XML English Abstract Print


دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده:   (8 مشاهده)
این آزمایش به منظور تعیین اثر افزودن روغن­ های گیاهی به جیره بر عملکرد، خصوصیات لاشه و الگوی اسیدهای چرب گوشت سینه و ران جوجه ­های گوشتی انجام گرفت. جهت انجام زمایش تعداد 300 قطعه جوجه یک­روزه سویه کاب 500 در قالب طرح کاملاً تصادفی با پنج تیمار (روغن­های سویا، کتان، کانولا، ذرت و آفتابگردان)، پنج تکرار و 12 قطعه جوجه در هر تکرار و به مدت 42 روز بر روی بستر پرورش داده شدند. در انتهای آزمایش و پس از چهار ساعت گرسنگی، دو پرنده از هر تکرار (یک مرغ و یک خروس) کشتار شد و پس از تعیین خصوصیات لاشه، از گوشت ران و سینه خروس­ها، نمونه­گیری صورت گرفت. استفاده از منابع مختلف روغن گیاهی تاثیر معنی­داری بر افزایش وزن (42-1 روزگی)، ضریب تبدیل غذایی (42-1 روزگی) و خصوصیات لاشه نداشت. اضافه کردن روغن کتان به جیره باعث افزایش مقدار اسیدهای چرب غیراشباع، اسیدهای چرب غیراشباع دارای چند پیوند دوگانه، اسیدهای چرب امگا-3 و افزایش نسبت اسیدهای چرب غیراشباع به اسیدهای چرب اشباع و اسیدهای چرب غیراشباع دارای چند پیوند دوگانه به اسیدهای چرب اشباع و کاهش نسبت اسیدهای چرب امگا-6 به امگا-3 در ماهیچه سینه و ران جوجه­های گوشتی شد (05/0>p). بیشترین مقدار اسیدهای چرب امگا-6 در گوشت ران جوجه­های تغذیه شده با جیره­های حاوی روغن­ های ذرت و کتان و کمترین مقدار آن در جیره حاوی روغن کانولا، مشاهده شد (05/0>p). نتایج آزمایش نشان داد افزودن منابع مختلف روغن­ های گیاهی به جیره تاثیر معنی­ داری بر ضریب تبدیل غذایی پرندگان نداشت ولی استفاده از روغن کتان باعث افزایش اسیدهای چرب امگا-3 در گوشت سینه و ران جوجه­های گوشتی شد. 
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه طیور
دریافت: ۱۳۹۷/۵/۲۳ | ویرایش نهایی: ۱۳۹۸/۲/۲۱ | پذیرش: ۱۳۹۷/۱۲/۶

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb