دوره 10، شماره 24 - ( تابستان 1398 )                   جلد 10 شماره 24 صفحات 93-102 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

savar sofla S, Bohlouli M. Investigation of Genetic Trend of Holstein Dairy Cattle Production in a Function of Temperature-Humidity Index using Random Regression Model. rap. 2019; 10 (24) :93-102
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-968-fa.html
ساور سفلی سیما، بهلولی مهدی. بررسی روند ژنتیکی صفات تولیدی گاوهای هلشتاین در تابعی از شاخص دما- رطوبت با استفاده از مدل رگرسیون تصادفی. پژوهشهاي توليدات دامي. 1398; 10 (24) :93-102

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-968-fa.html


تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
چکیده:   (117 مشاهده)
 هدف از این تحقیق بررسی تأثیر شاخص دما-رطوبت بر روند تولید شیر و درصد چربی شیر گاوهای هلشتاین اقلیم مدیترانه­ ای ایران بود. داده‌ها شامل 348868 و 302851 رکورد روز آزمون تولید شیر و درصد چربی از 42781 و 38829 رأس گاو شیری مربوط به 9 استان از منطقه ی مدیترانه­ ای ایران بین سال­های 1380 تا 1395 بود. برای محاسبه شاخص دما و رطوبت نسبی (THI) از اطلاعات آب و هوایی نزدیکترین ایستگاه ­های هواشناسی به گله­ های مورد بررسی استفاده شد. میانگینTHI  مربوط به سه روز قبل از تاریخ رکوردگیری به­ عنوان یک توصیف­ گر محیطی برای صفات تولیدی در نظر گرفته شد. آزمون معنی­ داری با رویه ­ی GLM برای در نظر گرفتن اثرات ثابت در مدل مورد استفاده قرار گرفت. مدل رگرسیون تصادفی با روش بیزی برای برآورد ارزش اصلاحی (EBV) حیوانات در تابعی از روزهای شیردهی (DIM) و THI به کار گرفته شد و روند ژنتیکی صفات در تابعی از سال تولد و THI برآورد شد. نتایج نشان داد که علاوه بر تغییر رتبه­ بندی گاوهای نر در DIMهای متفاوت، رتبه ­بندی در تابعی از THI نیز متفاوت بود. حیوانات پاسخ­ های متفاوتی در تابعی از THI داشتند به­ طوری که گاوهای نر با بیشترین EBV در THI پایین دارای EBV کمتری در THI بالا بودند. در تابعی از THI، تغییر رتبه ­بندی گاوهای نر برای درصد چربی نسبت به تولید شیر بیشتر بود. به ­عبارت دیگر، حیوانات برای درصد چربی در پاسخ به تغییرات آب و هوایی حساس­تر بودند. برای هر دو صفت، با افزایش THI روند ژنتیکی منفی مشاهده شد؛ به­ علاوه بر خلاف تولید شیر، درصد چربی روند منفی در تابعی از سال تولد داشت. می­توان نتیجه گرفت که THI اثر قابل توجهی بر صفات تولیدی شیر داشته و در نظر گرفتن این عامل با به­ کارگیری مدل رگرسیون تصادفی می­ تواند برای بررسی مقاومت گرمایی گله­ های گاوهای شیری در اقلیم آب و هوایی مدیترانه­ ای قابل استفاده باشد.
متن کامل [PDF 1460 kb]   (1 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ژنتیک و اصلاح نژاد دام
دریافت: ۱۳۹۷/۹/۴ | ویرایش نهایی: ۱۳۹۸/۶/۲۷ | پذیرش: ۱۳۹۷/۱۲/۱۳ | انتشار: ۱۳۹۸/۶/۲۷

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb