. doi:10.29252/rap.10.26.30
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-972-fa.html
سندآبادی میلاد، قورچی تقی، شیخ فاطمه، قهاری نرگس. بررسی خصوصیات سیلاژ برخی از ژنوتیپ های علوفه باقلا پژوهشهاي توليدات دامي 1398; 10 (26) :37-30 10.29252/rap.10.26.30

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-972-fa.html


گروه تغذیه دام و طیور دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده:   (2836 مشاهده)
      این پژوهش به­ منظور ارزیابی ترکیبات شیمیایی، بار میکروبی و پایداری هوازی سیلاژ ژنوتیپ­ های مختلف گیاه باقلای علوفه­ ای (منشا از کشور سوریه) انجام شد. یازده ژنوتیپ گیاه باقلای علوفه­ ای شامل ژنوتیپ­ های G-Faba-249، Histal، Barkat، G-Faba247، G-Faba100، G-Faba332، G-Faba256، G-Faba333، G-Faba331، G-Faba98، Luzde otono مورد استفاده قرار گرفت. باقلای علوفه­ ای به تعداد 3 تکرار به ازای هر ژنوتیپ، در مرحله آخر رویشی برداشت و به مقدار 10 کیلو داخل هر پلاستیک پر شد و درب سیلاژها بعد از 60 روز باز شدند. اختلاف معنی­ داری بین ژنوتیپ­ های مختلف بر ماده­ خشک علوفه و سیلاژ،pH، ازت آمونیاکی و پروتئین­ خام وجود داشت (05/>p). اختلاف معنی­ داری بین ژنوتیپ­ ها روی باکتری­های اسیدلالتیک مشاهده نشد، اما روی تعداد کل باکتری­ها و کپک دیده شد (05/>p). بیشترین زمان رسیدن به پیک دمایی و پیک دما را ژنوتیپ G-Faba-249 داشت. ژنوتیپ G-Faba-249 بالاترین امتیاز (درجه خوب) را از نظر ارزیابی ظاهری و نقطه فلیگ بدست آورد. به ­طور کلی می­ توان نتیجه گرفت که سیلاژ ژنوتیپ­ های مختلف علوفه باقلا در این تحقیق را می­توان به ­عنوان یک سیلاژ با کیفیت در خوراک دام استفاده نمود.
متن کامل [PDF 2214 kb]   (1304 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه نشخوارکنندگان
دریافت: 1397/9/12 | ویرایش نهایی: 1398/11/23 | پذیرش: 1398/7/22 | انتشار: 1398/11/1

فهرست منابع
1. Adesogan, A.T., N. Krueger, M.B. Salawu, D.B. Dean and C.R. Staples. 2004. The Influence of treatment with dual purpose bacterial inoculants or soluble carbohydrates on the fermentation and aerobic stability of Bermudagrass. Journal of Dairy Science, 87: 3407-3416. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(04)73476-1]
2. Aksu, T., E. Baytok, M. Akif karsli and H. Muruz. 2006. Effects of formic acid, molasses and inoculant additives on corn silage composition, organic matter digestibility and microbial protein synthesis in sheep. Small Ruminant Research, 61: 29-33. [DOI:10.1016/j.smallrumres.2004.12.013]
3. Arbabi, S. 2014. Effects of forage to concentrate ratios based on Faba Bean on fermentation, cellulose enzyme activity, and population of bacteria in rumen sheep. A thesis for the degree of PhD in Animal Nutrition, Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources. 241pp (In Persian).
4. AOAC. 2005. Official Method of Analysis, 15th. Association of Official Analytical Chemists, Arlington, USA.
5. Bampidis, V.A. and P.H. Robinson. 2006. Citrus by-products as ruminant feeds: A review. Journal of Animal Feed Science and Technology, 128: 175-217. [DOI:10.1016/j.anifeedsci.2005.12.002]
6. Ben Salem, H., I. Ben Salem and M.S. Ben Saïd. 2005. Effect of the level and frequency of PEG supply on intake, digestion, biochemical and clinical parameters by goats given Kermes oak (Quercus coccifera L.) based diets. Small Ruminant Research, 56: 127-137. [DOI:10.1016/j.smallrumres.2004.03.005]
7. Broderick, G.A. and J. H. Kang. 1980. Automated simultaneous determination of ammonia and total amino acids in ruminal fluid and in vitro media. Journal of Dairy Science, 63: 64-75. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(80)82888-8]
8. Ghoorchi, T., F. Ghanbari and T. Ebrahimi. 2013. Effects of different additive on aerobic stability, chemical composition and microbial of corn silage. Iranian Journal of Animal Science Research, 4(4): 335-344 (In Persian).
9. Fraser, M.D., R. Fychan and R. Jones. 2001. The effect of hervest date and inoculation on the yield, fermentation characteristics and feeding value of forage pea and field bean silage. Journal of Grass forage Science, 56: 218-230. [DOI:10.1046/j.1365-2494.2001.00268.x]
10. Filya I. 2003. The effect of Lactobacillus buchneri & Lactobacillus plantarum on the fermentation, aerobic stability, and ruminal degradability of low dry matter corn and sorghum silages. Journal of Dairy Science, 86: 3575-3581. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(03)73963-0]
11. Hossain, M. A. and K. Becker. 2001. Nutritive value and anti nutritional factors in different varieties of sesbania seeds and their morphological fractions. Journal of Food Chemistry, 73: 421-431. [DOI:10.1016/S0308-8146(00)00317-4]
12. Kung, Jr. L., Jr. Robinson, N.K. Ranjit, J.H. Chen, C.M. Golt and J.D. Pesek. 2000. Microbial populationfermentation end products and aerobic stability of corn silage treated with ammonia or a propionic acid based preservative. Journal of Dairy Science, 83: 227-234. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(00)75020-X]
13. Kung, L.J.R., C.L. Myers, J.M. Nylon, C.C. Taylor, J.A. Mills and A.G. Whiter. 2004. The effects of buffered propionic acid-based additives alone or combined with microbial inoculation on the fermentation of the high moisture corn and whole-crop barley. Journal of Dairy Science, 87: 1310-1316. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(04)73280-4]
14. Mussatto, S.I., G. Dragone and I.C. Roberto. 2006. Brewers' spent grain: generation, characteristics and potential applications. Journal of Cereal Science, 43(1): 1-14. [DOI:10.1016/j.jcs.2005.06.001]
15. Mustafa, A.F., and P. Seguin. 2003. Characteristics and in situ degradability of whole crop faba bean, pea and soybean silages. Journal of Animal Science, 83: 793-799. [DOI:10.4141/A03-065]
16. Nezamdoost, M., T. Ghoorchi, S. Arbabi, S. Zerehdaran and S.M.M. Seyedalmosavi. 2017. The effect of adding molasses and barley grain and delayed ensiling on canola silage quantity and quality parameters. Animal Science Journal (Pajouhesh and Sazandegi), 119: 169-182 (In Persian).
17. Pasandi, M., N.M. Torbatinejad, H. Gholami and M.H. Okhavvat. 2009. Effects of wheat straw and molasses addition on silage characteristics of broad bean residues. Journal of Ruminant Research, 16(1): 1-9 (In Persian).
18. Paviz, M.M., T. Ghoorchi and F. Ghanbari. 2011. Effects of molasses and bacterial inoculant on chemical composition and aerobic stability of sorghum silage. Asian Journal of Animal and Veterinary Advances, 6(4): 385-390. [DOI:10.3923/ajava.2011.385.390]
19. Ranjit, N.K., C.C. Taylor and Jr. L. Kung. 2002. Effect of Lactobacillus buchneri40788 on the fermentation, aerobic stability and nutritive value of maize silage. Journal of Grass and Forage Science, 57: 73- 81. [DOI:10.1046/j.1365-2494.2002.00304.x]
20. Rhein R. T., W.K. Coblentz, J.E. Turner, C.F.Jr. Rosenkrans, R.K. Ogden and D.W. Kellogg. 2005. Aerobic stability of wheat and orchardgrass round-bale silages during winter. Journal of Dairy Science, 88: 1815-1826. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(05)72856-3]
21. SAS. 2003. SAS User's Guide Statistics. Version 9.1.3 Edition. SAS Inst., Inc., Cary NC.
22. Serrano, J.E. 1989. Chamical and nutritive values of the ensiled residues (broad bean, Peas and soya bean), in comparison with yellow lupin silage. Proceeding of the XVI international grassland Congress. Nice, France, 983-984.
23. Silva, V.P., O.G. Pereira, E.S. Leandro, T.C. Da silva, K.G. Ribeiro, H.C. Mantovani and S.A. Santos. 2016. Effects of lactic acid bacteria with bacteriocinogenic potential on the fermentation profile and chemical composition of alfalfa silage in tropical conditions. Journal of Dairy Science, 99: 1895- 1902. [DOI:10.3168/jds.2015-9792]
24. Saricicek, B.Z. 2010. The effect on silage quality, fermentation kinetics, gas production, in vitro energy value, in vitro dry matter and organic matter digestibility of silage of different additive. Journal of Animal and Veterinary Science, 1: 79-85.
25. Teymouri Chamebon, A., A. Teymori Yanesari, Y. Chashnidel and A. Gafary Sayadi. 2017. Study of chemical composition, quality and ruminal degradability parameters of silaged orange pulp with wheat straw and urea. Research on Animal production, 8: 84-95. [DOI:10.29252/rap.8.15.84]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb